plm üzletág

Analízis

plm

Analízis
facebook icon EPLM a facebookon

A WorkXplore a speciális analízis eszközök teljes skáláját nyújtja, amelyek felhasználhatóak ajánlatkészítéshez, diagnosztikához, szerelési utasításhoz vagy egy 3D-s modell gyártás-előkészítéséhez.

 

A WorkXplore számos olyan analíziseszközt nyújt, amelyek általában csak a költségesebb CAD rendszerekben érhetőek el. Éppúgy, ahogy extrém gyors és hatékony (nagyon nagyméretű modellek esetében is), a szoftver funkciói rendkívül könnyen használhatóak, és az eredmény színjelöléssel jelenik meg a 3D-s modellen. Egyetlen egérkattintással szúrhatóak be címkék az egyes felületekhez, amelyek a különböző számítások pontos eredményét tartalmazzák.

 

A nagy hatékonyságú dinamikus metszetkészítés lehetővé teszi a felhasználók számára egy alkatrész vagy szerelés belsejének egyszerű és pontos feltárását. A dinamikus referencia vezérlő biztosítja a metszősík egérrel történő forgatását és mozgatását vagy vezetőgörbével történő megadását. A metszet láthatóvá tehető a 3D-s modellen vagy különálló elemként, és kinyerhető DXF, DWG vagy más fájlformátumban.

 

A görbületisugár- és síkfelület-analízis értékes eszköz a gyártási költség és idő gyors meghatározásához. Az analizálandó elemek színezése automatikus, a felhasználók pedig mérési címkéket szúrhatnak be a kiválasztott elemek pontos adatainak megjelenítéséhez.

 

Egy alkatrészt vagy összeállítást befoglaló hasáb legenerálása pillanatok alatt megtörténik, és információt nyújt a kiválasztott elemek méretéről, a térfogatáról és tömegéről. A gyártáshoz szükséges optimális előgyártmány modell meghatározásához szintén felhasználható.

 

A pontos mérési adatok elérhetőek mind a teljes modellre, mind felületekre, ami pontos térfogat- és felszínszámítást tesz lehetővé. A kiegészítő információk, mint a modellnév, függőség, felületek száma stb. szintén elérhető.

 

A falferdeségek és alámetszések számítása és megjelenítése extrém gyors, még nagyon nagyméretű alkatrészek esetében is. A WorkXplore automatikusan színezi a ferde falakat és az alámetszéseket a szerszámnyitási iránynak megfelelően. A pontos falferdeségi szögek dinamikusan megjelennek, ahogy az egeret egy felület fölé mozgatjuk, és alapbeállításként beilleszthetőek a 3D-s modellbe.

 

Az automatikus 3D-s alkatrész összehasonlítás a két modellverzió közötti különbség valósidejű 3D-s grafikus megjelenítését teszi lehetővé. A módosítások egyértelmű beazonosítását segíti, hogy különböző színeket használ a rendszer az anyaghozzáadás és anyageltávolítás megjelentésére.

 

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők