hírek

hírek

hírek

Solid Edge 2020 - ott lenni a főpróbán

2019-06-05


Minden év tavasza arról szól, hogy a Solid Edge fejlesztői lehetőséget biztosítanak arra, hogy a viszonteladók betekintést nyerjenek a legújabb, ebbe az esteben a 2020-as verzióba. Ez az egy hetes amerikai túra pont jó arra is, hogy a magyar felhasználók igényeit, gondolkodásmódját a fejlesztők is megismerhessék testközelből.

 

A Solid Edge új otthona

Huntsville egybeforrt a Solid Edge-vel. Persze itt számos más nagyvállalat talált otthont magának, olyanok mint a Boeing, de van itt a NASA-nak is központja. 20 év után azonban a fejlesztői gárda elköltözött a régi irodaházból egy teljesen újba, ahogy ők mondják egy brand new office-ba. Ezt tekinthetjük jelképesen annak, hogy egy nagy korszak lezárult és egy teljesen új következik, amely a felhasználókat is előnyösen fogja érinteni.

 

 

Az iroda birtokbavételé februárban történt és azóta be is lakták, a képzésre érkezőket úgy fogadták, mintha mindig is itt dolgoztak volna. A 2017-es Mentor Graphics-os felvásárlásnak köszönhetően új piacra tud belépni a Siemens, de optimalizálhatóak az erőforrások is. Ennek jegyében már nemcsak a Solid Edge fejlesztői csapata dolgozik az irodaházban, hanem a jobb szinergia érdekében a Mentor csapatának egy része is ugyanott kapott helyet.

 

Solid Edge, a teljes átalakulás

Visszagondolva 10-15 évet vagy még többet is egy teljesen más Solid Edge-t ismerhettünk meg. Minden szinten szerényebb képességekkel rendelkezett, de már akkor is ki tudta elégíteni az igényeket. Ezzel szemben ha csak két verzióra tekintünk vissza – ami a Solid Edge ST10-et jelenti –, akkor már egy kibővített funkcionalitást és új alkalmazásokat láthattunk. Az idén megjelenő verzió azonban már ennél is tovább megy és a két évvel ezelőtti portfólió újabb családtagokat fog kapni, ami szorosan kapcsolódik a felhasználói igényekhez és a fejlesztői elképzelésekhez.

 

 

Azonban a Solid Edge 2020-as verzió nemcsak a nevében, de képességeiben is a jövőbe tekint, ez látható a portfólión is. Azonban van egy nagyon fontos változás. Az elmúlt 2 év arról is szólt, hogy egy új, felhasználói igényeken alapuló termékpaletta jöjjön létre, amely minden porcikájában az ügyfelek érdekeit szolgálja. Ez volt talán az oka, hogy a Solid Edge valamennyire a háttérbe szorult, így limitáltan érkeztek azok az újdonságok, amelyek a korábbi években már megszokottak voltak. De idén ez már máshogy van, mert a Solid Edge 2020-as verzió ismét a felhasználók valós problémáját hivatott megoldani, mindemellett a portfólió is gyarapodni fog.

 

Solid Edge 2020 – A másik oldalon ülve

 

Olykor az Enterprise Group – PLM üzletágának kollégái is képzéseken vesznek részt azért, hogy a legteljesebb tudásanyagot lehessen átadni az ügyfeleknek. Ez az ami igazán hajtja az SE csapatot és az, hogy képviselni tudják a felhasználóikat, amolyan “tier 1-es” beszállítók legyenek mindkét irányba.

 

Az Enterprise Group idén is egyedüli magyar viszonteladóként május 20-24. között vett részt a fejlesztők által szervezett újdonságok képzésen.

 

 

Egy ilyen tréning arra is jó, hogy testközelből kipróbálhassa mindenki az új verziót, de arra is tökéletes, hogy tapasztalataikat megosszák a képzésen résztvevők. Minden országban más és más a kihívás. Megtudtuk, hogy Mexikóban küzdenek azzal, hogy a versenytársak sokkal elterjedtebbek, mint a Solid Edge, de például Hollandiában nagyon sok a Creo Direct (korábban CoCreate) felhasználó, amelyek valószínűleg a Pro/Desktop sorsra fognak jutni.

 

A képzés menete hasonló azokhoz, amit az Enterprise Group PLM üzletága tart ügyfeleinek, a fő különbség az, hogy itt minden egyes témakört külön-külön előadó tart, mutat be. A másik megjegyzendő eltérés, hogy itt 4-5 nap áll rendelkezésre, így nem kell olyan lendületesen tartani a képzést.

 

A Solid Edge 2020 jelenleg NDA alatt áll, így konkrétumot nem lehet megemlíteni, de irányokról azért beszélhetünk. A Parasolid geometriai kernelnek köszönhetően ebben a verzióban is tovább halványodik a határ a hálómodellek és a B-rep geometriák kezelése között. Már nagyon régóta elérhető a Simply Motion, ez most új köntösbe fog bújni és a felhasználók egy részét növelt funkcionalitással támogatja a napi tervezési folyamatokban. A modellezés területén is hasznos újdonságokat ismerhetnek meg majd a felhasználók, a lemezalkatrész környezet szerelmeseinek is kijut a jóból. Az adatok mellett sem lehet elmenni szó nélkül – miután ezek képezik a vállalat know-how-ját –, ezek kezelése, megkeresése a Teamcenterben további lehetőségeket biztosít majd.

 

Nincs képzés kikapcsolódás és kapcsolatépítés nélkül, így idén is a Yellowhammer sörfőzde adott otthont a nagyívű szakmai beszélgetéseknek.

 

Konklúzió

A közeljövőben bejelentésre kerülő Solid Edge 2020-as portfólió fejlesztései a felhasználói igényeket tükrözik. Ugyanakkor új lehetőségeket is nyitnak, hisz egy új termék megtervezése sokkal komplexebb igények mentén történik, mint korábban. A fejlesztőkkel kialakított évtizedes jó kapcsolat garancia arra, hogy a Solid Edge felhasználók érdekeit valóban tudja képviselni az Enterprise Group.

 

 

 

Vegyen részt a Solid Edge 2020 Bejelentés webinárok egyikén!

 

 

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők