hírek

hírek

hírek

Az élelmiszeripari gépek gyártásában is hatékonyan használható az EDGECAM

2017-12-13


A több, mint 20 éves múltra visszatekintő Doroti PACK Kft. már a 2000-es évek eleje óta alkalmazza az Edgecam szoftver változatait. A program segítségével, kiegészítve a 3D tervezőrendszerrel, gyártásuk hatékonyabbá és rugalmasabbá vált.

 

 

Vero Software Edgecam terméke az egyik legkeresettebb CAM szoftver a piacon. Hazánkban is számos vállalkozás használja, mivel a gyártási folyamatokat jelentősen meggyorsíthatja a számítógépes alkalmazás. A Doroti PACK Kft. munkatársai a 3D-s tervezőszoftverben létrehozott modelleken végzik el a programozás szükséges lépéseit, majd a hálózaton keresztül közvetlenül a gyártógépre jut el a program.

 

 

Új igények, új eszközök

A vállalat történetében a megújulás nem ismeretlen fogalom: az alapításkor még csomagológépek felújítására és szervizelésére szakosodtak, később vált fő profiljukká az élelmiszeripari csomagológépek gyártása DorPack márkanéven. Elsősorban hús- és baromfiipari csomagolórendszereket építenek, de számos megrendelést teljesítenek tejipari partnereik számára is. A magyar piacon többnyire külföldi cégek kínálatával kell versenyezniük, így megkerülhetetlen a vállalat számára a folyamatos megújulás, az innovatív eszközök bevezetése. Ezzel a hozzáállással maradhatnak versenyképesek a piacon.

 

 

Szoftverrel támogatott tervezés és gyártás

A piaci verseny és az egyre nagyobb kereslet teremtette meg az igényt a 3D-s tervezőszoftver, valamint a CAM rendszer használatára. A Doroti PACK Kft.-nél pedig jól kihasználják ezeket a megoldásokat, ráadásul a tervezést és a gyártást hálózatba kötve az adatok biztonságos és hiánytalan továbbítása is megvalósul.

Az Edgecam szoftverben a tervezők által készített modelleken végezhető el a programozás. A szerszámpályák generálását, a szerszámválasztást, majd a szimulációt követően a programot a gyártógépre továbbíthatják, ahol elkészül a munkadarab. A számítógépes támogatásnak köszönhetően jelentősen csökkentek az esetleges tervezési és gyártási hibák, mivel minden lépés szimulálható a program segítségével.

A Vero Software Edgecam szoftverének támogatását az Enterprise Group látja el a csóti székhelyű vállalkozásnál. A támogatómérnökök munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mindennap hatékonyan és zavarmentesen történjen a gyártás az üzemben. Horváth Szabolcs a cég tervező-beüzemelő mérnöke elmondta, hogy napi kapcsolatban állnak az forgalmazóval és a szoftver bevezetését megelőzően részletes tanfolyamon is részt vettek. Azóta is rendszeresen veszik igénybe az oktatásokat, mivel az újabb és újabb szoftververziók követése így lehet a leghatékonyabb.

 

 

A szoftveres támogatásnak köszönhetően a tervezés időtartama rövidült, ahogy a technologizálás is kisebb időszükséglettel bír. Mindez persze csak akkor valósulhat meg, ha a forgalmazó hatékony támogatásával és a kiválasztás során nyújtott segítségével a cég számára leginkább megfelelő megoldások kerülnek bevezetésre. Ebben segíthet az Ön vállalkozásának is az Enterprise Group.

 

Forrás: A www.cnc.hu honlapja. 

További információ: A Doroti Pack Kft. honlapján.

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők