hírek

hírek

hírek

Radan 2018 R1 újdonságok

2017-12-15


A Radan legújabb, 2018 R1-es verziója több újdonságot is tartalmaz, amivel a lemezmegmunkálás hatékonyságát tovább növelhetik a felhasználók.

 

Új maradéktábla-levágás stratégiákkal bővültek a lehetőségek. Korábban csak egyenes vonalú táblalevágást lehetett automatikusan készíteni, ha alakos vagy kettőnél több maradék táblát szerettünk volna készíteni egy táblából, kézzel kellett a vágópályát megszerkesztenünk.

 

Az új verzióban szabadformájú levágással és több szabályos alakú maradéktábla készítésének lehetőségével bővültek az eszközeink. Ezekkel az új beállításokkal még gyorsabban és egyszerűbben tudjuk a vágás során keletkező maradékokat automatikusan kezelni úgy, hogy a lehető legtöbb anyagot tudjunk a későbbiekben továbbhasznosítani.

Az automatikus táblaoptimalizálás már korábban is piacvezető algoritmusokat használt, a 2018 R1-es verzióban egy teljesen új optimalizálási stratégia is alkalmazható, ahol a rendszer nem tábláról táblára végzi az alkatrészek kiosztását, hanem a tradicionális kiosztás helyett egyszerre több táblát optimalizál. A hagyományos kiosztási stratégiák nagy hátránya, hogy mindig csak az aktuálissal optimalizált táblára koncentrál, és annak a minél hatékonyabb kitöltését tartja szem előtt. Ez gyakran azt okozza, hogy a kisméretű, „töltelék” alkatrészeket az első tábláknál már elhasználja a rendszer. Így hiába készülnek az első táblák jó kihasználtsággal, ha a később készülő táblákon már több lesz a kihasználatlan terület (mivel elfogytak a „töltelék alkatrészek”), ezért nem biztos, hogy egy kiosztási projekt teljes kihasználtsága a leghatékonyabb lesz.

Mivel az új választható algoritmus egyszerre több táblát optimalizál, a kitöltésre alkalmas alkatrészeket is egyenletesen osztja szét. Ezáltal sokkal egyenletesebb táblakiosztásokat generál és projektszinten növelni is tudja a táblák kihasználtságát. Másik előnye az új algoritmusnak, hogy míg korábban táblánként 5-10 másodperces optimalizálási idő volt az ajánlott, ezzel a módszerrel az egész projekt táblakiosztására elegendő 10-20 másodperc. Tesztek alapján a hagyományos kiosztással szemben az új módszerrel átlagosan 3-6%-kal jobb eredményt lehet elérni nagy projektek esetén, ami jelentős anyagmegtakarítást jelenthet.

 

 

Ha a korábbi verziókban gravírozni szerettük volna az alkatrészeken található sraffozott vonalakat, kézzel kellett ezeket szerkeszteni és pályát készíteni hozzájuk. Az új verzióban már beállítható, hogy a sraffozásokat automatikusan gravírozza vagy bármilyen más jelölő technológiával készítse el a rendszer, ezzel is időt takarítva meg nekünk.

 

A Radan 2018 R1-es verzió a CAD formátumok megnyitásában is naprakész. A megjelenésekor aktuális 2D-s és 3D-s CAD fájl verziók mellett a legtöbb elterjedt CAD rendszer szereléseit is képes megnyitni és kezelni.

 

A CAD/CAM funkciók mellett a Radan alkatrészkezelési megoldásai is bővültek a RadPro modullal, ami az árajánlat, a megrendelés kezelés és a programmenedzselés problémáira ad egyszerűen kezelhető megoldást a cégek számára.

 

 

A csővágó gépek egyszerű programozására szolgáló RadTube modul is új funkcióval bővült. A megnyitott 3D-s szerelésekben a csatlakozó cső, illetve szelvény elemekre pár kattintással készíthetünk összekötő, illesztő geometriákat, majd ezek kivágásának programozását is egyszerűen elkészíthetjük.

 

 

További információ:

A Radan honlapján

Az Enterprise Group honlapján

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők