plm üzletág

RobotExpert

RobotExpert

RobotExpert
facebook icon EPLM a Facebookon

Kulcsrakész szoftvermegoldás robotszimulációhoz és –programozáshoz

Előnyök

 • Robotizált folyamatok virtuális optimalizálása
 • Magasabb kihozatal az optimalizált ciklusidőnek köszönhetően
 • Egységesített robotprogramozás
 • Rövidebb állásidő új termék bevezetése vagy meglévő program megváltoztatása esetén
 • Programfejlesztés közbeni személyi sérülés kockázatának csökkentése és a berendezéskárok elkerülése
 • Speciális robotprogram-szintaxis könnyű előkészítése

Jellemzők

 • A kinematikai eszközök, segédeszközök és robotok 3D-s modellezése
 • Ismert robotgyártók nagyszámú típusának támogatása
 • Ütközésvizsgálat
 • Folyamat ábrázolása Gantt-diagrammal
 • Offline robotprogramozás
 • Pontos ciklusidő-számítás valós robotszimulációval (RRS)
 • Tetszőlegesen testre szabható felhasználói felület és funkcionalitás
 • Intuitív és natív Windows-os szoftverkörnyezet
 • Robotprogramok átvétele üzemi környezetből

Összefoglalás

A robotok használata számos iparágban rohamosan terjed. Egyre több az olyan feladat, amelyet korábban emberek végeztek, de most már robotokkal hajtatjuk végre. A Siemens PLM Software Tecnomatix® szoftvere a robotszimulációs és offline programozási piacon bizonyítottan vezető szerepet tölt be. Ennek eleme a RobotExpert – egy könnyen bevezethető szoftverrendszer egyedi jellegű ipari projektek, mint például pick-and-place műveletek, ívhegesztés, polírozás, ragasztás, valamint egyéb, hasonló alkalmazások támogatására.

 

A RobotExpert szoftver lehetővé teszi robotos alkalmazások tervezését, szimulációját, optimalizálását és offline programozását, így maximalizálható ezen automatizált rendszerek sebessége, rugalmassága és működése. A szoftver egy 3D-s intuitív környezetben egyesíti a robotpályák optimalizálásának és a ciklusidők csökkentésének egyszerű eszközét teljes gyártócellák és rendszerek virtuális modelljeinek hatékony szimulációjával.

 

Gyártó vállalatként biztosítania kell a beruházásai minél rövidebb megtérülését. A mai robotgyártók által kínált bonyolult megoldások azonban azt eredményezik, hogy a rendszer tervezése, kialakítása és megvalósítása kevésbé lesz e célnak megfelelő. A RobotExpert egy független szoftveres megoldás, amely számos gyártótól származó robotot képes egyszerre kezelni. Több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik robotos megoldások támogatása terén, beleértve az e témában legösszetettebb feladatokat.

 

A RobotExpert segítségével a gyártási igények kielégítésére legmegfelelőbb berendezések kombinációjára képes modellt létrehozni, támogatva a gyorsabb termékbevezetést, valamint a gyártási idők, a költségek és a beruházási igények korai megismerését.

 

 

Gyártócella elrendezés-tervezése és modellezéseA RobotExpert tartalmaz egy általános robotkönyvtárat, segíti további robotok és rendszerelemek egyszerű 3D-s modellezését, és ezenfelül egyedülálló képességekkel rendelkezik komplex kinematikai eszközök modellezésére.

 

A JT™ adatformátum használatával, amely a NemzetköziSzabványügyi Szervezet (ISO 14306: 2012) szabványa, a RobotExpert közvetlenül biztosít 3D-s adatkapcsolatot bármely olyan rendszerhez, amely JT modellek létrehozására alkalmas. A 3D-s modelleket elkészítheti a Robot-Expert segítségével, vagy importálhatja azokat más számítógépes tervezési (CAD) eszközből vagy formátumból. A beolvasást számos CAD fordító támogatja, többek között az NX ™, a Solid Edge®, a SolidWorks, a CATIA és a Pro/Engineer fordítók. Ezen kívül a natív formátumok, például az IGES, a STEP és a Parasolid beolvasása is támogatott.

Robotok és mechanizmusok mozgás-szimulációja

RobotExpert a robotvezérlő jellemzőihez igazított, konfigurálható mozgási útvonalakat hoz létre. Lehetővé teszi a ciklusidő kiszámítását, a teljesítmény valós idejű elemzését, és tesztelési időt takarít meg.

 

Valós robot szimulációval (RRS) kombinálva, a tényleges robotvezérlő mozgástervező szoftver alapján, a RobotExpert rendkívül pontos ciklusidő-számítást tud végezni.

 

A RobotExpert dinamikus módon segíti az ütközés megállapítását a robot- és a mozgásszimuláció során, alkalmazása jelentősen csökkenti az üzemi, gépbeállítói balesetek kockázatát, és segít elkerülni a berendezések költséges károsodását. Ütközésérzékelő mechanizmusa révén biztonsággal megállapíthatja, hogy van-e átfedés, ütközés vagy ahhoz közeli helyzet.

 

A Gantt-diagram a műveletek és feladatok megjelenítésre szolgál, amelyeket a termelés erőforrásaival, mint például a robotokkal és egyéb automatizált eszközökkel végzünk.

 

Ez az ábrázolási mód az intuitív grafikus felhasználói felülettel (GUI) együtt lehetővé teszi, hogy a robotcella teljes munkaciklusát vizualizáljuk és könnyedén optimalizáljuk.

 

Kulcsrakész megoldás, nagyfokú testreszabhatósággal

A RobotExpert a robotszimuláció és -tervezés területén kulcsrakész megoldást nyújt. Ugyanakkor a RobotExpert szoftver támogatja a robotprogramozásához kapcsolódó vállalatspecifikus követelmények és szabványos eljárások kezelését, egy nagyon hatékony szoftverfejlesztő eszközön, a legkorszerűbb. NET alkalmazásprogramozási felületen keresztül. A RobotExpert speciális feladatokhoz igazítható grafikus felhasználói felületével és a párbeszédablakok segítségével ez a funkciók nagyfokú lehetséges testreszabhatóságát eredményezi.

Offline programozás

A RobotExpert lehetővé teszi a robotok mozgásszekvenciáinak pontos szimulációját és a robotprogramok előállítását az üzem számára. A szoftver képes lekezelni a legtöbb ipari robotot, a robotprogramot a vezérlő specifikációjához igazítva. Vezérlőspecifikus információkat adhat hozzá a generált robot útvonalakhoz, beleértve a mozgás- és folyamatattribútumokat. A RobotExpert ezután létrehozza a programot, amely rátölthető a valódi robotvezérlőre.

 

A RobotExpert egyedülálló képessége a meglévő robotprogramok feltöltése az üzemből, lehetővé téve az újrafelhasználást és az optimalizálást.

 

Testre szabhatja saját offline programjainak parancsait parametrikus módon, és karbantarthatja a parancsokat és a makrók könyvtárait, így biztosítva a programok szabványosítását a szervezeten belül.

 

Ha egy speciális robotos alkalmazás speciális szintaxist igényel, akkor könnyen elkészítheti ezt a szintaxist a könyvtárakban. Ezt bármikor újra felhasználhatja a programokban, megtakarítva a technikai megoldás ismételt előállítását igénylő extra időt.

RobotExpert oldaltérkép

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők