hírek

hírek

hírek

Beszámoló a Vero - Seco nyílt nap 2017 újdonságairól

2017-11-28


Immáron szinte hagyománynak számít a félévente megrendezésre kerülő Vero- Seco közös együttműködésén alapuló szakmai nyílt nap, melynek a Seco Tools magyarországi képviseletének budai székhelye adott otthont. Az esemény egy előzetes internetes regisztrációt követően nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára.

 

 

A vendégek 9 órakor érkeztek a rendezvény helyszínére, ahol a házigazda, Seco jóvoltából harapnivaló, illetve forró kávé biztosította a jó hangulatot, majd az oktatóteremben a Vero képviselete egy kis ajándékcsomaggal kedveskedett a résztvevőknek.

A Seco Tools értékesítési vezetője, Suba Pál nyitotta meg a rendezvényt, majd munkatársa, Hipszki Balázs, termékmenedzser folytatta a programot. Az előadás részletesen bemutatta a Seco új fejlesztéseit, többek között a cserélhető fejű, tárcsás menetmaróktól az új geometriájú süllyesztőmarókon át egészen a különleges anyagminőségek (pl. hőálló nikkelötvözetek) megmunkálásához kifejlesztett lapkaminőségekig.

 

 

Ezen túlmenően részletesen bemutatásra kerültek többek között:

  • hullámmintázatú - és ennek következtében kiemelkedő forgácskezelést eredményező - egyedi geometriájú lapkás fúrók,
  • Feedmax-P geometriájú, nagytermelékenységet biztosító fúrók, mélyfúrók,
  • nagysebességű megmunkálást támogató bevonatos monolit marók, melyek kialakításukból adódóan nagy merevséggel rendelkeznek, ideálisak pl. másoló maráshoz,
  • különleges kerámia lapkák továbbfejlesztett szerszámtesttel az űrkutatásban használatos anyagok megmunkálásához,
  • ausztenites ISO M anyagok es titán megmunkáláshoz fejlesztett egyedi lapkaminőségek és bevonatok.

 

 

A bemutatót egy közös ebéd követte, majd Gyönyörű Attila, a Vero software magyarországi termékvonal vezetője vette át a szót.

Prezentációjának középpontjában az Edgecam 2018 R1 hatékonyságnövelő újdonságságinak bemutatása állt, mely magában foglalja mind az esztergáló modul mind pedig a maró modul újdonságait, illetve ezen túlmenően súlyozott szerepet kapott a szerszámgépen történő mérések Edgecam-ből való programozása.

 

Pár újdonságot kiemelve:

  • csökkentésre került az újragenerálások száma, ezáltal jelentős megmunkálási idő rövidülést eredményezve,
  • manuális marási alaksajátosságok szerkeszthetősége.

Esztergálási újdonságok:

  • potenciális ütközésvizsgálat nagyoló esztergáláskor,
  • B tengelyes kontúresztergálás során maximális szöglépés paraméterdefiniálás.

Marási újdonságok:

  • előtolás módosítása köríveken,
  • alámetszett előgyártmány kezelés,
  • spirális megközelítés esetén a spirál átmérőjének testreszabása egy minimális és egy maximális érték megadásával. 

Az Edgecam mérőmodulja jelentős bővítésen esett át, ami számos új funkciót biztosít a szoftverhez, köszönhetően a Hexagon AB anyavállalatnak, aki a méréstechnikai és megjelenítési technológiai megoldások vezető beszállítója világszerte.

 

Komoly előrelépés történt a posztprocesszor fejlesztése és az NC kimenet terén is köszönhetően az új Kódvarázsló beállításoknak, beleértve a Fanuc makrók támogatását is.

 

Az Edgecam további fejlesztései:

  • mérőpálya teljes körű vezérlése,
  • ciklusvezérlési opciók minden utasításban,
  • síklapúság tulajdonság megjelenése,
  • fejlesztett adat Excel adatbázisba történő exportálása.

 

A Vero előadását egy megmunkálási demó követte a Seco bemutatótermében, amely egyúttal lezárta a közös rendezvényt.

A demó során egy Deckel Maho DMU 60T típusú függőleges főorsójú megmunkáló központon egy alkatrészen többféle, látványos megmunkálást (fúrás, marás), többféle technológiával (nagy előtolású marás, süllyesztőmarás) az új Seco szerszámokkal Edgecamben programozva (pl. hullámforma stratégiával) láthattak a résztvevők. A megmunkálás befejeztével az alkalmazott szerszámokat és az elkészített munkadarabot az érdeklődők egyenként megvizsgálhatták.

Összességében tehát kijelenthető, hogy a megfelelő szerszámválasztás és az alkalmas CAM szoftver együttes kombinációja biztosítja a felhasználó számára hatékony és gazdaságos gyártást, mely eredményes kombinációján keresztül megvalósul a gyártott termék minőségi és a gyártás termelékenységi (látszólag egymásnak ellentmondó) követelményeinek közelítése.

Mind a Vero mind pedig a Seco nagy hangsúlyt fektet az innovációra, mely elkerülhetetlen velejárója a 21. századi modern, számítógéppel segített gyártástechnológiának.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők