plm üzletág

NX Megmunkálás - CAM

plm

NX Megmunkálás - CAM
facebook icon EPLM a facebookon

NX a megmunkáláshoz/gyártáshoz

 

Az NX hatékony, end-to-end alkatrészgyártási műveleteket és nagy pontosságú alkatrészeket nyújt a digitalizálás segítségével.

CNC-gépek programozása, robotcellák/állomások irányítása, 3D-nyomtatók működtetése és a minőség ellenőrzése - mindez lehetséges egyetlen szoftverrendszer használatával. Az alkatrész gyártás digitális átalakításával növelhető a termelékenység és a jövedelmezőség.

 

További információ:

https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/nx/nx-for-manufacturing.html

 

 

Additív gyártás

 

A Siemens NX minden szükséges képességgel rendelkezik, a tervezéstől a nyomtatáson át a nyomtatás utáni validálásig, egyetlen integrált rendszerben. A Siemens NX  forradalmasítja az additív gyártást, így ezzel az új technológiával nem csak prototípus létrehozása lehetséges, hanem úttörő jelentőségű termékek gyártása is. Az additív gyártástechnológiával lehetségessé válik a termékek újragondolása, a gyártási folyamatok újraértelmezése, sőt, teljesen új üzleti modellek felállítása.

 

További információ:

https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/manufacturing-planning/additive-manufacturing.html

 

CAM szoftver

Egyetlen rendszer bármely gyártási folyamat programozására. Az NX CAM átfogó és egységes NC programozási lehetőségeket kínál egyetlen rendszerben. Konzisztens 3D modellek, adatok és folyamatok használatát teszi lehetővé, és azt, hogy zökkenőmentesen kapcsoljuk össze a tervezést és az üzemi műveleteket. 

Az erős, alkalmazás-specifikus eszközök segítségével korszerűsíthető és automatizálható az NC programozás, miközben az átfutási idő csökken. Az NX lehetővé teszi, hogy egyetlen CAM szoftver használatával jobb alkatrészek készüljenek gyorsabban - A 2,5D és 3D megmunkálástól kezdve, a szimultán 5 tengelyes maráson át a nagy volumenű gyártásig.

 

További információ:

https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/manufacturing-planning/cam-software.html

 

 

A gépi megmunkálás korszerűsítése robotikus automatizációval

A fejlett robotika képes a termelékenység növelésére azáltal, hogy automatizálja az alkatrészgyártási folyamatokat - a nullától a befejezett alkatrészig.

A robotikus gépi megmunkálás nagyobb rugalmasságra ad lehetőséget, ami drámaian képes növelni a hatékonyságot az üzemben. Az NX CAM segítségével be lehet programozni robotokat, nagyméretű alkatrészek gyártásához ,és olyan feladatokat lehet automatizálni, amelyek egyébként manuális munkát igényelnének. Ezáltal a gépi megmunkálás lehetőségei kibővülnek, az átfutási idő lerövidül és az alkatrészek minősége megnő.

Az NX-szel lehetőség van úgy programozni robotokat, hogy felvesz/lerak műveleteket hajtsanak végre, ami teljesen automatikusan működő munkaállomások létrehozását teszi lehetővé.

 

További információ:

https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/manufacturing-planning/robotic-automation.html

 

 

Alkatrészek minőségellenőrzése

 

Digitalizáld a minőségellenőrzési folyamataidat, hogy találkozzon a kért termék minőségi elvárása és a méret pontosság. A CMM ellenőrző programozás, az üzemi végrehajtás, és a mérési adat analízis integrálásával, létrehozható egy hatékony, adatvezérelt minőségellenőrzési folyamat.

Ez az automatikus, zárt rendszerű megoldás állandó folyamatirányítást tesz lehetővé, így magas minőségű termékek készülnek, és a vállalat versenyképes marad.

 

További információ:

https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/manufacturing-planning/closed-loop-part-quality-control.html

 

 

Szerszám- és alkatrésztervezés

 

Az NX fejlett funkcióival lehetséges a teljes szerszámfejlesztési folyamat automatizálása, az alkatrésztervezést, a szerszám szerelési elrendezést, a részletes szerszámtervet és a jóváhagyást is beleértve.

Az útmutató segítségével és az alkatrészhez való asszociativitásnak hála még a legbonyolultabb szerszám- és alkatrésztervezés is könnyedén megy.

 

További információ:

https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/manufacturing-planning/tooling-fixture-design.html

 

 

Alkatrészmodellek előkészítése NC programozáshoz

Javítsa és készítse fel gyorsan a 3D modelleket az NC programozáshoz, és ellenőrizze a gyárthatóságot az erőteljes/hatékony, könnyen használható CAD eszközök segítségével.

 

További információ:

https://www.plm.automation.siemens.com/global/en/products/nx/nx-for-manufacturing.html

 

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők