hírek

hírek

hírek

Magyar fejlesztés segíti a szoftverek platform-független megjelenítését

2012-11-30


Az Új Széchenyi Terv "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása", KMOP-1.1.4-11 pályázatának keretében 39,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Enterprise Communications Magyarország Kft. "UniScreen fordítónyelve" fejlesztési projektje. A tudományos-innovációs fejlesztés 2012 júniusában indult és célja egy platform-független megjelenítési megoldás megvalósítása a szoftverfejlesztésben. Az UniScreen használatával lényegesen csökken a fejlesztési idő és jelentős anyagi megtakarítás érhető el.

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alap közel 40 millió forintos támogatásával fejleszti ki UniScreen fordítónyelvét, amely platform-független, egységes megjelenítést tesz lehetővé.

A jelenlegi szoftverfejlesztések egyik legnagyobb problémája, hogy a kifejlesztett alkalmazásoknak ma már egyre több megjelenítési felületen (PC-k, okostelefonok, tabletek, smartTV-k) kell elérhetőnek és kezelhetőnek lennie. A platformok között komoly eltérések vannak felbontásban, kezelési felületben, sőt mögöttes operációs rendszerben is, így a konszolidációs, koncentrációs folyamat ellenére a tabletekre és okostelefonokra még mindig nagyon heterogén környezet jellemző. A 2010 óta 100 százalékban magyar tulajdonú Enterprise Communications Magyarország Kft. (Enterprise Group) erre a problémára ad választ fejlesztésével. A projekt eredményeként a szoftverfejlesztések ideje lerövidül, amely jelentős költségmegtakarítást eredményez.

A vállalat innovatív és komplex szolgáltatásokat és megoldásokat kínál az üzleti infokommunikáció, a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment, az integrált medikai szoftverfejlesztés, valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén. Legújabb fejlesztése, a UniScreen fordítónyelv gyakorlatilag egy olyan meta-nyelv, amely révén az adatlekérési, adatbeviteli felületek jelentős része nem manuálisan, hanem dinamikusan generált. A megjelenítők felbontását paraméterezetten kezeli, a dinamikus felületek tájolása és felépítése pedig a megjelenítő eszközhöz igazodik. A fejlesztés végeredménye egyfajta formai szabvány.

Az Enterprise Group projektjének célja, hogy a megjelenítés független legyen a használt platformtól. A vállalat jelenleg is több projektben foglalkozik háromrétegű technológiával készített alkalmazások - integrált medikai rendszer, szociális gondozói rendszer - fejlesztésével, amelyeknél igen magas követelmények - modern szövegszerkesztő, média file-ok beillesztése, helyesírás-ellenőrzés több nyelven - merülnek fel a felhasználói felület tekintetében. A december végére elkészülő UniScreen megoldást a vállalat saját fejlesztéseiben is alkalmazni fogja. Az operációs rendszerek és mobileszközök dinamikus fejlődése miatt a kifejlesztett eszköz további folyamatos fejlesztéseket és frissítéseket is igényel majd. A projekt megvalósítása során kifejlesztett technológia használatával a fejlesztési költségek, és így az előállított termékek árai is csökkennek.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők