hírek

hírek

hírek

Városligeti Mentőnap – Családi program kvízjátékkal és horgászattal

2024-09-02


Az Országos Mentőszolgálat a hagyományos Városligeti Mentőnapján, ahol a kiemelt partnerei – köztük az Enterprise Group – is lehetőséget kapnak az eseményen való részvételre, ezúttal is számos érdekes programmal készültek. 


A színes repertoárban szerepeltek izgalmas előadások, koncertek, stand-up előadás, főzőverseny és természetesen az életmentő hivatáshoz kapcsolódó bemutatók is. Látványos retro és modern mentési bemutatók, újraélesztés és elsősegély oktatás, mentőkutyák, tűzoltók, rendőrök és még felsorolni is nehéz, mennyi, az egész napot kitöltő programmal várták a szervezők a látogatókat. Így a családok kellemesen tölthették a teljes napot a szabadban.

Az ICT üzletág, amely a jelenlegi mentésirányítási rendszer tervezte és üzemelteti, is évek óta szintén rendszeres résztvevője a mentőnapi rendezvénynek. Az üzletági munkatársak és az animátorok telefonos kvízzel és ügyességi játékokkal fogadták az érdeklődőket, főként a családokat. A gyerekek nagy kedvence, a mini horgásztó, idén szintén megtalálható volt. 


Ahhoz, hogy értékes nyereményekkel távozzanak a gyerekek, először egy telefonos kvízjátékot kellett megoldani, ahol természetesen a szülők is segítettek. Az OMSZ-hez és az elsősegély oktatáshoz kapcsolódó kérdések során megtudhatták a játékosok, hogy például 70 éve a világon elsőként, Magyarországon indult rohamkocsi-szolgálat. Vagy például azt,  hogyan kell szakszerűen ellátni a kisebb-nagyobb horzsolásokat, valamint mit kell akkor tenni, ha kerékpárral elesünk és lábsérülést szenvedünk.

 

 

A kvízkérdések összeállításában az Országos Mentőszolgálat bajtársnője segített és az ismertető szövegeket és kérdéseket Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője rögzítette számunkra. A sikeres kvíz után már pecázhattak is a gyerekek, amelynek végén garantált ajándékokat kaptak.

 

Az egész napos programon MyArtoo is megjelent, sokan fotózkodtak vele. 


 

A nyárutó igen melegre sikeredett, a közel 34 fokos nappali hőmérséklet kihívást jelentett a programot szervezőknek, kiállítóknak és a résztvevőknek is, de mindenért kárpótólt bennünket a gyerekek önfeledt mosolya a nyeremények átvételekor. 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők