industry üzletág

EICS rendszer - Kéztisztaság monitorozó és kontakt fertőzés esélyét csökkentő technológia

industry

EICS rendszer - Kéztisztaság monitorozó és kontakt fertőzés esélyét csökkentő technológia

Új fejlesztésünk: az EICS rendszer, mely folyamatos értesítést biztosít a kézmosás tényéről - nem csak az egészségügyi szférában

A legtöbb nosocomiális fertőzés terjedéséért a kezeken megtapadó baktériumok a felelősek, melyek igen jelentős része megelőzhető lenne. Nosocomiális fertőzéseknek azokat a fertőzéseket nevezzük, amelyek kórházi tartózkodás alatt, illetve a kórházból való távozás után jelennek meg. Az elsődleges és leghatékonyabb módja a fertőzések megelőzésének a kézhigiénia.


A WHO által 2009-ben megfogalmazott kézhigiéniés irányelvvel és kézhigénié fejlesztési stratégiájával összhangban az Enterprise Group Industry üzletága 2017 nyarán dolgozott ki egy jelzőrendszert az egészségügyi dolgozók kézmosásának monitorozására.

Az EICS (Enterprise Infection Control System) biztosítja az azt alkalmazó egészségügyi személyzet részére a figyelmeztetést a rendszeres kézmosásra, és erről egyértelmű tájékoztatást ad a pácienseknek is. A rendszer az idő múlásával folyamatosan jelzi, hogy a felhasználó milyen régen mosott utoljára kezet. A kézmosás tényét automatikusan regisztrálja, s ezzel csökkenti az érintéssel járó veszélyek kockázatát.

A megoldás kulcsfontosságú eleme egy okos névtábla, amely egy egyedi fejlesztésű, e-Ink technológiájú többszínű kijelző. Ez segít a személy és az intézmény azonosításában, továbbá az aktuális állapot kijelzésében. A névtáblában elhelyezett érzékelő a kézmosóba integrált jelforrás segítségével képes érzékelni a kézmosás tényét. A rendszer figyelmeztető hangjelzést ad, amikor a következő kézmosás időszerű.

A modern infektológia felismerte az infekciókontroll alkalmazásának szükségességét, a kórházak vezetői számára az ezzel járó szakemberek foglalkoztatásából adódó anyagi megfontolások okozzák

a nehézséget. A nosocomiális fertőzésekből adódóan magas költségek realizálhatók a betegek számának, illetve a kórházi napok növekedése, infektológus szakemberek alkalmazása, a kórházról alkotott negatív média megjelenésekből adódó presztízs csökkenése által. Ezek a költségek jelentősen mérsékelhetőek egy kontroll rendszer alkalmazásával, valamint a páciensek bizalmának növekedése is a rendszer gyors megtérülését segíti elő.

2019 decemberében a Szellemi Tulajdon Nemzeti hivatala bejegyezte a szabadalmi bejelentés szerzőségi adatait a szabadalmi lajstromba, és azt a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben meghirdette melyben két munkatársunk, Járai Tamás és Csicsova Ferenc feltalálóként kerültek bejegyzésre.


Letöltés