hírek

hírek

hírek

Új pozíció az Enterprise Groupnál – Krupa Zsolt műszaki igazgatóként csatlakozott az ICT üzletághoz

2017-04-12


Új év, új kezdetek: Krupa Zsolt az év elején érkezett hozzánk, hogy műszaki igazgatóként az ICT üzletágat erősítse szakmai tapasztalatával. Az Enterprise Groupnál is friss pozíció betöltése számos kihívással jár, többek között a műszaki csoportok összefogásával és azon belül a Computing csapat megerősítésével. Beszélgettünk a friss élményekről és a hosszabb távú tervekről.

 

Több évtizedes tapasztalattal keresett új kihívást. Mely területeken dolgozott korábban?

 

Lassan már 23 éve dolgozom a telekommunikációs területen, ennek nagy részét a UPC-nél, illetve annak különböző elődvállalatainál töltöttem. Távközléssel, hagyományos átviteltechnikával kezdtem, majd egyre inkább képbe kerültek a nagy üzleti ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások is, és az utolsó 8-10 évben már ez tette ki a munkám legnagyobb részét. Vezetőként felelős voltam az üzleti szolgáltatásokkal kapcsolatos összes műszaki területért, a presales mérnöki támogatástól kezdve a telepítésen át az üzemeltetésig. Ez év januárjában kezdtem az Enterprise Groupnál, tehát még csak néhány hete dolgozom itt, de máris körvonalazódni látszanak az itteni cégen belüli kihívások.    

 

Hogyan merült fel, hogy az Enterprise Groupnál helyezkedjen el?

 

Juhász Lászlóval, az ICT üzletági igazgatójával nagyon régi munkakapcsolat révén hosszú, közös szakmai múltra tekintünk vissza. A múlt év közepétől elkezdtünk beszélgetni arról, hogy hogyan tudnánk közösen együttműködni és én személy szerint hogyan tudnám erősíteni az Enterprise Group nagyvállalati ügyfeleinek szánt szolgáltatásait. A megoldás a műszaki igazgatói pozícióban körvonalazódott. Úgy érzem, hogy jó döntést hoztam azzal, hogy elfogadtam ezt a felkérést és nagyon bízom ebben a professzionális csapatban. Hosszú, közös jövő áll még előttünk.

 

Egy hónapja dolgozik nálunk, hogy érzi magát az ICT üzletágnál?

 

Az első pár nap nyilván furcsa volt, hiszen nagyon sok időt töltöttem az előző cégemnél és itt egy új, nagyon innovatív környezetben kell helytállnom, de úgy gondolom mindnyájunk számára inspiráló az új helyzet. A kollégák sokat segítettek, abszolút befogadó hangulatot tapasztaltam. Úgy érzem, hogy várakozásokkal nézünk a közös munka elé. Azt látom a rövid idő alatt is, hogy hamarosan nagyszerű újításokat mutathatunk majd be ügyfeleinknek.

 

Korábban nem volt hasonló pozíció a cégen belül, hogyhogy felmerült ez az igény?

 

Korábban a műszaki terület két külön csoportra tagozódott, külön-külön vezetővel rendelkeztek, azonban a változó körülmények, a változó piac és stratégia részeként ez a két terület egy közös vezető alatt közelebb kerülhet egymáshoz.

 

Hogyan épül fel pontosan a műszaki csapat?

 

A csapat két nagyobb csoportból áll: az egyik oldalt az úgynevezett Szerviz csoport alkotja, akik többnyire már régóta itt dolgoznak a cégnél, nagyon alapos és mély tudással rendelkeznek a UNIFY alközpontok és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítő rendszerek területén. A másik részleg az úgynevezett Computing csapat; ők elsősorban a nagyvállalatoknak nyújtandó informatikai terület szakértői, hálózati és szerver oldalon. Szeretnénk, hogy ez a két terület közelebb kerüljön egymáshoz és még hatékonyabb munkát tudjanak végezni együtt.

 

 Milyen kihívásokat lát maga előtt, illetve mik a hosszú távú tervei?

 

A műszaki igazgatói pozíció már önmagában is jelent kihívást, hiszen az ICT üzletágnál korábban nem volt ilyen, bizonyítanom kell a szervezet és ügyfeleink felé is, hogy jobban, hatékonyabban tudunk működni ebben a formában Ezen túl az első feladatom a Computing csapat megerősítése lesz. Az elmúlt évben ez a csapat nagy változásokon ment át, szükség van az erősítésre mind létszám, mind a kompetenciák tekintetében. Ez a folyamat már el is kezdődött, január elején mellettem egy másik kolléga is csatlakozott hozzánk, Wolf Zoltán személyében, februártól pedig Makláry Attila senior informatikai szakértő erősíti tudásával a csapatot.

 

Középtávon szeretnénk szélesíteni a kínált termékeket, szolgáltatásokat mind az informatikai, mind a voice oldalon, valamint megcélozni olyan komplex projekteket, amik korábban nem feltétlen voltak fókuszban.

Mit gondol, milyen területet kell leginkább erősíteni a csapaton belül?


Az informatikai területen korábban a meglévő kompetenciák és gyakorlat miatt egy viszonylag szűk szegmensére fókuszáltunk a lehetséges ügyfeleinknek. Az új kollégák érkezésével ezek a kompetenciák már jelentősen bővültek, nagyon komoly tudással és tapasztalattal rendelkezünk például kiterjedt hálózatok tervezése és üzemeltetése terén. Szeretnénk ezeket az ismereteket tovább szélesíteni, és olyan nagyobb ügyfeleknél is kamatoztatni, ahol eddig nem voltunk jelen. További cél a két, most még erősen elkülönülő csoportot közelíteni egymáshoz. Ahogy a való életben is közeledik egymáshoz az adat és a hang világa, úgy szeretnénk mi is, ha ez a határvonal a jövőben nem lenne ilyen éles a csoportok között, és minden kollégánk még univerzálisabb tudással 
rendelkezne.

 

Munka után mivel szereti tölteni a szabadidő óráit?

 

Az elsődleges számomra a család, szeretek nagyon sok időt tölteni velük. Ezen túl elég sok hobbim van, talán túl sok is: nyáron szeretek horgászni, vitorlázni és úgy általában a víz mellett lenni, télen pedig síelni járok.  Emellett hetente egyszer focizom, ahol sajnos egyre inkább a cserepadra szorulok. Azért nagyon nem bánkódom, mivel a fiam játszik a helyemen a csapatban.

 

Olvassa el a legfrissebb ICT Hímondó további cikkeit is!

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők