hírek

hírek

hírek

SOLID EDGE – Újabb lépés a praktikus használat felé

2017-11-24


A szoftverfejlesztők minden CAD rendszerhez készítenek „nézegetőt”, amely segítségével azok is megtekinthetik a natív fájlokat, akik nem rendelkeznek a tervező szoftverrel. Általában ez egy teljesen külön alkalmazás, amelynek nemcsak a felhasználó felülete nem egyezik a tervező szoftverével, de az értékes információkat hordozó beépített eszközök sem. A Solid Edge tervező alkalmazás azonban nagyban megkönnyíti munkánkat azzal, hogy a nézegető funkció az alkalmazáson belül helyezkedik el.

Miben más a Solid Edge?

Solid Edge ST10-es verziója ezen a területen is nagyszerű újdonsággal állt elő. A 2D ingyenes verzió nemcsak parametrikus rajzolásra használható, hanem natív és köztes fájlok megtekintésére is. Ha valaki hálózatban használja a terméket, és a kivehető licenszek száma elfogyott, átválthat a Nézegető/2D ingyenes módra. A licenszkezelő egymagában is futtatható, szabályozva, hogy milyen engedélyekkel kívánunk dolgozni, viszont érdemes odafigyelni arra, hogy a hálózatban már az átállítás előtt nevezzük át, egyébként felülírásra kerül.

Milyen fájlformátumokat nyit meg?

A Solid Edge 2D Drafting ST10 Solid Edge-ben létrehozott dokumentumok mindegyike közvetlenül megnyitható a programban. Legyen az alkatrész, lemezalkatrész, szerelés, rajz vagy hegesztés. Számos más köztes fájlformátum is megnyitható a programmal, olyanok mint a stepigesjt vagy parasolid. Ennek előnye, hogy a verzió kiválasztásánál az ügyfelek rugalmasabban gazdálkodhatnak a licenszekkel. Természetesen a 2D-s ingyenes verzióban is lehetőség van dwg és dxf fájlok megnyitására vagy tervezés után ezekbe a formátumokba való kimentésre.

Nézegető módban milyen funkciók érhetőek el?

A menüszalag Kezdőlap és Megjelenítés paneljeiből kiindulva lehetőségünk van a modelleken való mérésre úgy, hogy közben rendelkezésre állnak a modellkiválasztás megszokott lehetőségei is. A Megjelenítés panel parancsai lehetőséget adnak a modell és a képernyő megjelenítés manipulációjára, de közben a modell megtervezett állapotát nem módosítják. Emellett például szerelések megnyitása esetén a teljes szerelési statisztikát is lekérhetjük, így többek közt olyan értékes információkhoz is hozzájuthatunk, mint a beépített darabszám. A Képernyő konfigurációknak köszönhetően a gép vagy berendezés felépítését is jobban átláthatjuk, a Lekérdezés parancs segítségével pedig a számunkra fontos modellekből kaphatunk beépítési információkat.

  

Elérhetőek a 2D-s ingyenes rajzolási funkciók?

A Solid Edge ST10 verziójának köszönhetően az eddigiek mellett az ingyenes verzió funkcionalitása is bővült. Továbbra is lehetőség nyílik a 2D-s rajzok modelltér és papírtér használatára, parametrikus létrehozására, blokkok felhasználására és blokkjegyzék kinyerésére is. Vagyis a Solid Edge 2D Drafting funkcionalitása kiterjesztésre került a 3D modellek megnyitásával.

 

 

Aki már rendelkezik Solid Edge ST10 telepítővel, akkor azt használva egyszerűen telepítheti a programot tetszőleges számítógépre. Akinek még nincs telepítő programja, az bővebb tájékoztatást és segítséget kaphat a +36-1-471-2380/2-es telefonszámon vagy a plmsupport@eplm.hu email címen. Avagy innen letölthet egy 45 napos próbaverziót is, melyet lehetősége lesz beállítani a 2D ingyenes verzióra.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők