hírek

hírek

hírek

Készítse fel vállalatát a digitális gazdaságra!

2017-01-02


Az Enterprise Group is bemutatkozott az év legnagyobb üzleti-informatikai eseményén, a több, mint 900 fő részvételével lezajlott siófoki SAP Forum Hungary konferencián.

 

A 3 napos rendezvény során találkozhattunk az iparág vezető szereplőivel és számos újdonságot, szakmai tapasztalatot bemutató esettanulmánnyal lettünk gazdagabbak.


A szoftvercég számunkra legérdekesebb szekcióiban azt mutatta be, hogy miként lehet kiaknázni a digitális gazdaságban rejlő lehetőségeket például az SAP HANA platformmal. A memória alapú technológiával a korábban akár órákat igénybe vevő feladatok és folyamatok percekre rövidíthetőek.

 

Az ügyfélközpontú digitalizált megoldásokban is felgyorsult a fejlődés. A SAP Hybris omnichannel megoldás SAP környezetbe helyezi a többcsatornás vevőközpontú gondolkodást a webshoptól, az ügyfélszolgálaton, e-kereskedelmen keresztül a közösségi hálók marketingkommunikációs és automatizációs eszközrendszeréig. Ablonczy Balázs keynote előadásán a digitális változást az SAP szemszögéből is érzékelhettük. Példája izgalmas digitális távlatokat feszegetett: a világ legnagyobb taxi társaságának nincs egyetlen autója sem, a legnagyobb ingatlankiadónak nincs a tulajdonában ingatlan, a vezető tartalomszolgáltató pedig nem állít elő tartalmat.


Balázs kifejtette a magyarországi legjellemzőbb tendenciákat az SAP megoldások esetében. A belépési cégméret jellemzően éves 1 milliárdos forgalommal és öt főnél több alkalmazottal jellemezhető. A magyarországi SAP-t használó vállalatok, intézmények száma 1500 körüli, ami azt is jelenti, hogy a kis- és közepes vállalatok szegmensében is fokozatosan bővíti ügyfélkörét a magyarországi leányvállalat.

 

 

A konferencián az Enterprise Groupot Consulting üzletágunk, az SAP Gold partnere képviselte. Mind a standunkon, mind az előadásunkon szemléletes eszközzel, a filmvászon egyik legendás csillagközi hőséhez hasonlító, MyArtoo robot működésén keresztül mutattuk be a szenzoros érzékelés és adatgyűjtés egyik lehetséges jövőképét, egyben az üzleti Intelligencia „személyes” kiterjesztését. A robot tervezése és kivitelezése az álomtól a valóságig Industry üzletágunk vezető terméke.

 

A rendezvény szakmai előadásaihoz „Mit? Miért? Hogyan? BI bevezetés elmélet – a gyakorlatból” címmel tartott prezentációnkkal csatlakoztunk. Tracsek Ferenc Üzletág igazgató és Gonda Hajnalka SAP Projekt vezető előadása, MyArtoo támogatásával a big data világába vezetett minket. Milyen adatok vesznek minket körül a digitalizált világban és mi az, ami ebből szükséges ahhoz, hogy tényeken alapuló döntéseket hozzunk? Hogyan lehet előrelépni, versenyképességet növelni? Gondolkodásukat áthatja rendszerszemléletük. Véleményük szerint a jó kérdések alapozzák meg a jó válaszokat. Érdemes támogatni a kíváncsiságot és az analitikus képességeket, mert az újragondolt üzleti folyamatok a haladás útját képviselik.

 

„Mindezen túl az este a kikapcsolódásé volt. Finom vacsora, élőzene és színes programok segítették az ismerkedést és partnereinkkel a nehéz projektnapok utáni pihenést.” - mondta el Gonda Hajnalka.

 

Olvassa el a legfrissebb ICT Hírmondó további cikkeit is. 



 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők