plm események

plm események

VIII. Országos Solid Edge és Edgecam Verseny 2020

VIII. Országos Solid Edge és Edgecam Verseny 2020

VIII. Országos Solid Edge és Edgecam Verseny 2020

2020-04-24 / Online

VÁLTOZÁS AZ ORSZÁGOS SOLID EDGE ÉS EDGECAM OKTATÁSI VERSENY MEGRENDEZÉSÉBEN

 

A hazánkban is megjelenő vírusveszély, a kormányzat által megfogalmazott ajánlások és rendeletek hatására, de legfőképpen a részt venni kívánó diákok-tanárok egészségét szem előtt tartva, a tervezett budapesti helyszín helyett digitális formában és más időpontban rendezzük meg. Április 24-én a döntőbe került diákok otthoni körülmények között oldják meg a verseny feladatait, amelyet eljuttatnak hozzánk kiértékelésre, a nyereményeket pedig postai úton juttatjuk el majd a diákok számára. A verseny alatt végig biztosítjuk számukra a folyamatos kapcsolattartást webes videórendszerrel.

 

Azért is döntöttünk a verseny alternatív, digitális megrendezése mellett, mert az elmúlt időszakban a diákok lelkesen, igen sok munkaórát fektettek a korábbi feladatok, valamint a pályamunkák elkészítésébe és továbbra is szeretnénk biztosítani számukra a verseny nyújtotta szakmai megmérettetést és az értékes nyereményeket.

 

A pályamunkák beadási határidejét március 29. 23:59-ig hosszabbítottuk meg.

 

Tervezett digitális program

Időpont

Program

9:45 - 10:00

Webkonferencia összehívása, szabályok ismertetése

10:00 - 13:00

Versenyfeladatok megoldása Solid Edge és EDGECAM kategóriákban

13:00 - 13:10

Feladatmegoldások visszaküldése, verseny webkonferencia zárása

13:30 - 15:00

Versenyfeladatok javítása

15:00 - 15:30

Eredményhirdetés egy új webkonferencia keretében

 

A döntőben való sikeres részvétel feltételei:

 • Döntőbe jutást igazoló e-mail
 • Feltelepített számítógép (laptop vagy asztali gép) a kategóriának megfelelő szoftverekkel (Solid Edge 2020, valamint EDGECAM 2020.0 és Adobe Acrobat Reader DC 2020), amit a versenykiírás tartalmaz
 • Feltelepített Blizz webkonferencia szoftver, internetkapcsolat
 • Mikrofon és webkamera használatának lehetősége

A lebonyolítás lépései:

 • Minden döntőbe jutott diák és az őt felkészítő tanár kapni fog egy webkonferencia meghívót az e-mail címére. Ez tartalmazni fogja konferenciához csatlakozás lépéseit és adatait.
 • Az összes versenyző és felkészítő tanár belépése után a részletes szabályismertetés fog megtörténni.
 • Digitálisan kiosztásra kerülnek a feladatok, amely során a feladatlap borítójára fel kell írni a nevet és az iskola nevét. A feladatsort .pdf formátumban kapják meg a diákok, amely kitöltéséhez az Adobe Acrobat Reader DC 2020-as verziójának Kitöltés és aláírás funkcióját használhatják. A szoftverspecifikus feladatok pedig a megfelelő sorszámú mappában lesznek. Minden megoldási lépést vissza kell menteni a mappákba és a kapott eredményeket, ahol szükséges ott rá kell írni a feladatlapra. Közben folyamatosan érdemes menteni a fájlokat. A versenyfeladatok megoldásra 180 perc áll rendelkezésre, miközben használható minden internetes eszköz (videómegosztó, blogok, stb…). Amennyiben egy feladathoz kérdés van, akkor a webkonferencia szoftver chat ablakában feltehető vagy megkérdezhető mikrofonon keresztül.
 • A 3 óra leteltét a versenyszervezők jelezni fogják, ami után a kitöltött feladatlapot, valamint a megoldásokat tartalmazó könyvtárakat be kell tömöríteni. zip formátumba. A fájl neve tartalmazza a pályázó nevét és az iskola rövidítését (pl.: Vezeteknev_keresztnev_iskolarovid.zip). Az így kapott fájlt meg kell osztani velünk a wetransfer.com-on keresztül úgy, hogy a címzett e-mail címéhez a solidedge@enterprisegroup.hu vagy az edgecam@enterprisegroup.hu legyen megadva kategóriának megfelelően. Azok a fájlok kerülnek elfogadásra, amelyek a verseny befejezését követően 10 perccel megérkeznek.

 • A versenyszervezők sikeres megoldásbefogadását, letöltését a wetransfer-en e-mail válaszban fogja megerősíteni a versenyző számára.
 • Az eredményhirdetés egy újabb webkonferencián keresztül fog megtörténni a versenykiírás szerinti időpontban.
 • A helyezettek, a résztvevők és a felkészítő tanárok csomagküldő szolgálaton keresztül kapják meg díjaikat és ajándékaikat.
 • A verseny előtt egy nappal, tehát április 23-án, csütörtökön 9.45-től tartunk egy verseny főpróbát a fent leírtak szerint, hogy másnap minden gördülékenyen menjen.

 "Találkozzunk" a döntőben!

 

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők