EMMA 3.0 – Jelentős gyorsulás

Új távlatok

Az egészségügyi informatikában

EMMA GO!
A JÁRÓBETEG-ELLÁTÓ
SPECIALISTA
EMMA 3.0
JELENTŐS GYORSULÁS
GONDOLKODÓ ROBOTOK
ÉS VIRTUÁLIS VALÓSÁG
AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
Időszakosan megjelenő ingyenes magazin

Kiadja az Enterprise Group eHealth üzletága

Tartalom

Mikroszkóp
EMMA 3.0
Jelentős gyorsulás
A Magyar Kórházszövetség 2016. évi Kongresszusán jelentette be az Enterprise Group az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás 3.0 változatát. A továbbfejlesztett rendszer frissítései minden esetben a jobb felhasználói élményt támogatják.
3
Köszöntő
Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezetőjének köszöntője.
6
Mikroszkóp
EMMA GO!
A járóbeteg-ellátó specialista
Az EMMA 3.0 változatát követően jelenik meg az EMMA GO!, amely kifejezetten a járóbeteg-ellátásra szakosodott intézmények speciális igényeit hivatott kiszolgálni.
8
Diagnózis
2015 – Gyorsuló fejlődés
Közel egy évtizedes múlttal a háta mögött az Enterprise Group kiemelkedő innovációs, valamint pénzügyi sikerekkel és egy újabb – immár az ötödik – üzletág megalapításával zárta a tavalyi évet.
10
Röntgen
Gondolkodó robotok és virtuális valóság az egészségügyben
Az elmúlt években a hatalmas léptékű technológiai fejlődés egyik legjelentősebb szektorává az egészségügy vált. A szakértők szerint az idei évben – mint medikai innováció – a 3D bionyomtatás, a virtuális valóság és a kognitív számítástechnikai rendszerek kerülnek középpontba e területen.
12
Recept
Példaképek a vállalkozók előtt
A Példakép Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat. Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója már a kezdetek óta figyelemmel kíséri az alapítvány munkáját, és tevékenyen részt vesz a példaképek kiválasztásában is.
14
Mikrofon
Vélemények az EMMA-ról országszerte
Az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás egyre szélesebb körben könnyíti meg az orvosok és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkáját országszerte. Vajon milyen véleménnyel bírnak az egyes, EMMA-t használó intézmények kulcsszereplői a rendszerről?

Impresszum

EMMA magazin

Időszakosan megjelenő, ingyenes magazin

Kiadja:

Enterprise Communications Magyarország Kft.

Főszerkesztő:

Orbán Előd

Szerkesztés, tördelés, grafika:

Corpus Communications

Köszöntő

Az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás 2012-es megjelenése óta az egyik legismertebb HIS alkalmazássá lépett elő Magyarországon. Az egészségügyben dolgozó szakértő közönség számára az egyik legjelentősebb szakmai eseményen, a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán mutatjuk be az alkalmazás újdonságait. Az idei kiállítás különösen sok nagyléptékű fejlesztést tartogat.

Orbán Előd

Az Enterprise Group
ügyvezető igazgatója

Fontos küldetés számunkra, hogy az e találkozón is bemutatott innovatív megoldásokkal cégünk igyekszik hozzájárulni a betegellátás színvonalának növeléséhez és az egészségügyben dolgozó szakemberek munkájának megkönnyítéséhez.

Mindezt úgy, hogy olyan hatékony és a mai kor technológiai vívmányait maximálisan kihasználó termékeket kínálunk az intézmények számára, amelyeket a valós kórházi igények mentén, az egészségügyben dolgozók folyamatos visszajelzései alapján fejlesztünk és bővítünk.

Az idei kongresszus különösen nagy jelentőséggel bír számunkra, hiszen itt jelentjük be először az EMMA 3.0 verzióját. A továbbfejlesztett rendszer sok tekintetben alapjaiban is megújult, a technikai háttér frissítései minden esetben a jobb felhasználói élményt szolgálják. Az új EMMA jelentős sebességnövekedéssel és három új optimalizált üzemmóddal támogatja az egészségügyi intézmények dolgozóinak munkáját. A következő oldalakon részletes információkat is olvashat a 3.0 verzió újdonságairól.

A szakmai találkozón beszámolunk továbbá legújabb fejlesztésünkről, a kifejezetten a járóbetegellátásra szakosodott EMMA GO! alkalmazásunkról is. Az új EMMA változat optimalizált felhasználói felületével és speciális szolgáltatásaival gyors és hatékony munkát biztosít az

ambuláns feladatokat ellátó intézményekben dolgozó gyógyító és háttérszemélyzet számára. Jelentős mértékben javuló versenyképessége révén olcsóbb licenszköltségeket, könnyebb és egyszerűbb üzemeltethetőséget és igen stabil működést biztosít a „járóbeteg-ellátó specialistának” is nevezett EMMA változat.

Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több intézmény ismeri fel az EMMA-ban rejlő óriási potenciált, az alkalmazás országszerte számos intézményben járul már hozzá a korszerű betegellátáshoz.

Magazinunkban többek között ezekről az újdonságokról, a multi medikai alkalmazásunkat már használó szakemberek véleményéről, cégünk üzletágainak eredményeiről, valamint a tavalyi év legfontosabb mérföldköveiről is beszámolunk olvasóinknak.

Üdvözlettel:

Orbán Előd

EMMA 3.0

Jelentős gyorsulás

A legutolsó jelentős frissítést követően a Magyar Kórházszövetség 2016. évi Kongresszusán jelentette be az Enterprise Group az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás 3.0 változatát. A továbbfejlesztett rendszer sok tekintetben alapjaiban is megújult, de a technikai háttér frissítései minden esetben a jobb felhasználói élményt támogatják. Az új EMMA jelentős sebességnövekedéssel és a felhasználói igények jobb kiszolgálása érdekében három új optimalizált üzemmóddal várja az egészségügyi intézmények dolgozóit.

A gyógyítói és az azt kiszolgáló munkatevékenységek során az egyik legjelentősebb kihívás a rendelkezésre álló, korlátos időráfordítás optimalizálása. E téren – a visszajelzések alapján – sok segítséget adott az EMMA a fekvő- és járóbeteg-ellátó intézményeknek egyaránt. Mindenkori fontos kihívás azonban e célszoftver fejlesztésekor, hogy a növekvő funkcionalitással párhuzamosan a felhasználói élmény se csökkenjen, sőt gyorsabbá, könnyebben használhatóvá váljon az alkalmazás. Az eHealth üzletág munkatársai az elmúlt évben is minden alkalmazói visszajelzést rögzítettek, és integrálták azokat a fejlesztés ütemezése során.

Magasabb fokozat, jelentős sebességnövekedés

A legfontosabb megújulást a belső architektúra új szintre emelésével, az adatbázis-kapcsolatok megújításával és az üzleti logika, a háromrétegű szerver-technológia továbbfejlesztésével sikerült elérni. Az új 3.0-s rendszer minden tekintetben kompatibilis a korábbi verziókkal, de már koncentrált módon kihasználja a háttérben futó MSSQL és FireBird adatbázis-kapcsolatokban rejlő lehetőségeket, amelyek megalapozzák a sebességnövekedést.

A fejlesztők implementálták az eRADical megoldásnál kifejlesztett, legfejlettebb üzleti logika háromrétegű szerver- technológiát, amely szintén számos kézzelfogható előnnyel jár. Jelentősen fejlődtek a – radiológiai rendszer képeinek továbbításánál használt – nagyméretű adatkommunikációs

képességek, és új, saját fejlesztésű belső protokoll váltotta fel a korábbi JSON megoldást. Megjelent a TelRad szerveroldali funkcionalitás is.

A sebességnövekedéshez hozzájárul még a jelentős belső optimalizálás mellett három új üzemmód is, amely megjelent a 3.0-s rendszerben. A High, Medium és Low elnevezésű módokban – melyek között a felhasználó a munkavégzésnek megfelelően tetszőlegesen átválthat – különböző mértékben testre szabva használható a rendszer, így az egyszerű, gyorsan lehívható felhasználói paraméterezést épp úgy támogatja, mint a minden funkcióhoz teljes körű elérést biztosító szűréseket.

A High üzemmódban használható a szoftver minden funkciója, és számos paraméterrel szabályozhatóak a felületen megjelenítendő adatok. A felhasználó számára valamennyi olyan funkció használata rendelkezésre áll, melyhez megfelelő jogosultsággal rendelkezik. Igény szerint állíthatók össze a különböző munkahelyre jellemző nézetekben megjelenítendő páciensadatok.

Ezek egy része az adott eseményre vonatkozik – ilyen például az esemény fődiagnózisa, elsődleges beavatkozása stb. –, de a páciens múltját tartalmazó elektronikus páciensregiszter (EPR) szűrőinek beállításával lehetőség van a megjelenítendő időszakok, a felhasználóhoz rendelt munkahelyek és a munkahely- típusoknak megfelelő események szűrésére is. Az EPR ebben az üzemmódban tartalmazza a páciens adott ellátása során képződött dokumentumokat, a páciens előjegyzéseit, az orvosi és nővéri dekurzusokat, valamint az eredményeket tartalmazó hírmondót is.

A Medium üzemmódban a felhasználó néhány paraméterrel egyszerűen beállíthatja a szoftver felületén megjelenő számos funkciót. Csökkentett lehetőségekkel, de módosíthatók az egyes nézetekben látható páciensadatok, amelyek között számos az adott

eseményre vonatkozik, az esemény fődiagnózisától az elsődleges beavatkozásig. A felhasználó lehetősége szűkített a páciens múltját tartalmazó elektronikus páciensregiszter szűrőinek beállítására, ahol az időszak szűrése és a megjelenítendő munkahelytípusoknak megfelelő események szűrése áll rendelkezésére. Az EPR ebben az üzemmódban is részletes adatokat tartalmaz, beleértve a páciens szűrők szerinti megjelenéseit és a páciens adott ellátása során képződött dokumentumokat.

Az egyszerűsített, Low üzemmódban a felhasználó minden munkahelyi nézetben előre meghatározott adattartalmú megjelenítést láthat. A páciens ellátása során képződött dokumentumokat is tartalmazó elektronikus páciensregiszter itt is automatikusan szinkronizált az aktuális eseménnyel, de csak a leggyakrabban használatos, előre definiált szűrési feltételeknek megfelelően paraméterezhető. Az EMMA 3.0 Low üzemmódban lényegesen kisebb adatbázis-oldali erőforrásigénnyel működik, ennek megfelelően sokkal gyorsabb működést és rövidebb válaszidőket garantál.

EMMA GO!

A járóbeteg-ellátó
specialista

Az EMMA 3.0 változatát követően jelenik meg az EMMA GO!, amely kifejezetten a járóbeteg-ellátásra szakosodott intézmények speciális igényeit hivatott kiszolgálni. Az új EMMA változat optimalizált felhasználói felületével és a speciális szolgáltatásaival gyors és hatékony munkát biztosít az ambuláns e területén dolgozó gyógyító és háttérszemélyzet számára is.

Az EMMA GO! adatbázis szinten és strukturálisan 100%-osan kompatibilis az EMMA korábbi verzióival, ugyanakkor egyszerűsített kezelői felülete és gondosan megválogatott funkcionalitása révén rendkívül gyors és célzott munkavégzést garantál azokon a területeken, ahol nincs szükség a kórházak komplex folyamatainak teljes körű követésére.

Jelentős mértékben javuló versenyképessége révén olcsóbb licenszköltségek, könnyebb és egyszerűbb üzemeltethetőség és igen stabil működés jellemzi a „járóbeteg-ellátó specialistának” is nevezett EMMA verziót. A szakszemélyzet is rövidebb tréning keretében sajátíthatja el a szoftver működését, és gyorsabbá válik a komplexebb EMMA 3.0 későbbi betanulása is.

A csökkentett funkcionalitású EMMA GO! változat vizuális megjelenése is

Fenti ábra négy fekvő- és járóbeteg-ellátást is biztosító hazai egészségügyi intézmény közel 2 millió eseményéhez tartozó, 2015-ös adatait mutatja be.

áttekinthetőbbé válik, míg a járóbeteg- ellátók számára egyszerű módon biztosítja a pácienstörzsi, illetve a finanszírozási adatok (kódolások) és a szakorvosi javaslatok kezelését, az egyszerű vényírást, a szolgáltatáskéréseket, az eredmények, illetve a hírmondó megtekintését, valamint az előjegyzések kezelését.

2015
Gyorsuló
fejlődés

Közel egy évtizedes múlttal a háta mögött az Enterprise Group kiemelkedő innovációs, valamint pénzügyi sikerekkel és egy újabb — immár az ötödik — üzletág megalapításával zárta a tavalyi évet.

Az eHealth üzletág folyamatos fejlődése, az EMMA rendszer innovációs mérföldkövei mellet az Enterprise Group többi üzletága, a PLM, az ICT és a Consulting is kiemelkedően teljesített a 2015-ös év során. Mindezen felül az év végén hivatalosan is elstartolt az Industry névre keresztelt ötödik üzletág is. Az immár öt üzletág együttes sikereként továbbra is megőriztük az elmúlt évek növekedési tendenciáját, és ezzel párhuzamosan bővült csapatunk és növekedtek bevételeink is.

EHEALTH ÜZLETÁG

Az elmúlt évben az EMMA rendszerünk már közel másfélmillió páciens adatainak a feldolgozásában segített, és a hazai piac első három szereplőjének egyikévé vált. Mindeközben sok innovatív megoldással bővítettük HIS rendszerünket, bevezettük eRADical és eMAGE radiológiai és PACS termékeinket, valamint – figyelembe véve az egészségügyben dolgozók visszajelzéseit is – azon dolgoztunk, hogy idén megjelenhessünk az EMMA 3.0 és az EMMA GO! változatokkal is.

A PLM ÜZLETÁG

Közel egyharmadával növekedett a CAD/CAM megoldások és termékéletciklus menedzsment üzletágunk ügyfeleinek és ezzel együtt bevételének száma is a tavalyi évben. Két legfőbb partnerünk, a Siemens PLM és a Vero Software partneri együttműködésének bővülése mellett megkaptuk az NX forgalmazási és a Solid Edge lokalizációs jogokat, piacra léptünk a Tecnomatixszal, elindítottuk a Visi és PartExplore forgalmazását, valamint bevezettük a saját ePLM Add-On Centerünket.

Az Enterprise Group bevételének változása

CONSULTING ÜZLETÁG

Tavaly SAP Közszféra Partner minősítést kapott üzletágunk, és ismét elértük az SAP Gold Partneri fokozatot, melynek megszerzése szigorú vizsgákhoz és belső folyamati követelményekhez kötött. Mindezek mellett új szakmai területként az SAP Business Intelligent bevezetésével a gyártási folyamatok támogatásában is részt veszünk már. Az egy évvel korábbihoz képest 18 százalékos bevételnövekedést és 30 százalékos ügyfélszámgyarapodást is elkönyvelhetett e területünk.

ICT ÜZLETÁG

Portfóliónkat kiszélesítettük és megerősítettük az ICT területén is. Több partnerrel erősödött a kapcsolatunk, a KEF Unify megoldások kizárólagos szállítójává váltunk, megkaptuk az Extreme Networks státuszát, továbbá megszereztük a Microsoft Silver Datacenter Partneri minősítését is.

Az Enterprise Group
létszámának változása

Az Enterprise Group fejlődésével és termékkörének bővülésével munkatársaink száma is gyarapodott. Idén már 100 fős szakértői csapattal dolgozunk nap mint nap azon, hogy ügyfeleink mindig elégedettek lehessenek szolgáltatásainkkal. Fontos számunkra, hogy cégünknél munkatársaink valóban elhivatottak legyenek, tudásuknak, képességeiknek mindig a leginkább megfelelő munkát végezzék, ezért biztosak vagyunk benne, hogy egy mára még nagyobb, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező csapat sikereit tükrözik vissza sikeres számaink.

Gondolkodó és virtuális valóság
az egészségügyben

Az elmúlt években a hatalmas léptékű technológiai fejlődés egyik legjelentősebb szektorává az egészségügy vált. A szakértők szerint az idei évben – mint medikai innováció – a 3D bionyomtatás, a virtuális valóság és a kognitív számítástechnikai rendszerek kerülnek középpontba e területen.

A CBS News Dr. Meskó Bertalan magyar orvosi jövőkutatót kérdezte a jövő egészségügyi újdonságairól az év elején. Meskó szerint 2016-ban az orvosi technológiák elképesztőbbek lesznek, mint valaha. Egészen pontosan úgy fogalmazott: „hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a napi hírekben science fiction-t látunk”.

Néhány modern technológia, mint például a virtuális valóság alkalmazása vagy a 3D nyomtatás, pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt. „Napjaink egészségügyi technológiái a többi iparágban bekövetkező, széles körű változásokat tükrözik. Például abban a pillanatban, amikor a Facebook Oculus Rift virtuálisvalóság-szemüvege megjelenik a piacon, a virtuális valóság iparága óriási virágzásnak indul majd” – véli Meskó.

Robotok

„Képzeljük csak el, ahogy az orvostanhallgatók a virtuális valóság technológiájának segítségével sajátíthatják el az anatómia és a patológia alapjait. Ráadásul a szimulációkkal még azelőtt tesztelhetik tudásukat, mielőtt képességeiket valódi embereken alkalmaznák” – vázolja fel a közeli jövőt a kutató.

Túl a virtuális valóságon a mesterséges intelligencia játszik majd idén nagy szerepet az egészségügyi intézményekben. Az IBM Watson nevű kognitív számítástechnikai rendszere már korábban is segített az orvosoknak a hatékonyabb diagnosztizálás és orvosi kezelések terén. Képességeit eddig leginkább a radiológia terén tudták kihasználni. Meskó szerint az IBM ambiciózus célja az, hogy egy olyan kognitív orvosi asszisztenst alkossanak, mely egy napon az olyan bonyolultabb területeken is, mint a kardiológia, támogathassa az orvosokat a döntéshozatalban. Így a radiológusok ahelyett, hogy naponta több száz képet és felvételt ellenőriznének és néznének meg, a fontos kérdésekre koncentrálhatnának.

Egy másik jelentős orvosi innováció a láthatáron a 3D bionyomtatás, mellyel emberi szöveteket, végül pedig teljes szerveket leszünk képesek nyomtatni. Az Organovo amerikai cég, melynek kutatásai elsősorban a biológiai anyagok nyomtatására irányulnak, bejelentette, hogy 2014-ben sikeresen nyomtattak májszövetet, és 4-6 év múlva akár már a máj részeinek transzplantációja is lehetségessé válhat a bionyomtatás segítségével. A bionyomtatott májakat elsőként a gyógyszeriparban, az új gyógyszerek toxikológiai elemzésére alkalmazzák majd, ezzel hosszú távon véget vetve a különböző állatkísérleteknek.

Ezen innovációk, már-már science fiction-szerű technológiák alkalmazásával radikálisan megváltozhat az egészségügy a következő években, és mára már nem elképzelhetetlen az sem, hogy néhány éven belül gondolkodó és érző robotok segítsék az orvosokat a gyógyításban.

példaképek

a vállalkozók előtt

Az Enterprise Group a kezdetek óta az új ötletek, a kreatív megoldások és megvalósítások híve. Ezt hivatott erősíteni az az emberközpontú vállalatirányítási módszertan is, mely nagy szerepet játszott a cég fejlődésében, illetve hozzájárult a termékportfólió folyamatos bővüléséhez és az innovatív megoldások létrehozásához.

A civil kezdeményezésre létrejött Példakép Alapítvány azokat a nagyszerű ötleteket, illetve az azokat sikerre váltó vállalkozókat díjazza minden évben, akik vállalkozói tevékenységükkel, életvitelükkel példaképként állíthatók a társadalom, a fiatalok elé.

A szervezet harmadik alkalommal osztotta ki idén az elismeréseket, és adta át az Év Példaképe pályázat díjait. A 2015-ös Év Példaképe Fődíjat

Sméja Miklós, a Research Institute Hungary Kft. ügyvezetője kapta, míg az Év Példaképe Közönségdíjas vállalkozója Merker Dávid, a Városi Séta Kft. ügyvezetője, a Hosszúlépés. Járunk? városi séták megálmodója lett. A fődíjat és a közönségdíjat Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Valentínyi Katalin, a Példakép Alapítvány alapítója adta át a nyertes vállalkozóknak.

A Példakép Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat – legfőképp azért, hogy a pályakezdő fiatalok vonzó, elérhető és követhető életpályát lássanak maguk előtt. Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója már a kezdetek óta figyelemmel kíséri az alapítvány munkáját és tevékenyen részt vesz a példaképek kiválasztásában is.

„A 2008-as pénzügyi, gazdasági válság óta fokozottan tudjuk, hogy a társadalom egészségének szempontjából kulcsfontosságú a gazdaság szereplőinek, ezen belül a vállalkozóknak a felelőssége. Ők azok, akik leginkább reagálnak a megváltozott világ kihívásaira, akik utat mutatnak, akik jelentős hatással vannak közvetlen és tágabb környezetükre, akik gondolkodásmódjukkal, hozzáállásukkal és tetteikkel meghatározzák a társadalom jelentős részének a jövőképét. Éppen ezért tartom nagyon fontosnak a Példakép Alapítvány munkáját, és örömmel veszek részt e nemes küldetés megvalósításában, közös jövőképünk – példaképeken keresztül történő – formálásában”

– mondta el Orbán Előd, aki úgy véli, a vállalkozásunk fejlődése csak rajtunk múlik.

„Olyan a cégünk, mint mi magunk, a gondolkodásunk és gondolkodásmódunk határoz meg mindent. Soha nem ugorhatjuk át a fejlődésnek egyetlen fázisát sem, a fejlődés nem egyenlő a növekedéssel, és a szervezet fejlődésének iránya nem megfordítható. Soha nem térhetünk vissza a nulla pontra, és ami a legfontosabb: a szervezet és a benne dolgozó ember soha nem választható ketté.”

Orbán Előd szerint akkor működhet sikeresen egy csapat, ha a munkahely megteremti a kreativitás és az örömteli munkavégzés feltételeit, de mindezt ellenőrzött és szervezett keretek között, és ha lehetővé teszi a közösség minden tagja számára, hogy intelligens módon, a közös célokért dolgozzon. Nagyon fontos továbbá a bizalmi légkör, hiszen ebben mindenki megtalálhatja a célokhoz vezető legjobb utat, valamint az önellenőrzés lehetősége, melynek köszönhetően a munkatársak nem csak látják, hanem ellenőrizhetik is saját munkájuk eredményét.

Vélemények az emma-ról országszerte

Az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás egyre szélesebb körben könnyíti meg az orvosok és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkáját országszerte, az alkalmazás számos egészségügyi intézményben nyújt teljes körű támogatást hazánkban. Vajon milyen véleménnyel bírnak az egyes, EMMA-t használó intézmények kulcsszereplői a rendszerről?

„Paks városa már nem csak az atomerőművel dicsekedhet, hanem azzal is, hogy a szakrendelőjében európai színvonalú, felelősségteljes munka és példaértékű betegellátás történik, mindez az EMMA rendszer segítségével.”

dr. Bodnár Imre

Paksi Gyógyászati Központ, főigazgató

„Mivel megelégedéssel használjuk az EMMA rendszert, így hosszú távon számítunk az Enterprise Group szolgáltatásaira; bízunk abban, hogy a köztünk kialakult pozitív kapcsolat, egymás megismerése záloga lehet egy tartós együttműködésnek.”

dr. Kumin Marianna

Kispesti Egészségügyi Intézet, orvos-igazgató

„Az EMMA gyorsan kezelhető, felhasználóbarát, a felhasználóra szabható. Elégedettek vagyunk; a rendszer bevezetése óta jó az együttműködés cégünk és az Enterprise Group között, a felmerülő problémák gyorsan orvosolhatók, a verzióváltások könnyen, szervezetten működnek.”

dr. Székely Tamás

Kelen Kórház Kft., főigazgató

„Az új kórházi informatikai rendszer kiválasztásánál fontosnak tartottuk, hogy fejleszthető és megbízható legyen, valamint a kezelési logikája jelentősen ne térjen el az eddig használt informatikai programtól. Mindezekre az EMMA adta a legjobb válaszokat. A szakértői tudás, a segítőkészség, illetve az eddigi tapasztalatok alapján mindenképpen hosszú távon számolunk az Enterprise Group szolgáltatásaival.”

dr. Lang Zsuzsanna

Deák Jenő Kórház, főigazgató

„Mindenképpen olyan rendszert kerestünk, amelynek biztos a hosszú távú támogatottsága és a lehetőségekhez mérten megoldható a korábbi rendszerben készült dokumentumok migrációja. A végleges döntést az EMMA mellett az egyszerűbb bevezethetőség, valamint a konkurens rendszerhez képest alacsonyabb járulékos költségek alapján hoztuk. Nincs okunk az EMMA cseréjére, mivel a jelenlegi igényeinket tökéletesen kielégíti a rendszer.”

dr. Kádas Éva

Szegedi Sport és Fürdők Kft., gyógyászatvezető

„Az Enterprise Group a munkáját magas színvonalon végzi, a kéréseinket, javaslatainkat az elvárt időn belül teljesítik, a javasolt fejlesztésekre pedig nyitottak. Mi más várható el egy Szolgáltatótól? Az együttműködésben intézményünket kiemelt partnerként kezelik.”

dr. Romhányi Zoltán

Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, főigazgató

„A piacon lévő medikai rendszerek közül – főként a rendszerben elérhető vényíró modul, a gondozási modul és a diagnosztikai dokumentáció-kezelés hatására – az EMMA mellett döntöttünk. A szolgáltatás felhasználóbarát, gördülékeny, s az együttműködés is gyorsan, könnyedén megvalósult. Maximálisan elégedettek vagyunk.”

dr. Csellár Zsuzsanna

Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet, főigazgató

„Az Enterprise Group vezetői és munkatársai – mind azok, akikkel a központban találkoztunk, mind pedig a helyszínen oktatók – elkötelezett, lelkes szakemberek, akikről lerí, hogy nem csak szeretik, hanem értik is, amit csinálnak. Ez az attitűd igen jó fényt vet rájuk, és rajtuk keresztül az egész cégre is.”

dr. Muraközi Zoltán

Gróf Tisza István Kórház, főigazgató

PDF letöltése