hírek

hírek

hírek

EDGECAM 2018 R2 újdonságok

2018-07-04


A felhasználói igényeknek és visszajelzéseknek köszönhetően az Edgecam legújabb verziója számos fejlesztéssel és újítással büszkélkedik, mint például az egyedi felfogótömb kezelő.

 

A Vero Software által fejlesztett Edgecam legújabb verziója, 54 új és továbbfejlesztett funkciót tartalmaz, amelyek számos új forgácsolási technológia és megmunkálási stratégia felhasználásával javítják a forgácsoló cégek termelékenységet.

 

Jelentős fejlesztéseket tartalmaz a Nagyolás ciklus startfurat kezelése, készíthető alaksajátosság drótváz elemekből, alkalmazhatóak 3D marási ciklusok maró/esztergáló környezetben, kiterített üzemmódban, 28 új technológiai adatbázis került be a huzalszikra modulba és a felfogótömb kezelés is továbbfejlesztésre került.

Az Edgecam termékmenedzsere John Buehler elmondta, hogy legalább egy fejlesztést valamennyi felhasználó ki tud majd használni… amelyek közül a legjelentősebb, hogy teljesen átalakult a felfogótömb kezelő modul a 13 új fejlesztésnek köszönhetően.

Az új ‘felfogótömb hozzáadása’ funkció biztosítja, hogy a felhasználók soha ne írják felül a felfogótömb szerelés mesterfájlját (a továbbiakban ‘referencia fájl’).

 

 

Az eredeti fájl mindig védett marad, ezzel garantálva, hogy az eredeti fájlok soha ne íródjanak felül.

A Felfogótömbhöz illeszthető komponensek száma korlátlan, tükrözve a legjobb iparági gyakorlatot. A beillesztés után a szerszámpályák nemcsak automatikusan frissülnek, de a továbbfejlesztett "legközelebbi" opció még hatékonyabbá teszi a CAM szerszámpályákat.

„Nyilvánvalóan a legjelentősebb egyéni fejlesztés az CAM Szerszámpályák visszamenőleges szerkesztésének lehetősége” – mondta a termékmenedzser. Az új "Szerkesztés" és "Újrabetöltés" funkciók használatával az Edgecam megnyitja a beillesztett fájlt egy új ablakban, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy korlátlan számú módosításokat hajtson végre a programozott CAM szerszámpályákon. Ha elkészült, a referencia fájl automatikusan frissül az új szerkesztésekkel.

 

 

Nagyolás ciklus startfuratból

 

A Nagyolás ciklus "Startfuratból" megközelítés stratégiája jelentős fejlesztésen esett át. A furat pozíciók időigényes, manuális létrehozása helyett, az Edgecam 2018 R2 automatikusan létrehozza a furat pozíciókat és megőrzi a startfurat fúró ciklus asszociativitását a nagyoló ciklussal.

"Egyszerűen az opció aktiválásával a felhasználók bekapcsolhatják a több kezdősík és a több mélység funkciókat a fúróciklusban, annak érdekében, hogy automatikusan megtalálják a startfuratok legjobb pozícióját."

 

 

 

 

Kibővített rá/leállási paraméterek a Nagyoló esztergálás ciklusban

 

A Nagyoló esztergálás ciklus számos új rá/leállási paramétert tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy minden egyes fogásnál érintőleges körívvel álljon rá és álljon le a kontúrról. Létrehozható kétirányú (Oda-vissza) szerszámpálya, amely lehetővé teszi a Sandvik CoroTurn® Prime esztergalapkák kihasználását. A módszer alkalmazásával jelentős időmegtakarítás és megnövelt szerszáméltartam érhető el.

Ezen felül a ciklus ütközésvizsgálata is továbbfejlesztésre került, szerszám és a szegnyereg közötti potenciális ütközések automatikus kiküszöbölése édekében.

 

 

 

 

Edgecam Inspection – bemérő modul

 

Az Edgecam bemérő modul 14 új fejlesztéssel bővült, beleértve a teljes poszt processzor támogatást a Kódvarázslóban.

A főbb elemek közé tartozik a szerszámgép kommunikációt nyújtó NC Gateway modul bevezetése, valamint a „Legmegfelelőbb” számítási módszer, amely lehetővé teszi a munkadarab beállítását.
Bevezetésre került egy új „Téglalap mérés” alakelem és új funkciókkal bővült az „Opciók” és a „Bemérő szerszámpálya” párbeszédablak. A felhasználók mostantól megadhatják a munkadarab koordinátarendszert és a szerszám korrekciót is, melyek értéke megjelenik az NC kimenetben és a mérési jegyzőkönyvben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Profilozás ciklus teljesítményének és funkcionalitásának javítása

 

A szerszámpálya algoritmus fejlesztésének következtében, az Edgecam 2018 R2 jelentős teljesítménynövekedést biztosít a „Felületválasztás testről” funkció továbbfejlesztésével. Több mint 50%-os időmegtakarítás érhető el, a szerszámpálya számításhoz szükséges adatok összegyűjtési módszerének módosításából adódóan.

„A felhasználók további előnyökre is szert tehetnek a „Összetett fogások” funkció használatakor, mivel a stratégia most már támogatja a Spirál lehetőséget is.” – mondta John Buehler.

 

 

Edgecam Designer


Az Edgecam Designer 2D műhelyrajz modul nézeteket és metszeteket készít a Designer fájlban lévő 3D modellről. A funkciók tartalmazzák a dinamikus nézet létrehozását, az árnyékolt és drótváz megjelenítést, a teljes és lépcsős metszetet, kiemelt részletet, és a kitörést. A 2D rajz és annak asszociatív méretei frissíthetők, a 3D-s modell változása esetén.

Az Edgecam Designer számos vázlatkészítési és modellezési fejlesztése magában foglalja az aktív vázlatsíkokat, mely lehetővé teszi, hogy a vázlatot közvetlenül test- vagy felületmodellre hozzuk létre munkasíkok készítése nélkül.

Továbbá, most már lehetséges a felületmodellek sziluettgörbéjének generálására, és az új vizsgálati funkciók szolgálnak többek között a terület, térfogat, kerület vagy a súlypont meghatározására.

 

Alaksajátosság készítés drótvázból

 

A termékmenedzser elmondta, hogy korábban nem volt lehetséges alaksajátosságot létrehozni drótváz elemből. „Bizonyos esetekben mint például az automatizálási rutinok létrehozásában, ez szükséges lenne, így az Edgecam 2018 R2 most kiterjeszti a megmunkálási-stratégiák lehetőségeit, ott ahol korábban nem lehetett létrehozni alaksajátosságot : vonalak és körívek test alaksajátossággá való átalakításával. Az új alaksajátosság megmunkálás után is szerkeszthető és a szerszámpálya asszociatív marad.”

 

 

Menet marás fejlesztések

 

A mind a marási, mind az esztergálási környezetben megtalálható Menetmarás ciklust továbbfejlesztették, a pontosabb szerszámpálya vezérlés és a nagyobb rugalmasság elérése érdekében. Öt új paraméter teszi lehetővé a felhasználók számára a „forgácstörés” és „összetett fogások” alkalmazását. Ez a kemény anyagok megmunkálásánál jelentős, illetve olyan esetekben, mikor  a felületminőség az irányadó.

További opciók találhatóak a „Rá/leállás” fülön, amelyek nagyobb felhasználói kontrollt biztosítanak a szerszámpálya generálás felett.

 

 

 

A 3D Maró ciklusok elérhetőek kiterített üzemmódban

 

A 3D Maró ciklusok a maró/esztergáló környezetben már rendelkezésre állnak a kiterített üzemmódban is. Korábban ezek a ciklusok a Sík üzemmódra korlátozódtak.

John Buehler elmondta, hogy ez a javítás nagyobb rugalmasságot nyújt nemcsak a hét marási ciklus engedélyezésében, amelyek eddig nem voltak elérhetők, de lehetővé teszik a felhasználók számára a szerszámgép korlátok leküzdését is.

 
 
 
 

Szerszámgép szimulátor fejlesztései

 

Ha ugyanazon a tárhelyen több szerszámot kell használni az esztergálás környezetben, a programozók most már használhatják az aktív szerszám cseréje funkciót, így a szimulátor csak egyetlen eszközt fog megjeleníteni a revolverben lejátszás közben. E mellett felhasználók mostantól növelhetik a szimuláció sebességét az új „Szerszámmodell egyszerűsítése” utasítás használatával. A funkció egyszerűsíti a profilt úgy, hogy sziluetté alakítja.

 

 

A felhasználói élmény fejlesztései


John Buehler elmondta, „Első látásra úgy tűnhet, hogy a kis fejlesztéseknek nincsenek közvetlen, jelentős hatásai, azonban összegezve őket már jelentős a  hatás a szoftver mindennapos használatában."

Jó példa erre az Edgecam 2018 R2 „Beállítások” ablakban található három fejlesztés. A felhasználók most már beállíthatják az aktív szerszámkészletet az új „Szerszámkészlet automatikus létrehozása” opció alkalmazásával. Használhatják az új „Munka/Szerszámkészlet frissítés” alapbeállításokat is az NC kimenet generálásakor. És az új „Technológiai figyelmeztetés” opció segít elkerülni a téves szerszám előtolás és sebesség beállítások alkalmazását.

 

 

Az esztergáló szerszámokkal dolgozó felhasználók mostantól már a szerszámtárban megadhatják az ÁFS (állandó forgácsolási sebesség) állapotát. Ezzel elkerülhető, hogy szerszám minden egyes kiválasztásakor megadjuk azt.

A homlok beszúró szerszám esetében, a programozók mostantól további részleteket adhatnak hozzá a szerszám leírásához mint pl. Maximum/Minimum átmérő, ami különösen hasznos a Stratégia kezelő szerkesztői számára. Az esztergálásnál maradva, az Edgecam 2018 R2 lehetővé teszi bármelyik szerszámtípus kiválasztását a menetmaró ciklus végrehajtásához.

 

 

Edgecam Huzalszikra

 

Az Edgecam 2018 R2 28 új technológiai adatbázist vezet be a Huzalszikra modulhoz, ezek között a népszerű Agie, Fanuc, Makino és Mitsubishi vezérlőkhöz.

A szerszámgép szimuláció közben automatikusan létrejön a "start furat" (a huzal befűzési pozíciója), kiküszöbölve a furat manuális létrehozásának szükségességét az előgyártmányon.

 

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők