hírek

hírek

hírek

A Budapest Boat Show 2019 kiállításon mutatkozik be az Enterprise Smart Power

2019-02-20


A Budapest Boat Show 2019 kiállításon mutatkozik be a hazai tulajdonban levő Enterprise Group Smart Power nevű intelligens akkumulátor rendszere. Az innováció már a tervezés pillanatában a legújabb generációs, teljesen elektromos meghajtású hajók számára készült. A kiemelkedő teljesítmény és hatótávolság mellett az integratív tervezés, a különleges kényelmi funkciók és felhasználó számára nyújtott egyedi interfész teszi különlegessé a csomagot, amely új távlatokat nyit az elektromos járműgyártók számára. A hajózáshoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások között díjat nyert rendszer a nemzetközi piacon is nagy érdeklődésre számíthat.

A Smart Power lítium alapú akkumulátor technológia, amely komplex megoldást biztosít, egy integrált modulba foglalja magában az energiatároló és a biztonságos felhasználáshoz szükséges valamennyi elektronikai elemet. Az egységek úgy kerültek kialakításra, hogy „építőkockaként” összekapcsolhatók, így összeállítható akár egy egyedi célú optimalizált akkumulátor, vagy több blokk összekapcsolásával kialakítható egy összetettebb rendszer is.

A Smart Power-nek már a tervezési fázisában előtérbe kerültek az elektromos hajókra vonatkozó szigorú előírások. Az egyes gyártók részére, a hajó tervezőjével történő együttműködés során a hajóba kerülő akkumulátor alakja, mérete és az alkatrészek dobozban történő elhelyezése is teljesen a hajó „személyére” szabható.

Olyan rendszer kifejlesztése volt a célunk, amely a hajóépítők számára a lehető legegyszerűbb módon biztosítja az elektromos hajtáslánc integrációját, méghozzá úgy, hogy egy integrált egységben, a saját hajójukhoz illesztve, kulcsra készen kapják meg a legújabb lítium technológiát. Úgy érzem, a Tesla komplex autó megoldásához hasonlóan a vízi járművek számára a Smart Power is új távlatokat nyithat a jövőben.” – mondta el Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

A Smart Power a vadonatúj, a Flaar Performance Sailing csapatával közösen kifejlesztett elektromos hajóban is megtekinthető, méghozzá látványos hajómetszet formájában a Budapest Boat Show kiállításon, ahol egy speciálisan az elektromos hajózáshoz tervezett integrált műszerfal megoldás is bemutatásra kerül.

További információ: https://www.smartpowerpack.eu/

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők