Az Enterprise PLM ingyenes szakmai rendezvénye

2015. június 9-10.

EPLM NYÍLT NAPOK 2015

A RÉSZLETEKET KERESSE A 10. OLDALON!

solid edge st8
újdonságok – tervezés
határok nélkül
edgecam a mach-tech
2015 kiállításon
3d-s cad fájlok
alkalmazása a
lemeztechnológiában ii.
az enterprise group plm üzletágának ingyenes magazinja 2015/5. szám

tartalom

4
solid edge st8 újdonságok −
tervezés határok nélkül
A Solid Edge ST8 egyedülállóan hatékony
modellezési eszközei, valamint páratlan mobil
rugalmassága révén lehetővé teszi, hogy
határok nélkül tervezzen.
3
edgecam a mach-tech
2015 kiállításon
A Mach-Tech 2015 kiállításon a látogatók több
kiállító standján is belefuthattak az EDGECAM-es
gépmágnesekbe vagy a szerszámgépekre
kifüggesztett monitorokba.
6
3d-s cad fájlok alkalmazása
a lemeztechnológiában ii.
A Radan Radbend modulja lehetővé teszi, hogy a 3D-s
fájlokat közvetlenül beolvassuk, és a hajlításokat a
modell alapján készítsük el.
7
tanfolyami rend a nyilvános
konzultációkhoz
Annak érdekében, hogy a felhasználók előre
megtervezhessék képzéseiket, ügyféltámogatási
rendszerünk továbbfejlesztésének keretében 2015-től
új tanfolyami rendet vezettünk be.
8
solid edge − szerelési
robbantott ábrák készítése
és quadrispace integráció
Ezen cikksorozatunkban összefoglaljuk az egyes
webinár előadások lényegét, és megosztjuk a webes
tartalmakat, hogy mindenki hozzáférjen ezekhez az
ingyenes képzési anyagokhoz.
10
eplm nyílt napok 2015
Az Enterprise Group PLM üzletága szakmai nyílt
napokat szervez ügyfeleinek és minden érdeklődőnek.
11
dr. eplm − karbantartási csomagok,
frissítések
Solid Edge esetében az utolsó két verzióhoz jelennek meg
frissítések, az Edgecam 2015 R1 szoftvercsomaghoz pedig
megjelent a kettes számú javítócsomag.
11
tudásbázis, önképzés
Solid Edge és Edgecam gyakorlati tanácsok
a hatékony és tökéletes munkához.

Impresszum

PLM Hírmondó

Az Enterprise Group PLM üzletágának ingyenes magazinja

Kiadja:

Enterprise Communications Magyarország Kft.

Főszerkesztő:

Béke Gyula

Szerkesztés, tördelés, grafika:

Corpus Communications

Edgecam

a Mach-Tech 2015 kiállításon

A mai felgyorsult világunkban ha valakinek gyors és naprakész információra van szüksége, akkor a YouTube-ot is igénybe veszi. Ha beüti az Edgecam szót, a rengeteg bemutató és oktató videó mellett neves gépés szerszámgyártók nyílt napjain készült videókat is talál. Ezeken a videókon gyakran a gépek és szerszámok tudásának felső határait súrolják, és mindezt az Edgecammel gyorsan és egyszerűen programozva. Az Edgecam forgalmazói külföldön szorosan együttműködnek a CNC technológia többi beszállítójával. Ezt az Enterprise Group CAM-es csapata is támogatja, a Mach-Tech 2015 kiállításon a látogatók több kiállító standján is belefuthattak az EDGECAM-es gépmágnesekbe vagy a szerszámgépekre kifüggesztett monitorokba.

Az NCT Kft. standján az Edgecam nagyolási és felületsimítási képességét is megnézhették az érdeklődők az NCT közkedvelt 3-tengelyes szerszámgépein. A teljesítménymarásnál a hangsúly a minél hatékonyabb anyageltávolításon volt, ahol a spirál- és hullámpályával körülbelül 10 perc alatt kicsivel több mint 700 cm3 anyagot választottunk le az előgyártmányról SECO marószerszámok segítségével.

Videó: Edgecam spirál marás és hullámforma nagyolás
(https://youtu.be/Ozu8d6RA26w)

Amíg az egyik gépen a teljesítményé volt a főszerep, addig egy másik szerszámgépen egy arc simításán keresztül lehetett megnézni, hogy az Edgecam az alkatrészgyártás mellett a formafelületek megmunkálásban is megállja a helyét.

Videó: Edgecam arcsimítás
(https://youtu.be/DE07WbERZSE)

A stand sarkában egy kisméretű 5-tengelyes marón az új NCT 202-es vezérlő 5-tengelyes képességeit lehetett szemügyre venni – természetesen a programot ehhez is az Edgecam biztosította. A kiállítás első napjának végén az „unatkozó” terméktámogató mérnökök az új NCT202-es vezérlőre egy Solid Edge ST7-et és egy Edgecam 2015 R1-et is feltelepítettek, és a vezérlő nagyon jól vizsgázott, a vállalkozó kedvűek a 202-es vezérlőn akár a CAD/CAM szoftvereinket is futtathatják.

A Mazak standján a hangsúly a többtengelyes megoldásokon volt. Edgecammel készített program futott az Integrex i200S esztergán, ahol egy felni készült a gép minden esztergálási és 5-tengelyes marási képességeit kihasználva a fő- és segédorsón is egyaránt. A felni készítésének egy látványos része volt az Edgecam új hullámnagyoló esztergáló ciklusa, amely a marópályához hasonlóan megtöbbszörözi a használható forgácsolási paramétereket.

A Mazak HCN4000-III. 4-tengelyes megmunkálóközponton több oldali megmunkálással, úgynevezett indexeléses megmunkálással készült el a MAZAK logó M betűje az Edgecam hatékony nagyoló és simító szerszámpályáinak segítségével.

Aki a Controlsytem standját is meglátogatta, az az egyik Akira Seiki megmunkálóközpontra felhelyezett monitoron a Controlsystem számára készített Edgecam alapokon nyugvó dialóg programozási felület első verzióját is megtekinthette.

A Mach-Tech kiállításon ezekről a megmunkálásokról és az Edgecam által biztosított hatékonyságnövelő lehetőségekről bővebb információhoz is juthatott; ha esetleg lemaradt ezekről, akkor keresse Gyönyörű Attila CAM termékvonal-vezetőt, vagy látogassa meg honlapunkat, Facebook vagy YouTube oldalunkat.

Solid Edge ST8 Újdonságok:
Tervezés határok nélkül

A Solid Edge ST8 egyedülállóan hatékony modellezési eszközei, valamint páratlan mobil rugalmassága révén lehetővé teszi, hogy határok nélkül tervezzen. A Solid Edge ST8-ban található több száz fejlesztés közül most kiemeljük a legfontosabb innovációkat, melyek lehetővé teszik a hagyományos modellezés korlátainak és határainak leküzdését.

Alkatrészkörnyezet:

Intuitív tervezés a szinkronmodellezéssel: A szinkronmodellezési környezetben mostantól még intuitívabb módon dolgozhat, a képernyőn csak a leginkább releváns opciók jelennek meg. Miközben gyors módosításokat hajt végre a modellen, csak azokat az információkat fogja látni, melyek az adott módosításra közvetlenül hatással vannak – lehetővé téve, hogy csak a tervezésre koncentrálhasson.

Minták rugalmas kezelése: Az importált geometriákon történő furatminták felismerésének kiterjesztéseként a Solid Edge mostantól bármely geometria szabályos ismétlődését képes felismerni, legyen az körkörös, téglalapalapú vagy a felhasználó által definiált tetszőleges minta. Ezen kívül a geometriák szabálytalan kiosztása is lehetségessé vált.

Spirálgörbe: Mostantól spirálgörbék is létrehozhatók kulcspontok alapján vagy hengeres és kúpos geometriák felhasználásával. A számos választható menetemelkedés- típus megkönnyíti az összetett felületek vagy csőtervezési útvonalak létrehozását.

Szereléskörnyezet:

Továbbfejlesztett hegesztéstervezés: Az egy szerelésen belül alkalmazott hegesztési varratok alkatrészfájlokként is előállíthatók és szereléscsaládokra is alkalmazhatók az orientációtól függetlenül – nagyszerű lehetőségeket teremtve főként a nagyszámú hegesztéssel dolgozó célgépipar számára.

Tervezés szerelésen belül: Az összetett szerelések tervezése még inkább leegyszerűsödött azáltal, hogy lehetőség van a felsőbb szinten lévő geometriák kiválasztására alkatrészek vagy alszerelések szerkesztésre megnyitása alatt. További újdonság, hogy ezentúl alkatrészkapcsolatok is létrehozhatók anélkül, hogy írási jogosultsággal rendelkeznénk a felsőbb szintű szereléshez.

Valósághű hajtáslánc-modellezés: Pontosabb és valósághűbb lánchajtás-szimuláció érhető el az új Útvonal kényszer segítségével, amellyel pontosan szabályozható az alkatrészek pozíciója a görbe mentén. Ezeket a komponenseket ki is oszthatja a görbe mentén, szükség szerint szabályozva a távolságokat és orientációkat.

Működő mechanizmusok modellezése: Mostantól lehetőség van arra, hogy az alszerelések szabják meg a környező alkatrészek mozgását, illetve hogy az alszerelések mozgását külső tényezők vezessék. Így megvalósulhat a mechanizmus mozgásának pontos szimulációja, tovább csökkentve a fizikai prototípusok szükségességét.

Rajzkörnyezet:

Hatékony revízióösszehasonlítás: Mostantól könnyedén összehasonlíthatja a Solid Edge-ben készített rajzait, és megkeresheti a revíziók közötti különbségeket, minimalizálva így a fejlesztés és a gyártás között szükséges időt.

Rugalmas darabjegyzék: Hozzon létre darabjegyzéket és ennek megfelelő tételszámokat egy nagy szerelés egy kiválasztott részéről az összes többi komponens kihagyásával.

Egyéb területek:

Windows stílusú rendezés és gyorsabb hozzáférés az adatokhoz: A Solid Edge SP ST8 termékadat-kezelési újdonságai lehetővé teszik, hogy a felhasználók megértsék és átlássák a komplex tervezési projektekben részt vevő összes adatot, gyorsabban lekövetve ezáltal a mérnöki változtatásokat. Az adatok keresése gyorsabb és egyszerűbb lett: könnyedén nyerhetünk ki különböző listákat a beszállítókról, munkaterületekről, anyagokról, osztályokról, költségekről, gyártási időkről vagy éppen az ezekhez kapcsolódó műveletekről.

Korlátlan mobilitás: A tervezők az asztaltól felállva is teljes szabadságot kapnak, terveiket bárhol és bármikor létrehozhatják és módosíthatják. A teljes értékű Solid Edge alkalmazás futtatható a Microsoft Surface Pro 3 eszközön. A felhasználói felület optimalizálásának köszönhetően az ujjmozdulatokkal a nézetmanipulációkat hajthatja végre, míg a Surface Pen toll segítségével lehetőség van a precízebb mozdulatokra is, a vázlatkészítés vagy geometria kiválasztás is kényelmesen megoldható. A meglévő iOS-es és Androidos kínálat kiegészítéseképpen az ingyenes Solid Edge Viewer alkalmazás már Windows 8.1 operációs rendszeren is elérhető a táblagépekhez.

Könnyebb hozzáférés: Használjon professzionális 3D-s CAD rendszert rugalmas, rövid távú elkötelezettség mellett: a Solid Edge már egy megfizethető havi előfizetési rendszeren keresztül is elérhető szerte a világon, ami mind a kis cégek, mind a nagyvállalatok számára megteremti azt a rugalmasságot, mellyel lehetségessé válik a piaci keresletingadozásokra történő gyors reagálás a költségek kézben tartása mellett.

3D-s CAD fájlok

A cikk első részében bemutattuk, milyen lehetőségek vannak a 3D-s CAD fájlok használatara az alkatrészek kivágásának programozásakor. A 3D-s fájlok alkalmazásának talán még hatékonyabb módja, ha a modelleket az élhajlítás programozására is felhasználjuk. Legtöbb esetben a lemezalkatrészek CAD modellje rendelkezésre áll, de a hajlításhoz a terítékrajzokat használva készítik el a programokat. Ez a módszer a sok munka mellett számos hibalehetőséget rejt magában, emellett nagy rutint és szaktudást is igényel.

A Radan Radbend modulja lehetővé teszi, hogy a 3D-s fájlokat közvetlenül beolvassuk, és a hajlításokat a modell alapján készítsük el. Ez a módszer kizárja a hibás rajzértelmezést, és amellett, hogy gyorsítja a munkát a helyes program elkészítéséig, a próbahajlítások során készült selejteket is kizárja.

A munkafolyamat nagyon egyszerű, és gyorsan elsajátítható. A modell megnyitásakor a Radbend egyből legyűjti a hajlításokat, így gyorsan áttekinthető a feladat. A következő lépés a hajlítási sorrend meghatározása, amire már megnyitáskor tesz a Radbend javaslatot, de a sorrendet tetszőlegesen módosíthatjuk, vagy akár a terítékből kiindulva virtuálisan is összehajthatjuk az alkatrészt. Ezzel nem csak időt takarítunk meg, hanem elkerülhető a próbahajlításokhoz szükséges terítékek kivágása, amivel a kivágógépeinket is tehermentesíthetjük. Ezt követi a szükséges szerszámok meghatározása, ami történhet automatikusan vagy akár kézzel is kiválaszthatóak a használni kívánt szerszámok. Szerszámválasztáskor saját szerszámkészletünket használhatjuk, ahol a tényleges darabszámok mellett már a szükséges hajlítási erőt is figyelembe veszi a szoftver, így elkerülhetők a hibás szerszámválasztásból fakadó szerszámsérülések. Hajlításhoz egy vagy több szerszámcsoportot is létrehozhatunk, amelyeket egyszerűen pozícionálhatunk a szerszámgépen.

Szerszámozás után az ütközőujj pozíciókat automatikusan meghatározza a szoftver több, általunk beállított irányelv szerint. Az így kiszámolt helyzetek akár fél-automatikusan állíthatók (ilyenkor a Radbend sorban mutatja a még lehetséges variációkat), vagy az ujjakat kézzel mozgatva beállíthatjuk a nekünk legjobban tetsző megoldást. Minden programozási lépés, pozíció, sebesség stb. táblázatos formában is áttekinthető, így ezek gyorsan beállíthatóak. Mielőtt elkészíthetnénk az NC-kódot, meg kell nézni a szimulációt, ahol a teljes szerszámgépet láthatjuk, és minden elem részt vesz az ütközésvizsgálatban. A Radbend megjeleníti a túlhajlításokat is, így a tervezési hibából adódó ütközéseket szintén jelzi. Minden ütközésnél a szimuláció megáll, és eldönthetjük, hogy emiatt folytatható-e a hajlítási folyamat, vagy esetleg olyan hiba fordult elő, ami nem teszi lehetővé a sikeres hajlítást. NC-kódot csak hibátlanként jóváhagyott hajlításból generálhatunk. A Radbend egy szerszámgép-független megoldás, így szinte az összes gyártó élhajlítója programozható vele azonos felhasználói felületen.

A hajlítási lépések programozásán túl a Radan kiszámolja a választott szerszámokkal elkészített pontos hajlítási sugarak méretét, és a kiszámolt paraméterekkel a Radan 3D-s környezetén keresztül akár a 3D-s modellt is képes módosítani, hogy a szerelésekbe a pontos, gyártható lemezalkatrész legyen beépíthető. Ha erre nincs szükség, akkor csak a terítéket készíti el, amely egyből használható táblaoptimalizálásra és kivágásra. Ezzel elősegíti az elsőre jó alkatrész készítését. Nem kell próbadarabokat vágatni, ami az idő- és anyagveszteségen kívül a kivágó képeinket is terheli, és nagyban megnöveli egy alkatrész átfutási idejét, nem beszélve arról, hogy az egyre gyakoribb kis sorozatok gyártási költségét is növeli minden feleslegesen kivágott teríték.

alkalmazása a lemez- technológiában II.

Összefoglalva, a Radbend egy olyan korszerű CAM megoldás, amely a 3D-s CAD fájlokat felhasználva gyorsan és egyszerűen teszi lehetővé az élhajítási feladatok megoldását úgy, hogy a programozás nem a szerszámgépen történik, nem szükséges próbadarabokat gyártani, és akár már a tervezés folyamatában is beilleszthető, így egyszerűen lehet olyan hajlított alkatrészeket tervezni, amelyek a hajlítási technológiánkra vannak optimalizálva – ezzel is csökkentve a gyártási költségeket.

Tanfolyami rend
a nyilvános konzultációkhoz

Megoldásaink hatékony bevezetéséhez és alkalmazásához elengedhetetlennek tartjuk a felhasználók képzését, beleértve az elinduláshoz javasolt alapszintű konzultációkat, továbbá a későbbi haladószintű vagy az új szoftververziók megjelenésekor javasolt frissítési szemináriumokat.

Annak érdekében, hogy a felhasználók előre megtervezhessék képzéseiket, ügyféltámogatási rendszerünk továbbfejlesztésének keretében 2015-től új tanfolyami rendet vezettünk be azon megoldásainkhoz, amelyekből rendszeresen kerülnek meghirdetésre nyilvános konzultációk cégünk budapesti oktatótermében.

2015 júniusában a következő konzultációkat hirdetjük meg:

Június 15-17. Solid Edge alapismeretek konzultáció

Június 18-19. Alphacam alapismeretek konzultáció

Június 22-24. Solid Edge haladó ismeretek konzultáció

Június 22-23. Edgecam esztergálás alapismeretek konzultáció

Ezen konzultációk mellett – akár egyidejűleg is – egyedi, cégre szabott konzultációkra is van lehetőség mobil oktatótermünk segítségével budapesti székhelyünkön vagy akár a megrendelő telephelyén.

Továbbá a szoftverek új verziójának megjelenését követően frissítési konzultációkat is meghirdetünk. Így az Edgecam 2015 R1 verziójának megjelenéséhez kapcsolódóan egy napos Edgecam 2015 R1 Workflow frissítési konzultációt tartunk. A konzultáció az Edgecam új és továbbfejlesztett funkciói mellett az új Workflow felületet és annak hatékony alkalmazásához javasolt programozási technikát mutatja be meglévő felhasználók számára.

Tervezett Edgecam 2015 R1 Workflow
frissítési konzultációk:
Június 19., Június 26.
Amennyiben érdeklődik valamelyik konzultáció iránt, kérjük, keresse meg kapcsolattartóját, vagy írjon a plm@eplm.hu e-mailcímre.
Solid Edge
Szerelési robbantott
ábrák készítése
és Quadrispace
integráció
Az Enterprise Group PLM üzletága 2015 tavaszától folyamatosan szakmai webinárokat tart az ügyfelei számára, amelyek osztatlan sikereket aratnak az érdeklődők körében. Ezen cikksorozatunkban összefoglaljuk az egyes előadások lényegét és megosztjuk a webes tartalmakat, hogy mindenki hozzáférjen ezekhez az ingyenes képzési anyagokhoz.

A Solid Edge számos lehetőséget biztosít szerelési robbantott ábrák létrehozására 3D-ben a Robbantott nézet- Renderelés-Animációs környezetben. Ezeket a vizuális megjelenítési megoldásokat főként műszaki leírásokban, üzembe helyezési és használati útmutatókban, termékkatalógusokban használjuk, amelyek többletinformációt adnak a felhasználónak a termékkel kapcsolatban.

Az összeállításokat célszerű úgy felépíteni, ahogy azt a valóságban is megtennénk, így a robbantott nézetek készítése igazán egyszerű lehet az Automatikus robbantás parancs használatával. Ebben az esetben a szerelési kényszerek fogják meghatározni az egyes alkatrészek eltávolításának irányát és értelmét. Abban az esetben, ha importált, kényszerek nélküli szerelésről van szó, akkor ez a megoldás nem használható, viszont a Szerelési kényszerasszisztens segítségével gyorsan szerelési kényszerekkel ruházható fel az importált modell annak érdekében, hogy az Automatikus robbantás parancs hatékonyságát kihasználhassuk. A Robbantás parancs esetében a felhasználónak kell kiválasztania az elmozgatandó alkatrészeket, az irányt, az értelmet, és számos beállítási lehetőség mellett a kívánt robbantott állapotot pillanatok alatt létrehozhatjuk.

A robbantás eredményét előre is befolyásolhatjuk az Összefogás és a Szétszedés parancsoknak köszönhetően. Az utólagos módosítást is egyszerűen elvégezhetjük a Módosítás csoportban rendelkezésre álló parancsokon keresztül.

A kívánalmak szerint létrehozott robbantási állapotok Képernyő konfigurációkként menthetőek el, amelyek felhasználására lehetőség van a Solid Edge műhelyrajz környezetében 2D-s és 3D-s PDF készítéséhez, valamint Word és egyéb dokumentumba való beszúráshoz.

Ebből is látszik, hogy a Solid Edge teljesen kielégíti az általános igényeket a robbantási ábrák készítésével kapcsolatban. A Quadrispace megoldásai azoknak nyújtanak nagy segítséget, akiknek speciális igényeik vannak, és interaktív robbantási ábrákat szeretnének készíteni. Ebben az esetben nem kell teljesen újrakezdeni a lépéseket, mert a Solid Edge-es integrációnak köszönhetően egy gombnyomással átemelhetjük a már létrehozott robbantási nézeteinket a Publisher 3D-be vagy a Pages 3D-be.

Összefoglalásként megállapíthatjuk, hogy a Robbantott nézetek használata ajánlott, de csak abban az esetben, ha az tényleg többletinformációt ad a „termékhez”; azt azonban vegyük figyelembe, hogy a Solid Edge nem „prezentációkészítő” szoftver, ennek ellenére nagyszerű robbantott ábrákat lehet készíteni benne; akinek célmegoldásra van szüksége, azoknak ott a Quadrispace termékcsalád!

Miért érdemes részt
venni az EPLM ingyenes
webinárjain?

Döbrösi Csaba
(Fejlesztési részlegvezető –
SCHOTT Hungary Kft.) válaszol:

  1. Mindig van benne valami olyan új, amit eddig nem tudtunk, mert elég sokrétű a program (a Solid Edge és a Quadrispace is), és a napi munka során nem használjuk ki teljes egészében a tudását.
  2. Ezt az új információt utána ki is szoktuk próbálni, hogy a napi munkában miként lehetne használni, ilyenkor általában felmerülnek újabb problémák, amelyekre az EPLM munkatársai segítenek megadni a válaszokat.
  3. Motiváló hatása is van – ahogy múltkor írtam neked –; a kompetencia központos kolléga, akit meghívtam a Quadrispace-es webkonferenciára, utána két napig lefoglalta az egyetlen licenszünket, mert folyamatosan a Quadrispace-ben dolgozott a szerelési utasítás elkészítésén.
  4. Nagyon sokat számít az előadó stílusa és a tudása is, illetve a webkonferencia közben elejtett, valós életbeli alkalmazásokhoz kapcsolása az adott problémának.
  5. A cég szempontjából fontos, hogy nem kerül semmibe sem, és az alkalmazottak mégis plusz tudáshoz jutnak, illetve nem kell nekünk több száz km-t utazni (természetesen azt a fáradságot is megéri a plusz tudás).
  6. Bennünk is fenntartja azt a törekvést, hogy folyamatosan új ismereteket szerezzünk.
  7. Nagyon jó az is, hogy elérhetővé teszik a teljes anyagot később, ami a tanulási folyamat szempontjából hasznos: lehet ismételni, még egyszer végiggondolni a probléma megoldását.

2015. június 9-10.
Helyszín:
1138 Budapest,
Váci út 117-119.

Az Enterprise Group PLM üzletága szakmai nyílt napokat szervez ügyfeleinek és minden érdeklődőnek. A cég budapesti irodájában két napon át, három helyszínen várjuk az érdeklődőket újdonságokkal, érdekességekkel, szakmai előadásokkal és konzultációkkal.

09:30 – 10:00 Érkezés, regisztráció
10:00 – 10:15 Megnyitó
10:15 – 11:00 „CNC programozás magasabb fordulaton” – Forgácsolási folyamatok egyszerűsítése
Edgecam Stratégiakezelővel
11:05 – 11:50 „Tervezési folyamatok gyorsítása” – Solid Edge csoportmunka-köntösben
11:55 – 12:25 „Tervezés határok nélkül EPLM módra” – Solid Edge ST8 újdonságok
12:25 – 13:00 EBÉDSZÜNET
13:00 – 13:45 Solid Edge szabványos alkatrészkatalógus bővítése, adatkonverziók
13:50 – 14:34 „Minden, ami lemez” – Egyszerűsített lemeztechnológiai folyamatok Radan-támogatással
14:35 – 15:05 Rendezvényzárás, kérdések-válaszok

Az előadásokkal egy időben kiscsoportos, illetve egyéni konzultációra is lehetőséget nyújtunk különtermeinkben mind Siemens, mind Vero témában. Megtudhatja többek között, hogy mitől lesz egy termék eladható, avagy hogyan készülnek a katalógusképek (Solid Edge&Keyshot), élőben tesztelheti a Solid Edge ST8 új funkcióit, valamint fény derül a fájlrendszerben való revíziókezelés rejtelmeire. Mindezen kívül további érdekes és hasznos témákkal is készülünk.

Regisztráció és további információ: https://plm.enterprisegroup.hu/sites/store/events/nyiltnapok2015.aspx

Várjuk Önt is szeretettel!

DR. EPLM:
karbantartási csomagok, frissítések
Ebben a rovatban az általunk forgalmazott és támogatott szoftverekhez megjelenő karbantartási csomagokat és frissítéseket gyűjtjük össze. Amennyiben régebbi verziók- hoz van szüksége karbantartási csomagokra, kérjük, keressen meg bennünket a következő elérhetőségek egyikén:
hotline: +36-1-471-2380/2; e-mail: plmsupport@eplm.hu!

Solid Edge:

Solid Edge esetében az utolsó két verzióhoz (jelen esetben ST6 és ST7) jelennek meg frissítések – elég a legutolsót letölteni, ezek tartalmazzák visszamenőlegesen is a javításokat.

Aktuális karbantartási csomagok Solid Edge ST7-hez:
Aktuális karbantartási csomagok Solid Edge ST6-hoz:

További karbantartási csomagok is itt érhetőek el: http://support.eplm.hu/solidedge/downloads/default.aspx

Edgecam:

Az Edgecam 2015 R1 szoftvercsomaghoz megjelent a kettes számú javítócsomag! A szoftver megfelelő működése érdekében kérjük, telepítse azt fel mielőbb. A javítócsomagot letöltheti az Enterprise Group support oldaláról, melyet az alábbi linken keresztül ér el:

Edgecam 2015 R1 SU2 javítócsomag: http://support.eplm.hu/edgecam/downloads/default.aspx

Ugyanezen a linken megtalálhatók a 2014 R1 és R2 szoftver javítócsomagjai is.

Tudásbázis, önképzés

Solid Edge

Balmenet létrehozása

Jelenség: Balmenet létrehozása a furattáblázatba, és rajzi megjelenítése.

Megoldás:
https://www.youtube.com/watch?v=bct8mbjllZI

Végkövetkeztetés: A videó alapján gyorsan megtanulhatjuk, hogyan bővíthető a furattáblázat könnyedén.

Solid Edge

Folyadékszint megjelenítése rajzon

Jelenség: Egy tartály terét nem teljesen tölti ki a folyadék, ezért szükség van a nettó folyadéktérfogat alapján a folyadékszint feltüntetésére a rajzon.

Megoldás:
https://www.youtube.com/watch?v=NTGM_K1Z9rQ

Végkövetkeztetés: Ez a megoldás pontos, megbízható eredményt ad, és tudja követni asszociatívan az összeállítás változásait.

Egdecam

Kötelező gyorsjárat szerszámcsere opció

Jelenség: Lehetőségünk van az Edgecamben beállítani egy Kötelező gyorsjárat szerszámcserére opciót. Ennyek a beállításnak az eredményeként ha kiválasztunk egy szerszámot, az Edgecam automatikusan beszúr egy Mozgás szerszámcserére parancsot a szerszámunk elé, a CAM utasításaink közé. Az alábbi videó ezt a beállítást szemlélteti.

Megoldás:
https://www.youtube.com/watch?v=oQ9VRCOf9aI

Végkövetkeztetés: Ez egy régi, ám igen hasznos, talán már el is felejtett opció, melynek segítségével leredukálhatjuk a kattintásaink számát egy CAM program elkészítése során.

PDF letöltése