hírek

hírek

hírek

Ingyenes CAM alkalmazás Solid Edge felhasználóknak

2021-12-07


ÚJ KORSZAK NYÍLIK A SOLID EDGE FELHASZNÁLÁS TERÜLETÉN

A SIEMENS döntésének köszönhetően a szoftverkövetéssel rendelkező Solid Edge felhasználók ingyenesen hozzájutnak a CAM Pro 2,5 tengelyes megmunkálási csomagjához. A Solid Edge CAM Pro azonban nem más, mint az autóiparban, a repülőgépiparban vagy szerszámgyártásban már bizonyított NX CAM alkalmazás.

EGYÜTTMŰKÖDÉS A CAD/CAM SZOFTVER KÖZÖTT

A Siemens DIS a szükséges és elégséges integrációt tartotta fontosnak a szoftverei között. Ez azt jelenti a Solid Edge és a CAM Pro esetében, hogy a tervező alkalmazásból közvetlenül átküldhető a modell a CAM szoftverbe asszociatív kapcsolat automatikus létrehozása mellett. Ennek a megoldásnak nagy előnye, hogy a CAM használata nem igényel további CAD licensz lekötését, így jobban lehet gazdálkodni a rendelkezésre álló erőforrásokkal.

Solid Edge integráció

SOLID EDGE CAM PRO 2,5 TENGELYES CSOMAG FUNKCIONALITÁSA

Ez a konfiguráció kiváló azon ügyfeleknek, akik most ismerkednek a számítógéppel támogatott megmunkálással és prizmatikus alkatrészek gyártásával is foglalkoznak. Ez a csomag alkalmas lesz a rögzített irányú, szint alapú megmunkálásokra.

Főbb funkciók, lehetőségek:

  • Marási- és furat megmunkálási műveletek létrehozása
  • A megmunkáláshoz szükséges szerszámkönyvtár kezelése
  • Műhelydokumentáció készítése
  • Programok posztprocesszálása szerszámgépre
  • Feature Based Machining

Érdemes bővebben szót ejteni a FBM-ről, mellyel a geometriai elemeket (sík, horony, zseb, furat, csap stb.)  fel lehet ismertetni, csoportosítani és arra egy ajánlott megmunkálást generáltatni. Ez a megmunkálási folyamatok automatizálásának első lépcsőfoka, amellyel a programozási idő drasztikusan csökkenthető.

 

2,5 tengelyes marás
Furat megmunkálás
Szerszám könyvtárak
Műhely dokumentáció készítés
Posztprocesszálás
Alakelem alapú megmunkálás

 

A csomag tartalmaz továbbá 30+ gyári posztprocesszort Fanuc, Heidenhain, Siemens vezérlőkhöz, valamint  jogosultságot a Post Hub oldalra, ahol több száz posztprocesszor közül választható ki a legmegfelelőbb.

 

 

SIEMENS NX CAM Post Hub

 

TOVÁBBI ELŐNYÖK

  • Szerelések is felhasználhatóak a CAM környezeten belül
  • Modellek beolvasása közvetlenül a Solid Edge-ből törtéhet beleértve a modellfrissítést is
  • Önállóan is képes megnyitni a Solid Edge-ben készült fájlokat, illetve más CAD szoftverek által készített modelleket is (beleértve a Solidworks-öt is)
  • Asszociativitásnak köszönhető szerszámpályakövetés a modellváltozások esetén
  • Másolás/beillesztés műveletek támogatása korábbi programozásokból
  • Vizuális segédeszközök az új felhasználók támogatására és a termelékenység növelésére
  • Keresési eszközök a műveleteken belül a hatékonyabb használathoz

MAGASABB FUNKCIONALITÁSÚ CAM CSOMAGOK

Természetesen léteznek további CAM csomagok is amelyekkel olyan kibővített funkcionalitás is elérhetővé válik, mint például a teljes 3 tengely, a gép/NC kód szimuláció illetve a szimultán 5 tengely vagy a járókerék marás. Azon ügyfelek igényei is kiszolgálható, akiknek esztergáló vagy huzalszikraforgácsoló program létrehozására van szükségük.

TÁMOGATÁS, BEVEZETÉS

A komplett tervező és megmunkáló csomag jóvoltából a felhasználók olyan megoldáshoz jutnak hozzá, amelyek könnyen implementálhatók. A Solid Edge CAM Pro 2,5 tengelyes csomag alkalmazása során költségcsökkentés tapasztalható, hiszen nem kell egy külső gyártó által fejlesztett szoftvert megvásárolni és annak a szoftvernek a követését is fizetni. Ebben az esetben minden egy helyről, egy fejlesztőtől érkezik és csak egyetlen szoftverkövetéssel kell az ügyfélnek rendelkeznie. Ahogy a CAD rendszerek bevezetésénél is fontos szerepet játszik a betanulás, úgy ez a CAM szoftverek esetében is érvényes, ezen pedig nem szabad spórolni, mint ahogyan egy jó posztpocesszoron sem. Az Enterprise Group – PLM üzletága vállalja, hogy Solid Edge CAM Pro témakörben gyakorlatorientált képzéseket tart és igény esetén testreszabott posztpocesszorokat készít az ügyfeleknek.

 

További kérdések esetén, keresse bátran a támogató csapatunkat!

 

Hasznos linkek:

Siemens NX facebook oldal: Siemens NX EPLM

Siemens NX youtube oldal: Siemens NX EPLM

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők