plm üzletág

Edgecam 2020.0 újdonságok

plm

Edgecam 2020.0 újdonságok
facebook icon Edgecam a Facebookon

AZ EDGECAM MÁR AZ EGYIK LEGHATÉKONYABB 5 TENGELYES FORGÁCSOLÓ SZERSZÁMOT IS TÁMOGATJA

SZOFTVER A HORDÓS SZERSZÁMOK TÁMOGATÁSÁT, TELJESÍTMÉNYNÖVEKEDÉST ÉS EGY ÚJ HOSSZLYUK FÚRÁS STRATÉGIÁT NYÚJT A FELHAZSNÁLÓK SZÁMÁRA

 

A Hexagon Manufacturing Intelligence Production Software üzletága által fejlesztett EDGECAM legújabb verziójának egyik legfontosabb fejlesztése az új 5 tengelyes „bedöntés” vezérlési stratégia és a hordós szerszámok támogatásának kombinációja.

John Buehler márkamenedzser szerint a hordós szerszámok az egyik leghatékonyabb forgácsoló szerszámok 5 tengelyes megmunkáláshoz, és az EDGECAM Szerszámtár mostantól teljes mértékben támogatja ezek alkalmazását..

Az új Bedöntés vezérlési lehetőséggel egyidőben a Grafikus 5 tengelyes ciklus újabb ütközésvizsgálati eszközöket vezetett be a Zsebfalmarás (Swarf) stratégiában, és további „láncolás” vezérlési funkciókat biztosít mindegyik stratégiához.

 

Az EDGECAM 2020.0 számos új vagy megújult jellemzőt kínál a marással és esztergálással foglalkozó felhasználóknak. Ezen felül a közelmúltban debütált EDGECAM Inspect modul 13 frissítést is tartalmaz.

Fontos kiemelni azt az igényt, miszerint a termelési költségek csökkentése érdekében minél gyorsabban szükséges szerszámpályákat létrehozni, ezért az EDGECAM 2020.0 jelentős teljesítménynövekedést biztosít a testmodellek nagyolása és profilozása során is. „A megmunkáló motor ekkor csak a határgörbéken belüli geometriát dolgozza fel, a modell többi részét figyelmen kívül hagyja. Ez jelentősen csökkenti a gyorsítótár méretét, és gyorsabb pályagenerálást tesz lehetővé”-teszi hozzá John Buehler.

A korábban a 2018 R1 verzió furat ciklusában bemutatott „Hosszlyuk” stratégia továbbfejlesztése saját különálló ciklus bevezetését indokolta. Az eredeti módosítók továbbfejlesztésre kerültek, a ciklus pedig további vezérlőfülekkel bővült, így a szerszámpálya még pontosabban vezérelhető.

 

 

Az esztergálás környezet egy új Menetprofilozó megmunkáló ciklust is tartalmaz.“z ezen a területen dolgozó felhasználóktól érkező gyakori fejlesztési kérésre reagálva az EDGECAM 2020.0 lehetővé teszi az olyan összetett menetek könnyű megmunkálását is, mint például a VAM és az Acme” – ismerteti John Buehler. „A ciklus nagyolási és simítási stratégiákat is biztosít, így lehetővé teszi a felhasználóknak saját menetformák megadását".

A népszerű Hullámforma megmunkálási stratégia a „Pengeképződés megelőzése” funkcióval bővült. Bizonyos körülmények között a szerszámútvonalak olyan vékony anyagszigetet (pengét) hozhatnak létre, amely egyre vékonyabbá válva m nagyobb szerszámterhelést okozhat, és akár szerszámtörést is eredményezhet.

 

 

“Azt tapasztaltuk, hogy a kockázat elkerülése érdekében, a felhasználók inkább csökkentik az előtolást és a sebességet, ami a termelékenység rovására megy. A most bevezetett „Pengeképződés megelőzése” beállítás úgy módosítja a szerszámpálya-mintát, hogy ne alakuljanak ki ilyen anyagszigetek, megelőzve a megmunkálás során fellépő szerszám túlterhelését, így a felhasználók fenntarthatják az optimális előtolást és sebességet.”

Mivel egyre több szerszámgép rendelkezik „Másodlagos Z-tengellyel” (Főorsóhüvely funkcióval), a Kódvarázsló az EDGECAM 2020.0 kiadásban bemutatott továbbfejlesztése lehetővé teszi a felhasználók számára egy másodlagos főorsó tengely hozzáadását maró/esztergáló környezetben is. Ez támogatja a maró/esztergáló gépeket, és bármilyen asztal/fej forgótengely kiépítésű marógépet. A Szerszámmozgatás menüben található új Orsóhüvely vezérlése utasítással együtt ez a funkció a másodlagos Z-tengely pontosabb vezérlését teszi lehetővé.

A Simító beszúró ciklusban a felhasználók beállíthatják az éltörés szögét. A korábbi EDGECAM-verziókban az élletörési szög mindig 45 fok volt.

 

 

A Simító esztergálás ciklusban megadható egy Távolságtartás érték a Felfelé vágás beállítás használata esetén.

A Fúrás ciklus „Spirális” stratégiájának használata során beállítható egy XY ráhagyás érték, a felhasználók így vezérelhetik mind a felületminőséget, mind szerszám kopását. “Ez a CAD-előkészítési időt is csökkenti, és biztosítja, hogy a ciklus asszociatív legyen a testmodellel.”

A Szerszámtár két új szerszámtípussal –Fecskefarok, duplakúpos – bővült. Ez azt jelenti, hogy nem kell egyedi grafikákat készíteni hozzájuk, ezzel időt és a programozási költséget takarítva meg. A szerszámok automatikusan működnek a Horonymarás ciklussal.

 

Az EDGECAM Inspect funkcióira áttérve, Andy Mears a Kutatás és Fejlesztés márkamenedzsere kifejtette, hogy számos ügyfélkérésre reagáltak a fejlesztők és kiterjesztették az alkatrészek ellenőrzési lehetőségét az esztergáló- és a maró-esztergáló környezetre is.

A jelentősen átalakult felhasználói felület támogatja a munkafolyamatok szalag eszköztárát, javítva a rendszer interaktivitását. Az „Ellenőrzési beálíltások” menü két külön párbeszédpanelre lett felosztva, így a felhasználók külön módosíthatják a kimeneti és az ellenőrzési beállításokat.

 

 

Az ellenőrzési ciklusok Biztonságos kiemelés vezérlőkkel bővültek, így a felhasználók több pozíciót is megadhatnak a mérőfej mozgásának vezérlése során. A Beforgatás utasítás mostantól bővíti a pozíció módosításának lehetőségeit, lehetővé téve egy alternatív szög megadását, annak érdekében, hogy az alkatrész látható legyen a szerszámgépen.

Az új „Szög vonaltól” alaksajátosság három korábbi utasítást egyesít egyetlen funkcióba, lehetővé téve a szög irányának megadását a riportban.

 

 

A számos egyéb fejlesztés mellett az EDGECAM Inspect moduljában frissültek a szerkesztett alaksajátosságok is, így mostantól megadható az Egyenesség értéke a Szerkesztett vonal alaksajátosság módosítása során. A kör és körív alaksajátosságok mostantól átkonvertálhatóak és újra megadhatók a szerkesztés során.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy az EDGECAM | Designer modul mintegy 50 fejlesztést tartalmaz, amely kifejezetten a megmunkálás programozók igényeire koncentrálva került kivitelezésre, azzal a céllal, hogy csökkentse a CAD és a CAM rendszerek közötti különbséget.

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők