hírek

hírek

hírek

A JÖVŐ MEGOLDÁSAIBA FEKTET BE AZ ENTERPRISE GROUP

2021-11-08


Lokációanalitikában is érdekelt cég csatlakozott az egyik legismertebb hazai üzleti infokommunikációval, mérnöki tervezés és életciklus-menedzsmenttel valamint integrált medikai szoftverfejlesztéssel és bioinformatikával foglalkozó technológiai vállalathoz, az Enterprise Grouphoz. A hazai piac széles vertikumán tevékenykedő vállalat; lefedve az államigazgatás, a nagyvállalalati és KKV szegmens igényeit;  a Helix Consulting integrálásával nemcsak a jövő technológiáját képviselő lokációanalitika kompetenciával bővítheti képességeit, hanem klasszikus vezetési tanácsadással is

Lokációanalízis, adatbányászat, adattisztítás, adatdúsítás, külsős „big data” csatornák integrációja és elemzése, saját fejlesztői kompetencia, adatvizualizáció és egyedi döntéstámogató eszközök. Ez csak néhány az Enterprise Grouphoz frissen csatlakozott Helix Consulting képességei közül, amellyel foglalkoznak a vezetési tanácsadási projektek mellett. A két cég egyesülése során az Enterprise Group 70%-os, többségi részesedést szerzett a Helixben, azonban a két cég szervezetileg nem olvad össze, a szinergiában rejlő lehetőségek kölcsönös kihasználásával, továbbra is önállóan működnek tovább.

 

A Helix számos olyan képességgel és technológiai ismerettel rendelkezik, amely már az elkövetkező években is robbanásszerűen felértékelődik majd ‒ mutatott rá a csatlakozás kapcsán Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezetője. A világ fejlett piacain a cégek több mint 90%-a integrálta saját rendszereibe a lokációalapú elemzéseket, de nálunk ez a terület még csak most ébred majd igazán. Emellett az adatbányászat, vagy a nagy adatbázisok valós idejű feldolgozása is olyan képességek, amelyekre egy rendszerintegrátor cégnek mind nagyobb szüksége lesz a következő években. Úgy gondolom, hogy a Helix ilyen irányú képességei a tanácsadói attitűddel együtt remekül illeszkednek majd az Enterprise eddigi tevékenységébe, miközben a cég továbbra is önállóan teljesíti korábbi és új piaci megbízásait.”

 

A Helix számára biztonságot jelent majd az Enterprise Group mérete és stabilitása, és várakozásaink szerint a legjobb gyakorlatokat átvéve, az együttműködés lehetőségeivel élve tovább növelhetjük hatékonyságunkat ‒ tette hozzá a fentiekhez Gamplett Gábor, a Helix Consulting ügyvezetője és kisebbségi tulajdonosa. A csatlakozás megteremti a Helix innovatív megoldásai számára a teret a kibontakozáshoz.”

 

 

A Helix Consultingról - alapítóinak célja a cég 2014-es létrejötte óta az, hogy vállalati tanácsadóként felhalmozott tapasztalataikkal támogassák más cégek munkáját, előrelépését. Megvalósítják ügyfeleik elképzeléseit, segítenek létrehozni és mederben tartani mindazon projekteket, amelyek a megrendelők belső kapacitásainak, speciális szakértelmének hiányában nem, vagy csak jóval kisebb hatékonysággal jöhetnének létre. A klasszikusnak mondható vállalati tanácsadási formák mellett a cég jelentős és innovatív, nemzetközi viszonylatban is figyelemreméltó eszközöket és egy-egy működési területre célzott tanácsadási csomagokat is fejleszt. A legjelentősebb, többszörösen díjazott megoldás ezek közül a Helix Insight-néven működő, lokációalapú szolgáltatáscsomag, amellyel képesek megválaszolni minden, földrajzi lokációhoz kötődő, vagy arra vonatkozó üzleti kérdést.

https://www.helixconsulting.eu/

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők