hírek

hírek

hírek

Ambiens iHome rendszer

2015-03-31


Lezárult az Enterprise Communications Magyarország Kft. „Ambiens iHome rendszer” fejlesztésére irányuló kutatás-fejlesztés elnevezésű projektje, mely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap több mint 365 millió forintos támogatásával valósult meg. 

A projekt célja, hogy a korábban még futurisztikusnak ható virtuális konzolokon vezérlési képességet, illetve irányítást valósítson meg. 

A 2010 óta 100 százalékban magyar tulajdonú Enterprise Communications Magyarország Kft. (Enterprise Group) kutatásával és a tervezett irányítási és érzékelési megoldás fejlesztésével egyedülálló és eddig még nem ismert lehetőséget teremt az emberi térérzékelés és valós térérzékelés képességének az integrációjára, illetve a valós időben is megfelelően működő irányítási rendszer megalkotására. 

A kutatás és a fejlesztés kiemelt célja volt, hogy az irányítás valósidejű legyen és a felhasználó az interfész virtuális részeit a valós világ részeként érzékelje. A fejlesztett irányítási és érzékelési megoldás a vizuális alapú megoldások több módozatát is felhasználja annak érdekében, hogy valós időben, megfelelően működő rendszer jöhessen létre.

Az Enterprise Group szakemberei a fejlesztés során a hagyományos vezérlési technológiákat vegyítik autonóm input rendszerekkel, így az emberi visszajelzés generálására alkalmas irányítóeszközökkel is lehet interaktálni. Ennek megvalósításához egy mocap rendszer implementálására is sor került. A projekt során a mocap hálózat megjelenítésére olyan megoldást fejlesztettek, ami mozdulatok hatására látható felületeket is folyamatosan megjeleníti.

A Enterprise Communications Magyarország innovatív és komplex szolgáltatásokat és megoldásokat kínál az üzleti infokommunikáció, a mérnöki tervezés és életciklus menedzsment, az integrált medikai szoftverfejlesztés, valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén. 

Sajtóközlemény letöltése

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők