plm üzletág

Opcenter APS Advanced Scheduling (AS)

Opcenter APS Advanced Scheduling (AS)
facebook icon EPLM a facebookon

A Opcenter APS AS szoftver véges erőforrás-kapacitásokat, és részletes folyamatmodelleket kezelő termelésütemező eszköz. A szoftver elsődleges célja – a rendelkezésre álló erőforrások és számos korlátozás figyelembevételével – ténylegesen megvalósítható gyártási ütemtervek előállítása. A szoftver elsősorban termelési folyamatok elemeinek – gépek, gyártósorok, erőforrások – ütemezését valósítja meg, azonban szolgáltatási és logisztikai folyamatok ütemezésére is alkalmas.

 

A termelésütemezés alapvető célja a rendelések átfutási idejének és a termelés költségeinek minimalizálása, a szolgáltatási szint magasan tartása, vagyis a működési hatékonyság növelése, a termeléshez kapcsolódó mit, mikor, mivel kérdések megválaszolásával. A nagy részletességű és a vállalati információs rendszerbe megfelelően integrált termelésütemező eszközök alkalmazása jelentős pozitív hatással van a termelékenységre.

 

Általánosságban a termelésütemezés bemenő adatai a rendelések és az ezekhez tartozó gyártási folyamatok egymást követő lépései, illetve az egyes lépések időparaméterei és erőforrás-szükséglete, míg kimenete egy számított, ellenőrzött és végrehajtható ütemterv az egyes erőforrások számára. A felhasználó a választott ütemezési szabályok alkalmazásával elvégezheti a gyártási rendelések erőforrásokhoz történő rendelését, továbbá módosíthatja a létrejövő ütemtervet a beépített interaktív drag-and-drop rendszerű Gantt-megjelenítő segítségével. A különböző beépített, valamint a bevezetés során testreszabott, felhasználóspecifikus diagramok segítségével nyomon követhetővé válik a terv időbeni lefutása, valamint a különböző teljesítménymutatók változása. Általánosságban, a termelésütemezés kimenete egy ütemterv az egyes erőforrások számára.

 

Opcenter APS Advanced Scheduling (AS) főbb előnyei

  • Hatékonyabb erőforrás-használat
  • Átállások számának csökkenése
  • Készletszintek csökkenése
  • Erőforrások terhelésének nyomon követése
  • „Mi lenne, ha ... ?” típusú kísérletek gyors kiértékelése
  • Szállítási pontosság javítása

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők