hírek

hírek

hírek

Kiemelt figyelem a magyar telekommunikációs piacon

2014-07-31


A világ egyik vezető távközlési berendezés és hálózati megoldás szállítója, a jövőre 30 éves ZTE Corporation, amely két éve a magyar kormánnyal kötött megoldás keretében Budapesten hozta létre egyik globális hálózatüzemeltető központját (Global Network Operations Center – GNOC), most még nagyobb figyelmet szentel magyarországi ügyfeleinek. A kínai vállalat a jövőben – a teljes mértékben magyar tulajdonú Enterprise Grouppal együttműködve – a távközlési szolgáltatók számára világszerte elérhető és itthonról felügyelt menedzsmentszolgáltatásait a hazai piac átfogó ismeretével szándékozik ötvözni.


Annak idején a jól képzett emberi erőforrás, a kormányzat nyitottsága és a város természetes környezete miatt döntött Budapest mellett a kínai vállalat, amely elképzelés mára bizonyította helyességét - mondta el Werschitz Ottó, a ZTE Hungary Kft. üzletfejlesztési igazgatója. Az azóta eltelt időben nemzetközi szinten már közel egy tucat távközlési hálózatot felügyelt a hazánkban működő központ, ahol a hazai sajátosságokat jól ismerő magyar szakember mellett nemzetközi tapasztalattal rendelkező külföldi munkatársak is részt vesznek a munkában. Egy tavalyi döntést követően a vállalatóriás egy európai mobilkészülék-javító szervizközpontot is hazánkba telepített, és a fejlesztésekkel már 4,3 milliárd forint befektetést hozott Magyarországra. A Budapesten működő ZTE távközlési hálózatokat felügyelő, támogató nemzetközi üzemeltető központ (GNOC) a világ számos pontjával van közvetlen összeköttetésben, és több nyelven - köztük magyarul is - segíti ügyfelei munkáját. A központot a legmodernebb infrastruktúrával szerelték fel, és a jelenlegi kapacitás többszörösére is felkészítették. A budapesti hálózatüzemeltető központból látják el az elmúlt napokban a szlovák Swan negyedik mobilszolgáltatóval aláírt 5 éves keretszerződéshez kapcsolódó rendszertámogatási teendőket is, mellyel a ZTE tovább erősíti pozícióját a területen.


A ZTE egyike azon kevés gyártónak világszerte, amely a menedzselt szolgáltatások mellett a hálózati elemek legszélesebb körét - beleértve a 450 MHz-es frekvenciasávban működő CDMA mobiltávközlési technológián alapuló adatátviteli szolgáltatásokhoz tartozó legmodernebb berendezéseket - fejleszti és üzemelteti. Az IDC nemzetközi piacelemző cég szerint a vállalat 32%-os részesedéssel piacvezető a CDMA-hálózatok területén, és az elmúlt évben elnyert szerződések számarányát tekintve, a 450MHz-es frekvenciasávban való használatra is alkalmas LTE technológia legdinamikusabban fejlődő gyártójává vált. A cég technológiai innovációjának köszönhetően az LTE-szabadalmak 13%-át e társaság jegyzi.


A ZTE Hungary szolgáltatásait közvetve már a hazai mobiltelefon-felhasználók milliós tábora is élvezheti, hiszen a vállalat rádiós és alapinfrastruktúra-szállítója a Telenor Magyarországnak. A mobilszolgáltató számára a GSM/UMTS/LTE hálózat kiépítését, bővítését és üzemeltetését, valamint több mint 6000 állomás, többek között az LTE eNodeB állomások telepítését is végezte.


A ZTE a magyarországi üzleti kapcsolatok erősítése céljából egyes projekteknél most a hazai informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátorával, az Enterprise Grouppal közösen szándékozik magasabb szintre emelni itthoni szolgáltatásainak színvonalát, és még inkább szeretne kiemelt figyelmet fordítani hazai ügyfeleire.


A ZTE Hungary Kft-ről: A ZTE Corporation magyarországi leányvállalataként működő ZTE Hungary Kft. a ZTE teljes termékportfólióját kínálja távközlési és egyéb más iparági ügyfelei számára: vezetékes és mobilhálózati rendszereket, azok telepítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges professzionális szolgáltatásokat és előfizetői terminálokat és végberendezéseket. A ZTE közel tíz éve van jelen Magyarországon, 2010-től mint ZTE Hungary Kft. A magyar leányvállalat jelentős mértékben támaszkodik a hazai szakemberekre.


Munkatársainak több mint a fele magyar állampolgár, Budapesten működő globális hálózatüzemeltető központjában pedig (Global Network Operations Center - GNOC) néhány fő kivételével magyar szakemberekkel dolgozik.


Az Enterprise Group


Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátora. Üzletágai egymásra épülő kompetenciáikkal komplex megoldásokat kínálnak a távközlés és üzleti infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (Software), valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén (Consulting).


A cégcsoport elsősorban nagy- és középvállalatoknak illetve államigazgatási intézményeknek kínál informatikai szolgáltatásokat. Az Enterprise Group a magyar Young csoport 100 százalékos tulajdonában van. A vállalat infokommunikációs szolgáltatásaival a nemzetközi Siemens Enterprise Communications (SEN) globális ügyfeleinek kizárólagos magyar partnereként és a Go Forward! Partnerprogram keretén belül a SEN Approved Partnereként, SAP bevezetésben SAP Gold Partnerként, a PLM megoldások terén Siemens PLM partnerként törekszik a valódi ügyféligények kiszolgálására.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők