hírek

hírek

hírek

A QuadriSpace bejelentette a 2014 SP1 verziót, mely továbbfejlesztett technikai illusztrációs eszközöket kínál

2015-07-31


Az első karbantartási csomaggal új illusztrációs eszközök érhetők el, valamint Solid Edge ST8 támogatást tesz lehetővé.

 

A QuadriSpace termékek segítségével gyorsan hozhat létre és tehet közzé vonzó megjelenésű műszaki dokumentumokat, informatív műszaki illusztrációkat, valamint 3D-s tartalmakat helyezhet el a felhőben, az együttműködés támogatásához.

 

Az új karbantartási csomag új funkciókat és tartalmakat foglal magába, melyek még több beállítási lehetőséget kínálnak egyedi műszaki illusztrációk készítésekor. Az SP1-ben található legfontosabb új funkciókat megtekintheti az alábbi videóban:




  • Az új „Smart Grid” funkció automatikusan hozzáigazítja a hálót az alkatrész geometriához. Ez megkönnyíti a műszaki illusztrációknál alkalmazott szimbólumok rajzolását a 3D-s tér egy 2D-s síkjára – például egy alkatrészhez tartozó forgatás vagy mozgatás jelölésére. Ez különösen hasznos a szabályos alakú alkatrészeknél, például csavaroknál, O-gyűrűknél, alátéteknél vagy csöveknél.
  • A Felülethez illesztett háló funkcióval a kiválasztott alkatrész egy felületéhez igazíthatjuk a hálót, megkönnyítve így a szimbólumok elhelyezését.
  • Egy új rajzi rendszernek köszönhetően egyetlen kattintással (és az egér vonszolásával) beállítható a jelölés kezdő pozíciója, és ezzel egyidejűleg a mérete és az elforgatása is.
  • Új eszközök teszik egyszerűbbé és kényelmesebbé a szimbólumok középre illesztését egy alkatrészen, vagy egy kattintással kiválasztott pont alapján.
  • Új szimbólum csomag érhető el, melyben többek között kezek, különböző szerszámok, egyenes és forgást jelölő nyilak állnak rendelkezésre. Az új raszter szimbólumok átlátszósággal rendelkező 32 bites képek, melyek még sokoldalúbb használatot tesznek lehetővé.
  • Az, hogy a raszter alapú szimbólumokhoz már szín is rendelhető, lehetővé teszi a szürkeárnyalatos ábrák testreszabását különböző projektekhez és stílusokhoz.
  • Az átlátszósággal rendelkező képek is támogatottak a dokumentum lapon.

 

A 2014 SP1 verzió támogatja a nemrégiben bejelentett Solid Edge® ST8 tervezőszoftvert is. A korábbi verzióknak megfelelően a SolidWorks®, Autodesk® Inventor, Creo®, Pro/E®, Rhino®, SketchUp®, DWF™, STEP, IGES és más adatkonverziós formátumok is támogatottak.

 

A QuadriSpace dokumentációkészítő megoldásaival, felhő-alapú szolgáltatásaival, illetve együttműködést támogató alkalmazásaival kapcsolatos további információért látogasson el a www.quadrispace.com weboldalra.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők