hírek

hírek

hírek

Tegye próbára a szerszámgyártóknak fejlesztett VERO CAM megoldásokat!

2018-03-12


A „Testdrive” keretében a világelső CAM szoftverfejlesztő termékeit, a Visi és WorkNC szoftvereket próbálhatja ki ingyenesen, terméktámogatással!

Vero Software több évtizedes múltra tekinthet vissza a CAM szoftverek fejlesztésének területén, melyet még jobban felerősített a Hexagon csoportba történt integrálódás. Minden szoftverükből évi két verzió jelenik meg, külön-külön nagyságrendileg 50 féle újdonsággal és fejlesztéssel. A fejlesztők különösen nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztési irányok meghatározásánál a felhasználói visszajelzésekre. A különböző területeken sikeresen alkalmazott megoldások (pl.: Hullámforma nagyolási stratégia) alkalmazhatóságát is folyamatosan vizsgálják a többi terület esetén. Továbbá szem előtt tartják azt is, hogy az egyes alkalmazási területek ne élesen határolódjanak el egymástól.

A moduláris licence felépítésnek köszönhetően már a kipróbáláskor a cég igényeihez legjobban illeszkedő szoftvercsomagot tudjuk összeállítani és támogatni, ami szükség szerint képes lefedni a teljes céges folyamatot a tervezéstől a gyártásig. Közös tulajdonságként megemlíthető, hogy mindkét szoftver erőteljes CAM-es megoldásokkal rendelkezik, de filozófiájukban jelentős különbségeket lehet felfedezni az alkalmazási céloknak megfelelően.

Visi - Komplex megoldás a szerszámgyártók számára

 

Visi egy teljeskörű CAD/CAM/CAE szoftvercsomag a műanyag fröccsöntő- és a lemezalakító sorozatszerszámok tervezéséhez, illetve az ezeket felépítő alkatrészek megmunkálásához. A hatékonyság növelésének érdekében az egyszerű és átlátható felhasználói felület mellett, számos olyan célmegoldás áll rendelkezésre, melynek segítségével a tervezési és megmunkálási folyamatok időráfordításai radikálisan csökkenthetők.

A Visi modellező része, az ipari felhasználásban már általánosnak mondható Parasolid® keretrendszerre épül, ami ötvözve a Vero által fejlesztett felületi technológiákkal, egy igazán erőteljes megoldást eredményez. Ezzel a gyakorlati felhasználásban szükséges tervezési lépések, modelljavítások és módosítások könnyűszerrel elvégezhetővé válnak, akár komplex geometriával rendelkező, nagyméretű modellek esetén is. A széleskörű CAD beolvasónak köszönhetően az iparban használatos CAD-rendszerek natív állományai közvetlenül megnyithatók, ezáltal csökkenthető a köztes fájlformátumokból eredő fordítási hibák száma, valamint egyszerűsíthető a partnerekkel történő információcsere.

A Visi egyetlen fájlban tárolja a projekttel kapcsolatos összes alkatrész 3D-s modelljét, az ezekhez kapcsolódó, a gyártás és az anyagbeszerzés számára fontos metaadatokat (anyagminőség, befoglaló méret, cikkszám, stb.), a műhely rajzokat, a megmunkáláshoz szükséges szerszámpályákat, illetve a szimulációs eredményeket.

Az előzőken túl, a kifejezetten a szerszámgyártók számára kifejlesztett megoldásokkal emelkedik ki a konkurens CAD/CAM rendszerek mezőnyéből, biztosítva a lehető legmagasabb szintű és gyors támogatást a munkafolyamat egyes részlépéseinek megvalósításában, mint például a teljesség igénye nélkül:

 

 

  • Részletes modellvizsgálat (falferdeség, görbület,
    folytonosság, összehasonlítás, stb.)
  • Modelldeformációk kezelése
  • Szabványos normália elemek katalógusa (Hasco, Meuburger,
    Fibro, DME, stb.)
  • Szerszámsablonok
  • Mozgásszimuláció
  • Intelligens osztógörbe- és osztófelülettervezés
  • Hűtőkör tervezése
  • Beömlési rendszer tervezése
  • Fröccsöntési szimuláció
  • Elektródatervezés
  • Elektróda PDM
  • Elektródamegmunkálás sablonok alapján
  • Intelligens lemezalkatrész kiterítés
  • Intelligens sávtervezés
  • Térbeli ívek menti hajlítások kezelése
  • Mélyhúzások kezelése
  • Véges elemes terítékszámítás
  • Visszarugózás számítása az alakítási lépéseknél
  • Visszarugózás kompenzálása
  • Intelligens kivágó- és alakítóbélyegtervezés
  • Automatikus 2,5D-s megmunkálás alaksajátosság alapon
  • Sajátos marási stratégiák (pl.: mély zsebek, bordamegmunkálás)
  • Intelligens határgörbekeresés (meredek/sekély, maradékanyag, érintési pont, sziluett)
  • Összetett marógeometriájú (pl.: nagyelőtolású, hordós) szerszámok részleges támogatása
  • Hatékony 5-tengelyes felületsimítási stratégiák
  • PEPS huzalszikra modul

WorkNC - Kifinomult megoldás bonyolult felületek megmunkálásához

A világ piacvezető CAM megoldásainak élvonalába tartozik a bonyolult felületekből álló, összetett geometriákkal rendelkező alkatrészek megmunkálásának területén. Szinte minden nyugati- és távol-keleti autóipari cégnél jelen van a szerszámgyártás területén, de az alkatrészgyártásban is számos helyen megtalálható.

 

WorkNC kiváló megoldásokat nyújt az egyszerű 2D-s alakzatoktól kezdve egészen a 3+2 tengelyes vagy az 5D-s marási feladatokig. Egy CAD független CAM-rendszer, ami szintén széleskörű CAD beolvasóval rendelkezik, így az iparban használatos CAD-rendszerek natív állományai közvetlenül megnyithatók, ezáltal csökkenthető a köztes formátumokból eredő fordítási hibák száma. A program korlátozott CAD funkcionalitással rendelkezik a megmunkálásokhoz szükséges segédgeometriák létrehozásához.

 

A kifinomult szerszámpályaminőség mellett a megmunkálási stratégiák széles tárháza áll rendelkezésre az optimális szerszámpályák elkészítéséhez. A rendszer már a pályagenerálás során képes vizsgálni a teljes megmunkálási környezetet (előgyártmány, szerszámgép, készülék, szerszámbefogó), ezáltal biztosítani az ütközés- és végállásmentes szerszámpályákat magas számítási teljesítmény mellett. A kiszámított szerszámpályák utólagos kézi szerkesztésére is lehetőség van.

 

A legerőteljesebb tulajdonsága egyértelműen az egyedülálló 5-tengelyes lehetőségeiben rejlik, melynek segítségével a 3-tengelyes szerszámpályák könnyedén alakíthatók át biztonságos 3+2 vagy 5 tengelyes megmunkálásokká. Ezeken túl, természetesen megtalálhatóak a kimondottan több tengelyes stratégiák is, melyekben a szerszámtengely vezérlése pontosan kontrollálható görbék, felületek vagy gépi szögek megadásával egy interaktív felület segítségével.

 

Jelentkezzen! Ha kérdése van vagy felkeltettük érdeklődését, akkor kérjük, regisztráljon a kipróbáláshoz, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők