Amit telefonkábel egybekötött, azt IP technológia szét ne válassza

Amit telefonkábel egybekötött,
azt IP technológia szét ne válassza

Jelentős mérföldkő az OpenScape 4000 EcoS erver
Népszerűek az Enterprise
Group Partner Regg elik
Újdonságo k és sikerek
a Gigasettől

Kéthavonta megjelenő ingyenes magazin 2015/3. szám

Kiadja az Enterprise Group ICT üzletága

Tartalom

6
Szállító
OPENSTAGE 15 promóció szeptember végéig
OpenStage 15 készülékeink most kihagyhatatlan kedvezménnyel rendelhetőek szeptember végéig! Ismerje meg a promócióban szereplő megoldásokat.
4
Szállító
Amit telefonkábel egybekötött, azt IP technológia szét ne válassza
A Unify és az Enterprise Group pár évvel ezelőtt ugyanazon Siemens logó alatt dolgozott, valamint látta el az országot és Európát a vezetékes telefónián alapuló kommunikációs rendszerekkel, berendezésekkel. És a közös munka, a célok azóta is összekötik a két vállalatot.
7
Kitekintő
Népszerűek az Enterprise Group Partner Reggelik
Az Enterprise Group különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy partnerei a lehető legalaposabban megismerhessék a vállalat portfóliójában elérhető gyártókat, termékeket és szolgáltatásokat.
9
Kitekintő
Nagyot futott az Enterprise Group Marathon Team
Az Enterprise Group csapata is elstartolt a 22. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó futóversenyen, melyet 2015. június 15-én rendeztek meg közel tízezer ember részvételével.
10
Képlet
Jelentős mérföldkő az OpenScape 4000 EcoServer
A Unify OpenScape 4000 EcoServer valódi mérföldkövet jelent. Rackbe szerelhető, 1,5 U mérete pedig rendkívül könnyen kezelhetővé teszi. A jelentős fejlesztéseknek köszönhetően az új termékből emelkedő értékesítés várható.
12
Szállító
Újdonságok és sikerek a Gigasettől
Az Enterprise Group és a Gigaset partnerkapcsolata közel 15 éves múltra tekint vissza. Az együttműködés még vállalatunk Siemens Enterprise Communications korszakában vette kezdetét, és a kooperáció máig sikeres és gyümölcsöző a két cég között.
14
Képlet
Professzionális vezeték nélküli hálózat a Hungaroringen
A Hungaroring Sport Zrt.-nek, illetve infokommunikációs partnerének, az Invitel Távközlési Zrt.-nek különösen fontos szempont a vezeték nélküli hálózat folyamatos fejlesztése és frissítése, emiatt az adatátvitel kiépítésével és üzemeltetésével az Enterprise Groupot és a HP-t bízták meg.
15
Kód
Call Center vs. Contact Center
Impresszum
ICT Hírmondó | Kéthavonta megjelenő, ingyenes magazin
Kiadja: Enterprise Communications Magyarország Kft.
Főszerkesztő: Katona Tamás
Szerkesztés, tördelés, grafika: Corpus Communications

Tartalom

Bízom benne, hogy kellőképpen ki tudta élvezni a nyár adta szépségeket, vagy épp a jól megérdemelt pihenése előtt áll – ebben az esetben kellemes és teljes kikapcsolódást kívánok. Az Enterprise Groupnál a nyár érkeztével sem állt le a gépezet: júniusban például két kötetlen reggeli alkalmával mutattuk be partnereinknek, hogy mire képesek az általunk kínált megoldások, és hogy milyen széles is a bennük rejlő felhasználási lehetőségek köre.
Katona Tamás
Az Enterprise Group
ICT üzletág igazgatója

Partner Reggeli rendezvénysorozatunkat idén indítottuk útjára azzal a céllal, hogy gyártói partnereinknek lehetőséget biztosítsunk az ügyfeleinkkel való személyes találkozásra. Az ilyen események tökéletes fórumot teremtenek arra, hogy az általunk kínált, hatékonyságot növelő megoldásokat részletesen, első kézből is megismerhessék partnereink, valamint személyesen is megtapasztalhassák, láthassák, mire képesek ezek az innovációk.

A magazin korábbi számaiban beszéltem arról, milyen fontosnak tartjuk az Enterprise Groupnál a személyes kapcsolatok ápolását, illetve azt, hogy a munkatársak, ez esetben partnereink nem csak az iroda falain belül vagy épp hivatalos megbeszélés alkalmával találkozhassanak. Ezek a kötetlen hangvételű reggelik pontosan ezt a cél szolgálják. Mindkét rendezvény rendkívül sikeres volt, a visszajelzések pedig mind-mind pozitívak, ezért mindenképpen folytatjuk a sorozatot. A következő oldalakon rövid beszámolót is olvashat a Reggelik tematikájáról, az előadókról, illetve gyártóipartnereinkről.

És ha már a kötetlen programoknál és a csapatépítésnél tartunk: az Enterprise Group kollégái megmutatták, hogy futásban is kiválóak. A csapatszellem erősítésére ezúttal egy futóverseny adott teret, ahol mindenki kitett magért. A szép eredményhez gratulálok a csapatnak, csak így tovább!

Gyártói partnereink életében is történtek említésre méltó események az elmúlt hónapokban: a Gigaset – melynek a hagyományos, asztali telefonjai, illetve a vezeték nélküli készülékei is nagy népszerűségnek örvendenek ügyfeleink között – júliustól hivatalos Platina Partnere lett az FC Bayern München futballcsapatának. A hírről a 12. oldalon olvashat részletesebben, ahol a gyártó idén debütált készülékújdonságait is bemutatjuk. Aktuális számunkban egy igazi, mérföldkőnek számító újdonságot is bemutatunk: a Unify OpenScape 4000 EcoServer számos újításával egyszerűbben kezelhető és megbízhatóbb választást nyújt. Emellett olvashat arról is, hogyan változott az elmúlt években a Unify szerepe, illetve a vállalataink közötti együttműködés – mindig a legújabb technológiákhoz és trendekhez igazodva.

Bízom benne, hogy aktuális számunk elnyeri tetszését, és számos, érdeklődésére számot tartó hírről olvas majd a következő oldalakon.

Üdvözlettel:
Katona Tamás

Amit telefonkábel egybekötött,
azt IP technológia
szét ne válassza

Matheser Dániel

Ügyfélmenedzser

Mára már a piaci trendek megkövetelik azt, hogy komplex távközlési rendszerekben gondolkodjunk, amelyeknek a legfőbb jellemzője, hogy megszűntek a határok. A hang- és adatkommunikáció között éppúgy mosódik el az éles választóvonal, mint a hazai projektek és nemzetközi ívű üzleti tervek megvalósulásában. Hiszen mára már csak úgy képes egy cég hosszú távú növekedési pályán mozogni – amely irány az Enterprise Group utóbbi pár évét éppúgy jellemzi, mint a közeli és távolabbi jövőbeli szándékait –, ha komplex megoldások kialakítására képes. Ez a törekvés vezetett oda, hogy az Enterprise Group és a Unify továbbra is piacvezetői szemlélettel tervez, gondolkodik és él együtt – éppúgy, mint húsz évvel ezelőtt, amikor a vezetékes technológia teremtette meg ennek az együttműködésnek, szemléletmódnak és piaci pozíciónak az alapjait.

Unify - Enterprise Group
együttműködés napjainkban

Korábban ugyanazon logó alatt dolgoztunk, valamint láttuk el az országot és – főleg a nemzetközi Siemens tekintetében – Európát a vezetékes telefónián alapuló kommunikációs rendszerekkel, berendezésekkel. A közös múlt értékeit tovább éltetjük a mai napig, ennek a folyamatos munkának az eredménye, hogy az Enterprise Communications Magyarország Kft. (EC) a lehető legmagasabb, Master szintű minősítéssel rendelkezik valamennyi Unify kommunikációs rendszer viszonylatában. Ez a képesség ritka és értékes, a környező országokban

mindösszesen négy vállalat rendelkezik hasonló partneri minősítéssel, éppen ezért folyamatos munkát, képzést, tapasztalatszerzést igényel a részünkről ennek a kiemelkedő előnynek a fenntartása. Mindehhez olyan szakembergárdával rendelkezünk, amelynek segítségével a legszigorúbb, legkritikusabb rendelkezésre állási követelményeknek is meg tudunk felelni – ezekre az eredményekre nem csak büszkék vagyunk, de lehetőséget biztosít számunkra a hosszú távú hazai és nemzetközi sikerek eléréséhez.

A technológiák, kommunikációs platformok – akár személyek közötti platform, akár rendszerek, eszközök közötti platform – konvergenciája felgyorsult: egy rendszerintegrátornak egészen a passzív hálózatok kialakításától kezdve a Wi-Fi vagy desktop üzemeltetésig tudatos tervezőmunkát kell végeznie nemzetközi szinten is. Ezt a szerepet keressük, vállaljuk – összhangban a Unify tevékenységével, egymást segítve ebben a törekvésben.

A világ változik, de cégeink is:

  • Ma már nem telefóniában gondolkodunk – komplex UC megoldások kialakításában, amelynek bármilyen vállalati kommunikációs platform része, amely ügyfeleink számára üzleti értéket képvisel.
  • Nemzetközi jelenlétünk szélesedett – az aktív hálózatok tervezése, üzemeltetése éppúgy gondolkodásunk sarokköve, mint a telekommunikációs lehetőségek.
  • A konvergencia miatt napról-napra dolgozunk azon, hogy a nemzetközi együttműködésünk egyre szélesebbé váljon, és le tudja fedni azt a szélességű portfoliót, amelyet hazánkban képviselünk.
  • Aktív kapcsolatot építünk ki külföldi kollégáinkkal – az üzleti lehetőségek feltárása, generálása, kiszolgálása kétirányú folyamattá vált, amelyben napról napra nagyobb szerepet, több felelősséget vállalunk a korábban említett regionális vezető szerep miatt.
  • Vállalataink az általuk képviselt technológiával, gyártókkal, felkészültséggel képesek egyaránt támogatni zöld- és barnamezős beruházásokat. Nemzetközi projektek esetén a regionális különbségek miatt jellemző a heterogén környezet, és igényrendszer, ezért ezek kivitelezéséhez elengedhetetlen, hogy képesek legyünk a teljes újratervezésre éppúgy, mint a meglévő beruházások védelmére.
Mindkét vállalat joggal lehet büszke a múltjára és az évtizedek óta tartó piacvezető szerepre, szemléletmódra, azonban a jövőnk még több lehetőséget tartogat számunkra, amelyeket proaktív hozzáállással és rengeteg szakember produktív munkájával meglévő és jövőbeli üzletfeleink hasznára kell fordítani.
Ezért nyugodtan állíthatjuk a Unify - Enterprise Group együttműködésről: Amit a telefonkábel összekötött, azt az IP technológia csak megerősíteni tudja.
Joachim Kuhn, a Unify International Deal Desk (IDD ) vezetője
is hasonlóan vélekedik az együttműködésről:
„A Unify és az Enterprise Communications Magyarország Kft. együttműködése nagy múltra tekint vissza, és ez a partnerség számtalan előnyt nyújt az ügyfelek számára.Az Enterprise Communications a Unify Partner Program keretében 2015 januárjában megújította partnerségét. Köszönhetően a cég által nyújtott folyamatos, kiváló teljesítménynek Unify HandsOn! partnerként biztosítja a Unify nemzetközi ügyfelei számára a termékekhez köthető szolgáltatásokat. Mindezeken felül Az Enterprise Communications ügyfelei élvezhetik a Unify széleskörű nemzetközi aktivitásának előnyeit, valamint egy jól kiépített partnerhálózatot érhetnek el helyi Unify szakértők rendelkezésre állasával. Ez biztosítja, hogy ugyanazokat a magas szintű megoldásokat és szolgáltatásokat kaphassák meg, mint amelyek Magyarország határain kívül, más nemzetközi ügyfelünk számára is elérhetőek.
OPEN STAGE
promóció
15
Open Stage 15 telefonkészülék
Minden környezetben tökéletes megoldást nyújt, így például irodában vagy call centerben is rendkívül jól használható modell.
A felhasználóbarát és egyszerű használatot nyolc előre programozott, illetve nyolc programozható funkciógomb garantálja, a teljes duplex kihangosító és a fejhallgató-csatlakozó pedig gondoskodik a különösen kényelmes kezelésről.
A lapszintű készülékek széles körben alkalmazható intuitív és interaktív felhasználói felületekkel.

OpenStage 15 készülékeink most kihagyhatatlan kedvezménnyel rendelhetőek szeptember végéig!

(A készülékek világos és sötét színben is elérhetőek.)

Open Stage bővítőmodul
Open Stage 15 készülékhez
12 szabadon programozható gomb LED-es kijelzővel (2 szinten,
azaz 24 funkcióval). Világos vagy sötét színben is elérhető.
Népszerűek az
Enterprise Group Partner Reggelik
Az Enterprise Group különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy partnerei a lehető legalaposabban megismerhessék a vállalat portfóliójában elérhető gyártókat, termékeket és szolgáltatásokat. Ebből a célból indítottuk útjára Partner Reggeli elnevezésű rendezvénysorozatunkat, mely egyre ismertebb és népszerűbb partnereink körében.
Az idei év első állomása a Budai Vár szomszédságában volt, melyre az újgenerációs tűzfalak atyját, a Palo Alto Networkst kértük fel az együttműködésre. 2015. június 16-án a gyönyörű kilátású LoCavore Étteremben vártuk vendégeinket, akik megtudhatták, hogyan védhetik meg informatikai rendszerüket az ismert és ismeretlen fenyegetések ellen. Az eseményen előadást tartott a Palo Alto Networks képviseletében Jakub Jiricek és kollégánk, Kalmár István.
Bár a kaliforniai Palo Alto Networks viszonylag fiatalnak mondhatja ma-gát – 2005-ben alapította Nir Zuk –, az elmúlt 10 évben számtalan elismerést begyűjtöttek, és jelentős népszerűségre tettek szert a há-lózatbiztonság terén. A vállalat fő profilja olyan tűzfalak tervezése, melyek átláthatóvá és ellenőrizhe-tővé teszik a hálózatot az alkalma-zások, a felhasználók és a tartalmak azonosításán keresztül.

Az idei év második Partner Reggelijét az Extreme Networks-szel karöltve 2015. június 30-án rendeztük meg. A rendezvénynek ezúttal a Budai Vár lábánál található, exkluzív Manna Terasz adott otthont.

A Partner Reggelin a vendégek találkozhattak a világ 4. legnagyobb hálózati eszközöket és szoftvereket gyártó vállalatának képviselőivel, valamint az Enterprise Group ICT szakembereivel és kereskedelmi képviselőivel, akikkel konzultálhattak az egyes termékekről és megoldásokról, ezek alkalmazási lehetőségeiről, illetve értékesítési stratégiájáról.

Az Extreme Networks képviseletében ellátogatott az eseményre Michal Zlesak kereskedelmi vezető, aki

a gyártó hálózatintegrációs lehetőségeiről beszélt, valamint Dávid András, a RelNet Technológiai Kft. ügyvezetője, aki a Purview-ról tartott előadást, egy olyan hálózati erőforrást analizáló és optimalizáló megoldásról, amely elkapja és analizálja a tartalomalapú alkalmazások forgalmát, hogy ezáltal kimutatást készítsen azokról, továbbá a felhasználókról, a tartózkodási helyekről és eszközökről.

Az Extreme Networks vezetékes és vezeték nélküli hálózati megoldásai híresek kiváló teljesítményükről és megbízhatóságukról, hiszen az élvonalbeli, innovatív gyártó célja, hogy a lehető legjobb termékeket kínálja – mindezt kiemelkedő ügyfélszolgálattal egybekötve.

Ám ezzel rendezvénysorozatunk nem ér véget, az év második felében is várjuk majd partnereinket egy kellemes és hasznos reggeli erejéig!
Az előadások anyagai letölthetőek weboldalunkról, a prezentációkat a Partner Napokról készült hírek alatt találja meg.

Nagyot futott

az Enterprise Group Marathon Team

Az Enterprise Group csapata is elstartolt a 22. K&H mozdulj! maratonés félmaratonváltó futóversenyen, melyet 2015. június 15-én rendeztek meg közel tízezer ember részvételével. Az Enterprise Group Marathon Team a nagy hőség ellenére is kiválóan teljesített, mindenki kihozta magából – és a csapatból is – a maximumot.

A maratonváltó mezőnye 10:00 órakor rajtolt, hosszú percek teltek el, mire mindenki elindult az ’56-osok teréről. Ezután a team minden tagja 7 kilométeres, kacskaringós távot futott a Városligetben.

Az Enterprise Group Marathon Team a férfi váltó 381 csapata közül 4:08:13-as idővel a középmezőnyben, a 193. helyen végzett, mely nagyszerű eredményhez ezúton is gratulálunk!

Jelentős mérföldkő
az OpenScape 4000 EcoServer
Az elmúlt 25 évben sokat változott a telekommunikációs technológia. Az egykori Siemens márkanév alatt futó telefonközpontok több szekrénnyi helyet foglaltak el. A híresen megbízható működésű, robosztus hardverek zömében analóg és ISDN TDM technológiára épültek. Ugyanakkor a katonai technológiákon kívül támogatták még a Dect rendszert is.
Az évek során – a szolgáltatások és a megbízhatóság megtartása mellett – az IT technológiai változásokkal a méretek is fokozatosan csökkentek. Bevezetésre kerültek a legkorszerűbb IT biztonságtechnikai megoldást alkalmazó szolgáltatások. Az IP technológia térnyerésével – a legmagasabb VOIP minőségi és biztonsági előírások integrálásával – a ma már Unify márkanév alatt futó termékek vezető helyet foglalnak el szolgáltatásaikkal és magas rendelkezésre állási mutatóikkal a telekommunikációs piacon.
Szőke Gyula
ICT szervizmérnök

A Unify OpenScape 4000 EcoServer valódi mérföldkövet jelent.

Rackbe szerelhető, 1,5 U mérete pedig rendkívül könnyen kezelhetővé teszi. Megjelenésében alig különbözik a többi rackbe szerelhető szervertől. A front oldalon találhatóak az SSD HD-k, az USB és MDI monitor csatalakozók és az integrált állapotkijelző. A hátoldalon található a 8 db LAN és a 15 db helyi realtime periféria shelf csatlakozó. Itt van az ALUM-ALIN és a külső szinkronizálás csatlakozója is. Valamint a duplex kiépítés esetén itt valósítható meg ezek stackelése. A berendezés támogatja a távoli, ún. Geo-Separated módban működő duplex hardverkiépítést is, ezzel tovább növelve a biztonságosabb működést.

Az új hardver SUSE Linux SLES 11 alapokon, OS4000 márkanév alatt, V7 R1.39.0 szoftververzióval kerül forgalomba. Az SSD meghajtók és a virtuális környezet alkalmazása gyorsabb működést és magas rendelkezésre állást eredményez.

Az EcoServer hardver integráltan tartalmazza az RTM helyi perifériavezérlést biztosító hardvert, a külső alarm jelzések fogadását és azok központi kijelzését vezérlő egységet, valamint a nagy pontosságú ISDN hálózat szinkronizálását biztosító, órajel fogadására képes panelt.

Az új hardver továbbra is támogatja a korábbi analóg perifériaeszközöket, technológiákat, ahogy a VOIP technológiát is. Szoftverfrissítés esetén a régi perifériahardverek megtarthatóak, ennek is köszönhető, hogy a termék árban is versenyképes.

A megbízhatóság további növelését a SOFT Rade megoldás biztosítja, ami aktív, működő szerver mellett a HD-k másolását és cseréjét teszi lehetővé. Lényegesen leegyszerűsödött az automatizált szoftverfrissítés és a licencaktiválás, módosítás is.

Az Aktiv–Standby duplex rendszerben biztonsági tartalék, ún. Recovery szerver készíthető. A vezérlőhardver esetleges c seréjével járó licenc módosítása csupán néhány kattintással elvégezhető, emellett a szoftver módosítása is teljesen automatikussá vált. Az OS4000 EcoServer megvizsgálja, sikeres-e az upgrade, sikeresség esetén az új verzió lép életbe, hiba esetén pedig a korábbi verzió marad üzemben.

Dámsa József
ICT szervizmérnök
A jelentős fejlesztéseknek köszönhetően az OpenScape 4000 EcoServer termékből emelkedő értékesítés várható.

Újdonságok és sikerek a Gigasettől

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke és Charles Fränkl, a Gigaset ügyvezető igazgatója
Az Enterprise Group és a Gigaset partnerkapcsolata közel 15 éves múltra tekint vissza.
Az együttműködés még vállalatunk Siemens Enterprise Communications korszakában
vette kezdetét, és a kooperáció máig sikeres és gyümölcsöző a két cég között.

A Gigaset a világ egyik vezető, vezeték nélküli telefonokat gyártó vállalata, Európában pedig az innovatív és egyedülálló DECT telefonjaival vívta ki piacvezető szerepét. A cég több mint 70 országban van jelen, folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően innovatív, üzleti telefónia megoldásai a kisés középvállalatok számára tökéletes választást jelentenek.

Az Enterprise Group kínálatában ügyfeleink egyaránt megtalálhatják a hagyományos, analóg asztali telefonokat, illetve a vezeték nélküli készülékeket – mind hagyományos, mind pedig VoIP kivitelben –, valamint az idén debütáló okostelefon és tablet megoldásokat is, melyek a forma és funkció tökéletes összhangjában születtek meg.

A Gigaset életében júliusban jelentős esemény történt: hivatalos Platina Partnere lett az FC Bayern München futballcsapatának. A társaság kizárólagos partnerré vált az okostelefonok, a tabletek és a viselhető kiegészítők területén. A világszerte több mint 400 millió szurkolóval rendelkező FC Bayern München az ideális partner a Gigaset számára, hogy a jövőben tovább növelje a márka ismertségét. A megállapodást közvetlenül azelőtt kötötték meg, hogy a Gigaset a kezdeti okostelefon-portfólióját bemutatta a 2015-ös berlini Consumer Electronics Fair (IFA) rendezvényen.

„A Bayern Münchennel való együttműködés egy olyan új korszak kezdete a Gigaset számára, melyben belépünk egy új növekedési szegmensbe, az okostelefon üzletbe” – mondta Charles Fränkl, a Gigaset ügyvezető igazgatója. „A márkák kiválóan kiegészítik egymást: mindkét partner gondosan ápolja a hosszú és értékes tradíciót, és mindketten teljes

mértékben elkötelezettek az innováció iránt. Számunkra nagyon fontos, hogy szeretnénk elindítani egy élénk párbeszédet mind a klubbal, mind a szurkolókkal” – tette hozzá.

Karl-Heinz Rummenigge, az FC Bayern München igazgatóságának elnöke így fogalmazott:

„A Gigaset és Bayern München is osztozik a teljesítmény és minőség iránti szenvedélyben. A célunk az, hogy ehhez a küldetéshez közösen nőjünk fel a Gigasettel, a Platina Partner szintű támogatónkkal”.

A Gigaset folyamatosan arra törekszik, hogy több nemzetközi vállalattal alakítson ki együttműködést. A cég májusban jelentette be, hogy hivatalos partnerévé vált az Egyesült Királyságban található, legendás és ikonikus ascot-i lóversenypályának és a világhírű Royal Ascot társasági eseménynek.

A Gigaset asztali készülékei – 5005, 5010, 5020 – nagy népszerűségnek örvendenek, számtalan ügyfelünk használja a hagyományos analóg telefonokat nagy megelégedéssel, ugyanakkor a vezeték nélküli megoldások is rendkívül sikeresek.

A Gigaset májusban bemutatott okostelefonjai között található az SL910, melynek felhasználóbarát, 3.2”-os érintőképernyőjével élmény telefonálni. Az olvasás, illetve a készülékben való navigáció is rendkívül egyszerű, míg az eredeti fémvázú kézibeszélő és a töltő megjelenésében és kialakításában is megnyerő.

A cég idén a tablet piacra is sikeresen belépett, több felhasználói réteget megcélozva termékeivel. A Gigaset QV830 és QV1030 tabletek korlátlan multimédiás szórakozást ígérnek, miközben professzionális minőségükkel nyűgözik le a felhasználókat.

Nagy János
ICT Szerviz vezető

Professzionális vezeték nélküli
hálózat a Hungaroringen

Nagy János
ICT Szerviz vezető

„A legújabb technológiákkal felszerelt rendszerben már 802.1ac WIFI szabványt támogató AP-ket használunk, hogy a fotósok a nagyméretű RAW képeit másodpercek alatt továbbíthassák a megrendelőik felé, a felhasználói élmény megegyezik a GIGABIT ETHERNET vezetékes szolgáltatásokkal” – mondja Kalmár István, az Enterprise Group ICT üzletágának vezető fejlesztője, aki a Hungaroringen végzett projektért is felel. A szakember tisztában van az igényekkel, ugyanis már több, nagyszabású programban vett részt, így például a Hungexpo, illetve az Európai Unió soros elnökségének vezeték nélküli rendszerének tervezésében és kivitelezésében is részt vállalt.

Nagyobb sebességre kapcsoltunk
A Hungaroring Sport Zrt.-nek, illetve infokommunikációs partnerének, az Invitel Távközlési Zrt.-nek különösen fontos szempont a vezeték nélküli hálózat folyamatos fejlesztése és frissítése, emiatt az adatátvitel kiépítésével és üzemeltetésével az Enterprise Groupot és a HP -t bízták meg azért, hogy mindig a legújabb technológiákkal és megoldásokkal állhassanak vendégeik rendelkezésére.
A HP vezeték nélküli hálózati termékei a Hungaroring autóversenypálya mellett olyan nagyszabású rendezvények során is bizonyítottak már, mint az Eurovíziós Dalfesztivál 2014-es döntőjének helyszíne, vagy a labdarúgó világbajnokság három brazíliai stadionja. A versenypályán alkamazott megoldás ár és teljesítmény tekintetében piacvezető.
Az Enterprise Group, az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátoraként elkötelezett abban, hogy ügyfeleinek mindig innovatív és korszerű megoldásokat szállítson. ICT üzletága is mindig a legújabb technológiájú eszközökkel és nagy szakértelemmel segíti a partnerek vezeték nélküli hálózatának tervezését, megvalósítását, majd üzemeltetését és frissítését.
PDF letöltése