hírek

hírek

hírek

Ipar 4.0: magyar kis- és középvállalatok a digitális korszakváltás kapujában - Ingyenes tudásanyaggal segíti az Enterprise Group az ipari szegmensben tevékenykedő kkv-k digitalizációját

2017-06-23


A digitalizáció feltartózhatatlan ütemben tör be életünk különböző területeire: szociális kapcsolattartásunk átalakítása után most az Ipar 4.0-n – egy új ipari forradalmon – a sor, hogy átformálja a teljes gyártási és ellátási láncot, ami kétségtelenül komoly paradigmaváltást jelent az ipari vállalatok számára stratégiájuk kialakításában. Hazánk egyik vezető, magyar tulajdonban lévő rendszerintegrátora, az Enterprise Group – felismerve e korszakváltás jelentőségét – olyan programot indított, mellyel az ország ezen ipari kis- és középvállalatait segíti abban, hogy a zökkenőmentes digitalizáció segítségével maradéktalanul kiaknázhassák a saját vállalkozásukban rejlő lehetőségeket, messze megelőzve ezzel a térség hasonló méretű vállalkozásait, azok digitális fejlettségét.

 

A nyugati civilizáció eddigi három ipari forradalma után napjainkban épp a legújabbat, a negyediket éljük át, mely során a fizikai munkaeszközök egy információs hálózatba kapcsolódnak, s a gazdaság ezáltal egy óriási, intelligens információs rendszerbe integrálódik – azaz az ipari folyamatok teljes mértékben digitalizálódnak.

 

A digitális vállalat fogalma azonban jóval többet jelent, mint az új technológiák használata: „ami ezen digitális vállalatokat megkülönbözteti a hagyományos vállalkozásoktól, az az, hogy ők képesek a digitalizáció előnyeit átemelni a vállalat kultúrájába, stratégiájába és működési módjába, versenyelőnyt kovácsolva ezekből” – fogalmazott Béke Gyula, az Enterprise Group PLM (Product Lifecycle Management) üzletágának vezetője. „Mivel a gazdasági fejlődés az ország összes piaci szereplőjével közös érdekünk, ahhoz, hogy minél több ipari kis- és középvállalatnak segíthessünk a digitalizáció folyamatában, partnerünkkel, a Siemens PLM Software-rel olyan digitális tudásbázis létrehozását tűztük ki célul, melyhez bárki díjmentesen hozzáférhet” – tette hozzá.

 

A fentiek szellemében összeállított ingyenes digitális tudásanyag részét képezi egy, az ipari digitalizáció tudnivalóit összefoglaló weboldal mellett egy online webkonferencia-sorozat is,  mely állomásain különböző, a mindennapi ipari teendők hatékonyságát növelő digitális megoldások kerülnek bemutatásra interaktív módon. Az Enterprise Group szakértői az online eseményeken túl személyesen is segítenek a kkv-knak közelebb kerülni az ipari digitalizációhoz: első nyílt napjuk – mely június 8-án került megrendezésre – középpontjában az új ipari trendek világában való tájékozódás, s az ebből történő profitálás elősegítése állt.

 

„Magyarország egyik vezető hi-tech vállalataként úgy véljük, sokrétű szakmai tapasztalatunkat kötelességünk közös célunk, azaz a gazdasági növekedés szolgálatába állítani. Szeretnénk, ha az ipari digitalizációhoz szükséges tudásanyagot minél többen elsajátítanák, hogy abból aztán az egész ország profitálhasson hosszú távon” – mondta el a programról Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők