hírek

hírek

hírek

2017-ben újabb 6 intézmény választotta az EMMA-t

2018-06-01


2017-ben újabb 6 intézmény választotta az EMMA-t

 

Az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás, melyet 2012-ben a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán mutatott be az Enterprise Group, 2018-ban 4.0 verziójához érkezik.

Az azóta eltelt 6 évben, az élő, dinamikusan fejlődő szoftvertermék 18 hazai egészségügyi intézményben került bevezetésre, s ezek közül 6 kórház a tavalyi évben kezdte használni az EMMA-t.

A rendszer felhasználói köre színes képet mutat: a megyei nagy városi kórháztól kezdve, a gyógyászati központokon keresztül egészen a magán intézményekig bezáróan széles a skála.

 

 

Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelői

 

2017. július 1-től a Dorogi Szent Borbála Szakkórház és Szakorvosi Rendelő integrálódott az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba, melynek ezzel krónikus és ápolási ágyszáma a korábbi 473-ról 598-ra bővült.

A Vaszary Kolos Kórház évek óta az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás segítségével látta el betegeit, s figyelembe véve a célt, mely a betegadminisztráció egyszerűbb, hatékony kezelésére irányult, ésszerű döntésnek bizonyult és nem volt kérdés, hogy a dorogi intézmény is az EMMA-t, és az esztergomi adatbázist használja majd a beolvadást követően. Az előkészületek nyár végén elkezdődtek, a szerződést 2017 júliusában írták alá, az éles próbaüzem október 7-én került átadásra.

A sikeres bevezetésben kulcsfontosságú volt annak részletes megtervezése, hogy egy már működő HIS rendszerbe hogyan kerüljenek migrálásra a dorogi páciens- és esemény adatok, miközben a hatékony együttműködés érdekében ki kellett alakítani a két telephely összekötését is.

Mivel a két intézmény két különböző szolgáltató PACS rendszerét használja, az EMMA képes kellett, hogy legyen a két rendszer kezelésére, annak kommunikációs összekötésére. A felkészülési időszakban 105 fő helyszíni oktatása zajlott le.

 

 

 

Károlyi Sándor Kórház

 

A Károlyi Sándor Kórház 1895-ös alapítása óta folyamatosan törekszik Újpest és Rákospalota lakosságának korszerű szakmai színvonalon történő ellátására. Ugyan szervezeti átalakítások miatt az intézményben 2015 óta csak krónikus betegellátást biztosító osztályok, valamint a diabetológiai szakambulancia, radiológia, ultrahang és a pathológia diagnosztikai részlegei üzemelnek, a vezetés a fejlődés elkötelezett híve.

 

2016-ban felmerült az igény egy korszerű, grafikus medikai rendszer bevezetésére. A tárgyalások még ebben az évben elkezdődtek, majd a 2017. márciusi szerződést követő egy évben sikerrel zajlott le a 200 aktív felhasználó oktatása. A siker egyik fő oka a munkatársak együttműködő hozzáállásában keresendő, akik felismerték az EMMA-ban rejlő lehetőségeket és gyorsan elsajátították annak használatát.

 

A fejlesztésnek köszönhetően közvetlen labor kommunikáció került kialakításra az Uzsoki utcai Kórház és az újpesti intézmény között a medikai rendszerben, melynek köszönhetően a Károlyi Kórház munkatársai már közvetlenül a HIS rendszerből tudják elküldeni a labor kérést. Mindehhez arra volt szükség, hogy a két intézmény azonos HIS rendszert használjon.

Az éles bevezetésre 2017 áprilisában kerül sor.

 

 

 

Pannon Reprodukciós Intézet

 

2017-ben a Kaáli Intézményrendszer részeként működő Pannon Reprodukciós Intézet (PRI) is az EMMA korszerű rendszerét választotta.

 A PRI az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) történő csatlakozás jogszabályi követelményeinek megfelelő, olyan medikai rendszert keresett, mely újszerű, modern és jól paraméterezhető. Az intézet egy speciális medikai területen tevékenykedik, hiszen fő profilja a testen kívüli megtermékenyítés, embrió beültetés.

Ez az EMMA bevezetés az oktatási forma újszerűsége miatt is jelentősnek mondható. Szemben ugyanis a nagy intézményekben alkalmazott gyakorlati órákkal, itt, Tapolcán, az érintett mintegy 20 fő munkatárs képzése egy, a csökkentett létszámhoz jobban igazodó, annak igényeit teljesebben kiszolgáló interaktív bemutató-konzultáció elvű oktatás keretében zajlott le. Ez azt jelenti, hogy a 90 perc során az oktató konzulens projektoron keresztül ismertette az EMMA működését, majd ezt követően a felhasználókkal közös konzultáció történt arról, miben tér el az új a régi rendszerhez képest. Az indítás hetében ezen oktatási módszerről pozitív visszacsatolások érkeztek.

2017. december 15-én egy munkaállomáson elindult az Enterprise medikai alkalmazása, majd az éles próbaüzem már az idén januárban kezdetét is vette.

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők