esettanul-
mányok

esettanul-
mányok

esettanulmányok

A FarmGÉP Kft. sikertörténete az Enterprise Group PLM üzletágának segítségével 2/1

2016-09-12


FarmGép Kft.

A nagykanizsai telephelyű Ruget-Magyarország Kft. után a debreceni FarmGÉP Kft-nél jártunk, ahol megismerkedhettünk a hazai és nemzetközi piacon is sikeresen szereplő céggel.

 

Az Enterprise Group számos üzleti informatikai és mérnöki kérdésben nyújt megoldásokat az infokommunikáció, az életciklus menedzsment, az SAP bevezetés vagy éppen a medikai szoftverek területén. Mérnöki területekre a tavaly megalakult PLM Üzletág Siemens és Vero CAD/CAM/CAE/PLM (PLM = Product Lifecycle Management) szoftvereket kínál partnereinknek, melyek teljeskörű termék-életciklus menedzsmentet biztosítanak. Ezek közé a szoftverek közé tartozik a Solid Edge ST5 is, mely a tervezés és gyártás-előkészítés területén biztosít megoldást felhasználóinak.

 

Csapatunk Debrecenben járt a FarmGÉP Kft. telephelyén, ahol a Solid Edge tervezőszoftverrel végzik a fejlesztéseket. A cég 1991-ben vált ki a Mezőgép Vállalatból, azóta működik önállóan és egyre sikeresebben. Jelenleg négy tervezőmérnök végzi a mezőgazdasági gépek tervezését, ami többek között szántóföldi és gyümölcsös permetező gépek, valamint stabil és önjáró csávázógépek kialakítását illetve méretezését jelenti. A cég összesen 45 fő számára biztosít munkalehetőséget tervezői, lemezmegmunkálási, szerkezet-összeállítási és szerelési munkakörökben.

 

A FarmGÉP Kft. a Solid Edge szoftvert 2010 óta használja, melyet 2010-ben vásárolt meg azzal a céllal, hogy a tervezési és gyártási folyamatokat felgyorsítsa. Ugyanis az addig használt 2D-s Autocad már nem biztosított olyan lehetőségeket, melyekkel a folyamatok további gyorsítását érhették volna el. Az átállás a Solid Edge beépített eszközeinek segítségével jól ment. A Solid Edge tervező szoftverben a tervezők elkészítik a gépek valós, működéshelyes 3D-s modelljét és ezzel párhuzamosan a modellek alapján legenerálják a 2D-s gyártási rajzokat. A 3D-s lemezalkatrészek alapján a Solid Edgben teríték készítésére is lehetőség van. Annak érdekében, hogy a gyártási folyamatokat meggyorsítsák, a terítékek alapján gyártáshelyes DXF fájlokat készítenek közvetlenül a Solid Edgeből, és ezeket a fájlokat küldik le a műhelybe gyártásra. Mivel a tervezés során elkészül a gép teljes valós 3D-s modellje, ezért lehetőség van robbantott ábrák, összeszerelési rajzok, valamint marketing célokra renderelt ábrák, képek készítésére. Így egyértelműbb, egyszerűbb lesz a legyártott alkatrészekből a szerkezet összeszerelése. Összességében tehát a Solid Edge segítségével le lehet fedni a termék teljes tervezési, gyártási folyamatát az ötlet megszületésétől a gyártásig és a karbantartásig.

 

Ahol több tervezőmérnök dolgozik együtt, ott elengedhetetlen egy csoportmunkát támogató rendszer, ami a különböző revíziók közötti átjárást, azok kezelését teszi lehetővé. Az Enterprise Group PLM Üzletága erre a Solid Edge Insight megoldását kínálja, melyet a sikertörténet folytatásában mutatunk be.

 

Az FarmGÉP Kft. értékesítésének fő területe Magyarország, ezen kívül nagyobb darabszámban értékesítenek Angliába, de más európai országokban is alkalmazzák gépeiket.

 

Interjúnkban Tar Tibor okleveles gépészmérnök mutatja be a FarmGÉP Kft-t, a tervezés során alkalmazott szoftvereket, valamint az csapatunkkal történő együttműködést.

 

 

Az Enterprise Group mérnöki szolgáltatásaival és szoftvereivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a FarmGÉP Kft. a hazai piac lefedését, valamint az Európa-szintű exportot is megvalósítsa.

 

Forrás: www.cnc.hu

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők