eHEALTH üzletág

Ascom – egészségügyi munkafolyamat-támogató megoldások

Ascom – egészségügyi munkafolyamat-támogató megoldások

A svéd központú Ascom Wireless Solution élen jár az egészségügyben különösen jelentős szereppel bíró vezeték nélküli kommunikációs eszközök gyártásában. A megoldásaik célja, hogy a kritikus helyzetekben is maximálisan megbízható eszközök és rendszerek álljanak a kórházi munkatársak rendelkezésére.

Az egészségügyi megoldások – melyek főként IP-alapú nővérhívó rendszerek, integrált betegmonitorozó berendezések és mobilizált munkafolyamat (workflow) menedzsment alkalmazások –, valamint a HIS (Hospital Information Systems), RIS (Radiology Information Systems), LIS (Laboratory Information Systems) szoftverrendszerekhez való integráció is az ápolók és a nővérek munkájának maximális támogatására és a betegellátás hatékonyságának növelésére hivatott.

Hogyan lehet az egészségügyi ellátás minőségét javítani és megfelelni az egyre magasabb elvárásoknak, miközben az erőforrások korlátozottak?

Öregedő társadalom

Az időskorú népesség növekedése egyre magasabb igényeket támaszt az egészségügyi rendszer felé, és e tendencia egyik velejárója, hogy egyre több beteg jut egy ápolóra.

Mivel az ápolásra szorulók száma nem lesz kevesebb, az egészségügyi intézményeknek a lehető leghatékonyabb módon kell kihasználniuk a rendelkezésre álló forrásaikat. Ehhez egy intelligens és egységes munkafolyamatra (workflow-ra) van szükség.

Az Ascom egészségügyi megoldásai – az Ascom Unite szoftver, az Ascom Myco okostelefon és az Ascom Unite Axess mobilalkalmazás – pontosan erre adnak választ.

Az ápolók igényei alapján tervezve

Az ápolók az egészségügy hétköznapi hősei: nap mint nap azért küzdenek, hogy a páciensek mindig a legmagasabb szintű ellátásban részesülhessenek. Éppen ezért megérdemlik azt, hogy az egészségügyi intézmények minden lehetséges eszközzel segítsék őket a munkájukban. Az Ascom vezeték nélküli kommunikációs megoldásai éppen e gondolat mentén, az ápolók által megálmodva születtek.

Különböző feladatok, különböző kihívások

Az Ascom egészségügyi megoldásai elsősorban az ápolók, a gondozók és az orvosok számára készültek, de segítséget nyújtanak a kórházi menedzsment, az IT szakemberek és tanácsadók számára is. Az együttműködés mentén egy olyan felhasználó-központú megoldás jött létre, mely az egészségügyi dolgozók munkájának támogatására hivatott.

Az elsődleges cél az, hogy az ápolók több időt tölthessenek el a páciensekkel, ezzel a betegek nagyobb biztonságban lesznek, az ápolók terheltsége pedig csökken. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, az ápolás három területén kell változtatni:

 • csökkenteni kell a különböző riasztások okozta fásultságot
 • lehetővé kell tenni a munkához szükséges információk gyors eljuttatását az ápolókhoz
 • javítani kell a klinikai munkafolyamatokat (workflow)

 

Riasztások okozta fásultság csökkentése

Riasztások okozta fásultság csökkentése

Az Ascom egészségügyi megoldásai az intelligens riasztáskezelés segítségével csökkentik az ápolók fásultságát.

 

 • A riasztások mindig a megfelelő ápolóhoz jutnak el anélkül, hogy az osztály minden munkatársa megkapná azokat, így az ápolók több időt tölthetnek azokkal a betegekkel, akik a felügyeletük alá tartozik.
 • Az egyszerű, de információgazdag figyelmeztetések segítenek az ápolóknak abban, hogy azonnal megtudják, a kritikus eset hol történt és milyen fontosságú.
 • A több érzékszervre is ható figyelmeztetések – rezgés, hang, szín, szöveg – segítik a jelzések gyors megértését.
 • A vizuálisan is megjelenő riasztások lehetővé teszik a gyors reakciót.

 

Az információk mobilizálása

Az információk mobilizálása

Az Ascom egészségügyi megoldásai hozzájárulnak ahhoz, hogy az ápolók több időt tölthessenek a betegeikkel.

 • A szükséges információk a szó szoros értelmében mindig kéznél vannak. Egyetlen kattintással elérhetőek mindenhol, ahol szükség van rájuk.
 • Az Ascom Unite integrálhatja a kórházban működő medikai eszközöket, HIS (Hospital Information Systems), LIS (Laboratory Information Systems), RIS (Radiology Information Systems) szoftvereket és betegmonitorozó készülékeket.
 • Az integrálható HIS (Hospital Information Systems), LIS (Laboratory Information Systems), RIS (Radiology Information Systems) alkalmazások további fontos adatokat is elérhetővé tesznek – labor eredmények és orvosi nyilvántartások, napi rendszeres feladatok –, azonban a kritikus riasztások a betegek biztonságának érdekében mindig prioritást élveznek.

 

A klinikai munkafolyamat (workflow) javítása

A klinikai munkafolyamat (workflow) javítása

Hogyan tehető hatékonnyá a klinikai munkafolyamat? Az Ascom Unite, az Ascom Myco okostelefon és az Ascom Axess mobilalkalmazás intelligens munkafolyamatokat eredményeznek.

 • Az Ascom Unite integrálható az egészségügyi informatikai rendszerekbe – HIS (Hospital Information Systems), LIS (Laboratory Information Systems), RIS (Radiology Information Systems) –, valamint integrálja a kórházban működő medikai eszközöket és betegmonitorozó készülékeket.
 • Az ápolók gyors, pontos és felelős döntést hozhatnak a kritikus helyzetekben.
 • Az események automatikus naplózása, a szükséges adatok azonosítása növeli a hatékonyságot és optimalizálja és mérhetővé teszi a munkafolyamatokat.
 • Egyedülálló áttekintést nyújt az ápolókról és betegekről, ezáltal racionalizálható a hozzárendelési folyamat. Biztosítja, hogy a páciensek mindig a megfelelő ápolóhoz legyenek beosztva.

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők