esettanul-
mányok

esettanul-
mányok

esettanulmányok

Korax Gépgyár Kft. – pontos tervezés és hatékony gyártás a Siemens Solid Edge rendszer segítségével

2017-01-10


A főként élelmiszeripari gépek gyártásával foglalkozó KORAX Gépgyár Kft. működésében elengedhetetlen a pontos tervezés. A vállalatnál ezért nagy szükség volt a Siemens Solid Edge tervezőszoftver bevezetése, amely a nehéz gyártási körülményekhez is megfelelő hátteret biztosít.

 

 

A ráckevei székhelyű KORAX Kft. 30 éve gyártja gépeit vágóhidak számára – portfóliójukban megtalálhatók különböző, akár egyedi megrendelésre is készített szállítószalagok és szállítórendszerek, szennyvíz-technológiai berendezések, ládamosók és egyéb higiéniai berendezések egyaránt. Vállalati filozófiájuk alapját – a magas minőség mellett – az a célkitűzés alkotja, hogy ügyfeleiknek komplex szolgáltatásokat nyújtsanak.Ez nem csak az ügyfél elégedettségének kedvez, azt is lehetővé teszi, hogy a KORAX Kft. több lábon állhasson a piacon. Utóbbit az is igazolja, hogy külön üzletágat hoztak létre a megújuló energiaforrások iparának kiszolgálására, 2005-től napelemek gyártásával is foglalkoznak.

 

korax_kft

 

Hozzáállásuknak, tapasztalatuknak és magas szakmai felkészültségüknek hála, mára évi közel 2 milliárd forintos árbevétellel rendelkeznek és 120-130 főt foglalkoztatnak. A sikert azonban nem veszik készpénznek, hiszen a profiljukhoz tartozó iparágak rendkívül magas minőségi elvárásokat szabnak meg, a hibafaktorok minimalizálása ezért nélkülözhetetlen a cég életében. Ebben segít a Siemens Solid Edge rendszere.

A rendszer bevezetése

A KORAX Kft. 2004-ben vezette be a Solid Edge rendszert, ami az addig használt, kézzel terített rajzokat, illetve a későbbi 2D-s tervezőszoftvereket váltotta le. Az új programmal a vállalat nem csak a pontosságot tudta jelentős mértékben növelni, használatával azóta semmilyen teríték elkészítése nem jelent különösebb problémát.

 

korax_solid_edge

 

Tekintve, hogy a cég berendezései is a Solid Edge-ben tervezett CAD modelleket használják, a gyártás pontossága és minősége is emelkedett, a szoftver szinkronmodellezési technológiájának és a skálázható termékadat-kezelő megoldásoknak köszönhetően ráadásul az esetleges utólagos módosítások is lényegesen könnyebben végezhetők el.

korax_flotalo

Az összeállítási rajzok hatékonysága

A KORAX Kft. összeállítási- és műhelyrajzai mindig a Solid Edge szoftverrel készülnek, így a vállalat minden dolgozója könnyedén hozzáférhet az adott alkatrészek, eszközök fájljaihoz.

Ez egyfelől sokkal átláthatóbbá teszi a gyártást, hiszen ily módon, – az egymásra épülő modulok figyelembevételével – könnyedén meghatározható egy jól követhető, logikus gyártási sorrend. Másfelől lehetővé teszi, hogy a tervező- és gyártócsoport együtt dolgozhasson az adott fejlesztéseken – a paraméterek, változtatások egyből megtekinthetőek, ellenőrizhetőek, nincs szükség arra, hogy a legyártás után leszűrt eredmények alapján kelljen módosítani a terveken.

 

A Solid Edge tehát nem csak abban segíti a KORAX Kft-t, hogy komplexebb berendezések kivitelezését is elvállalhassák, mindezt rövidebb határidőkkel és persze anélkül, hogy ez a minőség rovására menne. A program használatával az is jól látható, hogy a gyártásban lényegesen kevesebb a hiba, ezáltal pedig a költségek is csökkennek.

 

Forrás: www.cnc.hu

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők