hírek

hírek

hírek

A Vero bemutatja új 3D-s nézegető megoldását, a PartXplore-t

2015-12-23


A Vero Software bemutatja új nagy sebességű 3D-s nézegetőjét, mely közvetlenül képes különböző formátumú 3D-s CAD fájlok megjelenítésére és feldolgozására – anélkül, hogy az eredeti CAD alkalmazás rendelkezésünkre állna. A PartXplore képes az Edgecam, VISI és WorkNC natív fájlok megnyitására, valamint a Vero termékportfólió további márkáit is be tudja olvasni.

 

A PartXplore-t úgy fejlesztették ki, hogy hatékonyan és gyorsan legyen képes az összes fájltípus beimportálására és analizálására. Legtöbbször csak feleannyi időbe telik egy fájl megnyitása, összehasonlítva az eredeti CAD alkalmazásban történő megnyitási idővel. Mind az új, mind a már tapasztalt felhasználók képesek egységes virtuális prototípusokat vagy 3D-s modelleket létrehozni különböző fájlformátumokból, többek között Solid Edge, NX, Catia, Parasolid, SolidWorks, STEP, IGES és sok más formátumból. A szoftver elmenti a natív CAD-es adatokat a saját formátumába, ami azt jelenti, hogy a gyártó szakemberek különböző hasznos feladatokat tudnak végrehajtani a PartXplore-ban, például felszínt és térfogatot mérhetnek, valamint különböző méretek, vastagságokat, szög értékeket kérdezhetnek le anélkül, hogy szükség lenne az eredeti CAD információra. Massimo Vergerio, a PartXplore termékmenedzsere így fogalmaz: „A felhasználóknak nem kell többé aggódniuk a formátum kompatibilitás miatt, vagy amiatt, hogy partnereik milyen CAD rendszert használnak. Ez a kisméretű alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerűen, az interneten keresztül átküldjenek 3D-s alkatrészeket kollégáiknak vagy beszállítóiknak, ahol a címzett azonnal megjelenítheti a 3D-s modellt, és egyből dolgozhat is rajta.”

 

A www.partxplore.com weboldalon további információkat olvashat a termékről, illetve a 30 napos kipróbálási verzióhoz is regisztrálhat.

 

 

A PartXplore funkciói:

Mérés:

Az Edgecam PartXplore 2D-s és 3D-s mérési funkciók széles skáláját nyújtja, amelyek nagy pontosságot biztosítanak a precíz 3D-s B-rep geometriai leírás alkalmazásának köszönhetően. Még a gyakorlatlan CAD felhasználók is gyorsan megbirkóznak a szoftver mérési funkcióival – azonnal jó eredményt érnek el a szoftver előre definiált kiválasztási módjait (pontok, 2D-s elemek, síkok, felületek stb.) alkalmazva. A mérések automatikusan a modellhez rendelhetőek mérési elemként, és hozzá köthetőek a darab jellegzetes pontjaihoz. Az elemcímkék automatikusan elfordulnak a modell forgatása során, hogy mindig láthatóak maradjanak. Az Edgecam PartXplore speciális mérési funkciói lehetővé teszik a tapasztalt CAD felhasználók számára, hogy beolvassák a pontfelhőket 3D-s mérőgépről vagy a szerszámgépen alkalmazott bemérésből, és gyorsan ellenőrizzék az esetleges eltéréseket az eredeti modellhez képest. A szoftver lehetővé teszi ellenőrző pontfelhő fájl egyszerű generálását is a 3D-s mérőgép vagy az NC szerszámgép számára.

 

Jegyzetek:

Az Edgecam PartXplore a jegyzetfunkciók széles skáláját nyújtja. A felhasználók egyszerűen és gyorsan oszthatják meg ötleteiket, észrevételeiket, utasításaikat és változtatási kéréseiket. A 2D-s rajzok szükségessége minimalizálható, mivel a felhasználó közvetlenül a 3D-s modellhez rendelheti hozzá a méreteket, a jegyzeteket és címkéket.

 

Analízis:

Az Edgecam PartXplore a speciális analízis eszközök teljes skáláját nyújtja, amelyek felhasználhatóak ajánlatkészítéshez, diagnosztikához, szerelési utasításhoz vagy egy 3D-s modell gyártás-előkészítéséhez.  Az Edgecam PartXplore számos olyan analíziseszközt nyújt, amelyek általában csak a költségesebb CAD rendszerekben elérhetőek. Éppúgy, ahogy extrém gyors és hatékony (nagyon nagyméretű modellek esetében is), a szoftver funkciói rendkívül könnyen használhatóak, és az eredmény színjelöléssel jelenik meg a 3D-s modellen. Egyetlen egérkattintással szúrhatóak be címkék az egyes felületekhez, amelyek a különböző számítások pontos eredményét tartalmazzák. A nagy hatékonyságú dinamikus metszetkészítés lehetővé teszi a felhasználók számára egy alkatrész vagy szerelés belsejének egyszerű és pontos feltárását. A dinamikus referencia vezérlő biztosítja a metszősík egérrel történő forgatását és mozgatását vagy vezetőgörbével történő megadását. A metszet láthatóvá tehető a 3D-s modellen vagy különálló elemként, és kinyerhető DXF, DWG vagy más fájlformátumban. A görbületisugár- és síkfelület-analízis értékes eszköz a gyártási költség és idő gyors meghatározásához. Az analizálandó elemek színezése automatikus, a felhasználók pedig mérési címkéket szúrhatnak be a kiválasztott elemek pontos adatainak megjelenítéséhez. Egy alkatrészt vagy összeállítást befoglaló hasáb legenerálása pillanatok alatt megtörténik, és információt nyújt a kiválasztott elemek méretéről, a térfogatáról és tömegéről. A gyártáshoz szükséges optimális előgyártmány modell meghatározásához szintén felhasználható. A pontos mérési adatok elérhetőek mind a teljes modellre, mind felületekre, ami pontos térfogat- és felszínszámítást tesz lehetővé. A kiegészítő információk, mint a modellnév, függőség, felületek száma stb. szintén elérhető. A falferdeségek és alámetszések számítása és megjelenítése extrém gyors, még nagyon nagyméretű alkatrészek esetében is. Az Edgecam PartXplore automatikusan színezi a ferde falakat és az alámetszéseket a szerszámnyitási iránynak megfelelően. A pontos falferdeségi szögek dinamikusan megjelennek, ahogy az egeret egy felület fölé mozgatjuk, és alapbeállításként beilleszthetőek a 3D-s modellbe. Az automatikus 3D-s alkatrész összehasonlítás a két modellverzió közötti különbség valósidejű 3D-s grafikus megjelenítését teszi lehetővé. A módosítások egyértelmű beazonosítását segíti, hogy különböző színeket használ a rendszer az anyaghozzáadás és anyageltávolítás megjelentésére.

 

Animáció:

Az Edgecam PartXplore tartalmaz egy teljes funkcionalitású animációs kernelt, ami lehetővé teszi robbantott nézetek vagy animált összeállítás mozgások készítését. Az animációk beállítása egyszerűen olyan alapmozgások megadásával végezhető, mint a lineáris mozgatás, forgatás vagy egy vezérgörbe lekövetése.

 

Ütközésvizsgálat:

Az animációk közben dinamikus ütközésanalízis funkciók alkalmazhatóak a mechanizmus működőképességének biztosításához vagy valósidejű folyamatvezérléshez. A felhasználók rövid videókat is készíthetnek közvetlenül az animáció menüből, amelyet aztán bemutathatnak felhasználóiknak vagy az adott projekt más résztvevőinek.

 

Dokumentáció:

Az Edgecam PartXplore segítségével a felhasználók képernyőmentéseket készíthetnek a technikai dokumentációk és szerelési utasítások szemléletesebbé tételéhez. Ráadásul a tradicionális képernyőmentésen felül az Edgecam PartXplore egy képgyűjtőt is tartalmaz, amely lehetővé teszi nagy mennyiségű kép egyszerű kezelését és rendszerezését.

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők